ABB kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: ABB

Az ABB új energiagazdálkodási rendszert vezet be

Az ABB bevezeti az ABB Ability OPTIMAX energiagazdálkodási rendszerét a zöld hidrogén-előállítási piacra, amely az üzemi folyamatok energiafogyasztásának valós idejű átláthatóságának biztosításával elősegíti a termelési költségek csökkentését. 

2022. november 28. 12:39

Kis méretű, de nagy teherbírású ABB robot

Az ABB piacra dobta eddigi legkisebb ipari robotját, mely új lehetőségeket nyit meg a viselhető okoseszközök gyorsabb, rugalmasabb és minőség tekintetében is jobb gyártása előtt. Kompakt kialakításával, kategóriavezető hasznos terhelhetőségével és páratlan pontosságával az új IRB 1010 lehetőséget kínál az elektronikai gyártóknak arra, hogy automatizálással növeljék termékeik – köztük okosórák, fülhallgatók, érzékelők és egészségügyi nyomkövetők – gyártását. 

2022. november 21. 14:17

Az ABB megerősíti a Wien Energie kiberbiztonsági védelmét

Az ABB új Cyber Security Event Monitoring Service (kiberbiztonsági eseményfigyelő) szolgáltatása képet ad Ausztria legnagyobb regionális energiaszolgáltatójának a kiberfenyegetésekről, valamint a fokozott megfelelésről.

2022. november 14. 18:40

ABB Decoded podcast: Technológiák a zöldebb hajózásért

Az ABB technológia-központú podcastjének, az ABB Decodednek legutóbbi epizódja a zöldebb, környezetkímélőbb hajózást szolgáló technológiákat tárgyalja. A téma alkalmas arra, hogy a fenntartható tengerhajózási ágazat fontosságára összpontosítsunk és globális párbeszédet folytassunk róla.

2022. november 10. 18:27

Autonóm olaj- és gázipari működéssel a széndioxid-kibocsátás 300 000 tonnával csökkenthető

Az ABB egy újabb „Energy Transition Equation” című jelentést tett közzé, melyben bemutatja, hogy ipari ügyfelei hogyan csökkenthetik széndioxid-kibocsátásukat és szervezhetik meg energetikai átállásukat a fenntarthatóbb jövő érdekében.

2022. november 7. 13:31

Az ABB befektet a Scalable Roboticsba

Az ABB stratégiai partnerséget kötött az amerikai székhelyű Scalable Robotics startup céggel, hogy bővítse felhasználóbarát hegesztőrobot-rendszerek portfólióját. A Scalable Robotics technológiája a 3D-s gépi látás és a beágyazott folyamatmegértés révén lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a hegesztőrobotokat egyszerűen, kódolás nélkül programozzák. Az ABB Technology Ventures (ATV), az ABB kockázatitőke-befektetési részlege lesz a vezető befektető a Scalable-be történő magvető tőkebefektetésben. Az ABB a befektetés mértékét és feltételeit nem hozta nyilvánosságra. 

2022. november 2. 12:43

Az ABB 170 millió dollár összértékben nyert rendeléseket az európai vasúthálózat fejlesztésére

Az ABB több, összesen 170 millió dollár értékű megrendelést kapott a Stadler Valenciától több mint 300 új vonat és mozdony kiváló energiahatékonyságú vontatási technológiával történő felszerelésére. Ezeket különböző európai vasúti hálózatokon fogják használni a vonatközlekedés korszerűsítésére és megerősítésére olyan országokban, mint Spanyolország, Portugália, az Egyesült Királyság, Németország vagy Ausztria, valamint néhány európai vasúti folyosón. A megrendelések többsége 2022 harmadik negyedévében érkezett. Az ABB szállítási terjedelmébe a vonatok hajtását biztosító vontatási átalakítók és vontatómotorok tartoznak. 

