Az ABB rendszere irányítja és látja el villamos energiával Velence innovatív védőgátrendszerét

forrás: Prím Online, 2016. április 14. 11:41

Az ABB modern, integrált automatizálási és villamos energiaelosztási megoldást szállít az elmúlt 100 év legnagyobb közműfejlesztési projektjéhez Olaszországban.

Az ABB komplett, integrált villamos energiaelosztási és automatizálási rendszert szállít a Mo.S.E. (a Mo.S.E. egy olasz betűszó, a kísérleti elektromechanikus modul kifejezés rövidítésére szolgál) védőgátrendszerhez, amelynek feladata, hogy megakadályozza, hogy a dagály és a vihar okozta árhullám miatt a tengervíz évről évre három ponton behatoljon a Velencei lagúnába és rendszeresen elöntse Velence történelmi központját. Az ABB az automatizálási rendszer szállítására 2015-ben, míg a villamos energiaelosztási megoldásra 2016-ban kapott megbízást. A két megrendelés együttes értéke meghaladja a 38 millió dollárt.  

       

Az ABB a Szolgáltatások és Emberek valamint a Dolgok Internetére (IoTSP) épülő innovatív megoldása több mint 50 000 készülék adatjelét fogja kezelni, és összehangolja majd a zsilipkapukból, hajózsilipekből, hullámtörőkből álló teljes árvédelmi rendszer működését, így védve meg a lagúnát az emelkedő tengerszinttől, a téli viharoktól és a tavaszi áradásoktól. A Mo.S.E. rendszeréhez 78 zsilipkapu tartozik, amelyeket a Velencei lagúna három bejáratánál, a tengerfenékre építenek. A vízzel feltöltött acélkapuk – melyek mérete 18,5x20x3,6 méter és 29,5x20x4,5 méter között változik – sűrített levegővel 30 percen belül felemelhetők, így pillanatok alatt olyan zárógátat alkotnak, amely hatékonyan ellenáll a lagúna felé tartó, a normál vízszintnél akár három méterrel is magasabb tengerárnak.  

 

Az ABB piacvezető Symphony Plus automatizálási szoftverplatformja vezérli majd a zárókapuk emelését és süllyesztését az előre beállított paraméterek szerint, az árapály ritmusának megfelelően. Ezen felül, az ABB egy integrált villamos energiaelosztási automatizálási megoldást is szállít, amelynek segítségével úgy távvezérelhetik majd az villamos hálózatot, hogy az stabil és megbízható energiaellátást biztosítson az egész projekt számára. Az elnyert új megbízás feltételei szerint az ABB közép- és kisfeszültségű kapcsolóberendezéseket és transzformátorokat fog szállítani, melyek felügyeletét a platformkezelő rendszer biztosítja.  

 

„A villamos energiaelosztás és az automatizálás zökkenőmentes integrálása az ABB Next Level stratégiájának is az egyik kulcsfontosságú elemét jelenti, mivel ennek segítségével biztonságos, megbízható és hatékony üzemelést biztosíthatunk a vevőink számára” – mondta Peter Terwiesch, az ABB Folyamatautomatizálás divíziójának vezetője. „Ezek az új megrendelések ismét azt példázzák, hogy az eszközök, a szolgáltatások és az emberek összekapcsolása nemcsak értéket teremt az ügyfél számára, de hozzájárul egy jobb világ megteremtéséhez is.”

 

Az ABB (www.abb.com) a világ vezető vállalata az energetika és az automatizálás területén. Korszerű megoldásaival lehetővé teszi a közüzemi szolgáltató, ipari, szállítmányozási és infrastruktúra-kezelő ügyfeleinek, hogy növeljék termelékenységüket, miközben csökkentik a környezeti ártalmakat. Az ABB csoport a világ közel 100 országában van jelen, és kb. 135.000 alkalmazottat foglalkoztat.

 

Video az ABB megoldásról: 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07