Kulcsszavak: vonatközlekedés ABB
2022. október 24. 12:35

Az ABB 2022. III. negyedéves eredményei

„A harmadik negyedévben magas rendelésállomány-növekedést, erős árbevétel-bővülést és történelmien magas árrést értünk el. Nem tapasztaltunk lényeges változást az ügyfél aktivitás terén. Úgy tűnik, hogy a 2023-as árréscélunkat valószínűleg egy évvel korábban fogjuk elérni. Már kezdjük látni az ABB Way működési modell valódi előnyeit.” – mondta Björn Rosengren, vezérigazgató.

Kulcsszavak: ABB
2022. október 21. 11:17

Az ABB 2023-ra is meghirdeti Női Mentorprogramját egyetemi hallgatók részére

A Női Mentorprogram célja, hogy erősítse a nők részvételét és növelje a munkavállalási kedvüket műszaki területeken, és lehetőséget adjon, hogy a női hallgatók már tanulmányaik során megismerkedhessenek egy nemzetközi cég termékeivel, szolgáltatásaival, működésével. 

2022. október 13. 09:56

The ROCK, egy különleges építészeti projekt ABB technológiával

A „Kőbe zárt zene” videosorozat pár perces filmalkotásai az építészet „csúcsait” fedezik fel szerte a világon, áttekintve egy-egy épület tervezését az elhelyezkedés, környezeti hatás, funkció és az új technológiák alkalmazása szempontjából. 

Kulcsszavak: ABB Kőbe zárt zene
2022. október 6. 11:26

Az ABB új kiberbiztonsági megoldást vezetett be

Az ABB bevezette az ABB Ability Cyber Security Workplace (CSWP) megoldását, mely úgy fokozza a kritikus ipari infrastruktúra védelmét, hogy az ABB-től és a harmadik féltől származó biztonsági megoldásokat egyetlen egyszerű, átfogó digitális platformba vonja össze. Azzal, hogy a kiberbiztonsági információk hozzáférhetőbbé és könnyebben kezelhetővé válnak, a mérnökök és az operátorok gyorsabban felismerhetik és orvosolhatják a problémákat, csökkentve ezzel a különböző kockázatoknak való kitettséget.

2022. szeptember 28. 13:58

Vontatási kínálatának bővítéséhez az ABB felvásárolja a PowerTech Convertert

Az ABB bejelentette, hogy felvásárolja a PowerTech Converter (PTC) vállalatot, amely a könnyű vasúti járművek (LRV) és metrók kiegészítő áramátalakítóinak vezető beszállítója. Az akvizíció fontos része az ABB Motion külső növekedési stratégiájának.

2022. szeptember 26. 09:55

Az ABB és a Hydrogen Optimized bővíti együttműködését

Az ABB és a Hydrogen Optimized Inc. (HOI) – a kanadai technológiai innovátor, amely a zöld hidrogén nagyüzemi előállítására szakosodott – megállapodást írt alá a két fél meglévő stratégiai kapcsolatának bővítéséről. Az együttműködés részét képezi az ABB-nek a Key DH Technologies Inc.-be (KEY), a HOI anyavállalatába történő befektetése is. Az egyedülállóan nagy beruházással a két fél a gyorsan fejlődő zöldhidrogén-gyártási szegmenst kívánja támogatni. A felek a megállapodás pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

2022. szeptember 21. 16:18

ABB: Veszélyben van az újraiparosítás sikere

Az ABB globális felmérése szerint az amerikai és európai vállalatok a globális kihívásokkal szembeni ellenálló képesség növelése érdekében egyre inkább úgy döntenek, hogy a tevékenységeiket inkább visszatelepítik az anyaországba (re-shoring), vagy valamelyik közeli régióba (near-shoring) – ugyanakkor az oktatásban jelentős hiányosságok mutatkoznak az e stratégiák sikeréhez szükséges készségek terén.  

Kulcsszavak: automatizálás ABB
2022. szeptember 15. 12:43

Az ABB támogatja az új lengyelországi hulladék energetikai hasznosítási projektet

Az ABB – a Termomeccanicával együttműködve – aláírta a szerződést a legkorszerűbb folyamatautomatizálási technológiák biztosítására, melyek révén a lengyelországi Gdanskban hulladék energetikai hasznosításával foglalkozó zöldmezős projekt kivitelezéséhez nyújt támogatást. A Clean Energy Port nevű üzem jelenleg építés alatt áll, és várhatóan 2023-ban kezdi meg működését. A hulladékból energiát előállító korszerű üzem a tervek szerint megközelítőleg 160 000 tonnányi Gdanskból és a környező településekről származó hulladékot fog feldolgozni, miközben becslések szerint 109 GWh elektromos energiát és 509 TJ hőt termel.

2022. szeptember 12. 14:55

Önálló életvitel minőségi körülmények között

A „Kőbe zárt zene” videosorozat pár perces filmalkotásai az építészet „csúcsait” fedezik fel szerte a világon, áttekintve egy-egy épület tervezését az elhelyezkedés, környezeti hatás, funkció és az új technológiák alkalmazása szempontjából. 

2022. szeptember 5. 15:31

Az ABB megvásárolja a Siemens kisfeszültségű NEMA motorvállalatát

Az ABB bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Siemens kisfeszültségű NEMA motorvállalatának megvásárlására vonatkozóan. A mexikói Guadalajarában folytatott gyártási tevékenységgel ez a felvásárlás elismert termékportfóliót, nagy múltú észak-amerikai ügyfélbázist, valamint tapasztalt üzemeltetési, értékesítési és menedzsment csapatot biztosít. 

2022. augusztus 29. 11:23

Az ABB piacra dobja leggyorsabb öttengelyes delta robotját

Az ABB az IRB 365-tel bővíti FlexPicker delta robotportfólióját. Az IRB 365 öt tengelyével és 1,5 kg hasznos teherbírásával egyszerre rugalmas, és kategóriájában a leggyorsabb megoldást kínálja a könnyű csomagolt termékek, például sütemények, csokoládék, paprikák, cukorkák, kisméretű üvegpalackok és csomagok pozícióba állításához. 

2022. augusztus 22. 09:58

Az ABB új kábelkötegelője csökkenti a szennyeződés kockázatát

A szennyeződéssel okozott költségek összeadódnak. Átlagosan 10-30 millió dollárt tesznek ki a termékvisszahívások közvetlen költségéből, és ez még tovább fokozódik az elmaradt eladásokkal, a vásárlók megrendült bizalmával és még számos más tényezővel. 

Kulcsszavak: technológia ABB
2022. augusztus 15. 14:59

Az ABB Red Dot-díjat nyert a FlexPacker ipari delta robotjáért

Az ABB ultragyors csomagolásra tervezett IRB 390 FlexPacker delta ipari robotját választották a Red Dot Product Design (Piros Pont terméktervezési) díjra; így az ABB-nek ez lesz a második olyan robotja, amely két egymást követő évben is elnyeri ezt a rangos díjat. 

2022. augusztus 8. 13:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

A 21 éves múlttal rendelkező pályázaton idén 227 honlap, applikáció és digitális megoldás méretteti meg magát. 'Az Év Honlapja' a beérkezett pályázatokat 28 kategóriában díjazza!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

A Fiatal Vállalkozók Hete keretén belül adták át 14. alkalommal Az Év Fiatal Vállalkozója díjat. Ezzel az elismeréssel a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége minden évben azt a 18-40 év közötti vállalkozót tünteti ki, aki fiatal kora ellenére komoly értéket teremt pénzügyileg és társadalmilag egyaránt. Az Év Fiatal Vállalkozója díj 2022-es nyertesei egy innovatív építőipari vállalkozás vezetői, Balázs Gábor és Sinkó Gergő lettek. Az idén először átadott Év Fiatal Családi Vállalkozója különdíjat pedig Dr. Barta Anita, a Barta Autó cégcsoport második generációs vezetője kaphatta meg.

2022. november 29. 12:39