ABB kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: ABB

Az ABB megerősíti vezető szerepét a következő generációs MI-alapú mobil robotika területén

Az ABB bejelentette, hogy felvásárolta a Sevensense svájci start-up céget, amely az autonóm mobil robotok (AMR) számára kifejlesztett, mesterséges intelligenciával támogatott 3D-s látásalapú navigációs technológia vezető szállítója. A Sevensense-t 2018-ban alapították a svájci műszaki egyetem, az ETH Zürich spin-offjaként.

2024. február 20. 16:07

Az ABB és az Imperial College meghosszabbítja korábbi együttműködését

Miután az ABB és az Imperial College London aláírta a 10 éves szerződést eddigi sikeres partneri együttműködésük meghosszabbításáról, a szén-dioxid-leválasztás/megkötés céljából létrehozott kísérleti/mintaüzem folytatni fogja a nettó zéró kibocsátású technológiákhoz értő munkaerő képzését, valamint a jövő mérnökeinek és tudósainak kinevelését. Ez az üzem a maga nemében a világon az egyetlen olyan létesítmény, amely egy felsőoktatási intézményben található. 

2024. február 12. 11:28

Az ABB több mint 1300 robotot szállít a Volvo Carsnak

Az ABB bejelentette, hogy megerősíti a Volvo Cars-zal régóta fennálló partnerségét, amelynek keretében több mint 1300 robotot és funkcionális csomagot szállít az elektromos járművek következő generációjának gyártásához. Ezzel támogatja a svéd autógyártót ambiciózus fenntarthatósági céljainak elérésében. 

2024. február 5. 17:36

Az ABB 2023. IV. negyedévi eredményei

„A 2023. évi erős eredményeinket az elektrifikáció és az automatizálás terén elfoglalt vezető piaci pozíciónknak, valamint annak köszönhetjük, hogy az ABB a piaci körülményekre gyorsabban reagáló, az üzleti folyamatokat hatékonyabban üzemeltető vállalattá vált. A megújított pénzügyi és fenntarthatósági céljainkkal bizakodva tekintünk a jövőbe.” – Björn Rosengren, vezérigazgató.

Kulcsszavak: ABB
2024. február 2. 18:02

Zajos hírverés a világ legcsendesebb motorsportjának: ABB Formula-E

Az ABB Decoded podcastjának legutóbbi kiadásában interjú készült Jeff Doddsszal, az ABB FIA Formula-E világbajnokság nemrég kinevezett vezérigazgatójával. Dodds, aki tavaly májusban vette át az irányítást, beszámol eddigi pályafutásáról, a Formula-E egyedi jellemzőiről és azokról a terveiről, hogy a bajnokság globális jelenléte erősödjön, ismertsége világszerte növekedjen. Ismerteti azt a célját, hogy a Formula-E világbajnokságot a leggyorsabban növekvő és legizgalmasabb motorsport-versenysorozattá kívánja tenni világszerte.

2024. január 22. 11:32

Az 500 éves királyi rezidencia az automatizálás, az energiahatékonyság és a kényelem új korszakába lép

Az Abbey Strand – ez az edinburgh-i Holyroodhouse-palota közelében, a Royal Collection Trust (brit királyi gyűjtemény) tulajdonában álló ingatlan – gazdag és színes történelemmel rendelkezik. Mára az épület egy részét modern, luxuskategóriás apartmankomplexummá alakították át, és a csúcsminőségű felújításban fontos szerep jutott az ABB inSite energiamenedzsmentnek és az ABB i-bus KNX épületautomatizálási rendszernek.

2024. január 15. 09:57

A London Land Group együttműködik az ABB-vel

A London Land Group és az ABB Energetika üzletágához tartozó Smart Buildings divíziója kiemelt beszállítói megállapodást írt alá, amely megalapozza a legmodernebb lakóépület automatizálási megoldások alkalmazását. Az együttműködés megerősíti a London Land Group azon elkötelezettségét, hogy az innovatív és összekapcsolt rendszerek zökkenőmentes integrációja révén páratlan életminőséget biztosítson az Egyesült Királyságban hamarosan kivitelezésre kerülő ingatlanfejlesztései során.

2024. január 8. 09:58

Karácsonyi sütit készít a GoFa, az ABB együttműködő robotja

Karácsonyra készülődve az ABB a GoFa nevű együttműködő robotjának képességeit tesztelte a konyhában, ahol a kobot süteményt készített. Ezen a videón látható, hogy a GoFa  milyen rutinosan kezeli a sodrófát, formázza a süteményeket, sőt, még tálalja is azokat. Az ABB együttműködő robotjait könnyű beállítani, mert arra tervezték őket, hogy együtt dolgozzanak az emberekkel. A GoFa is érzékeli az emberek jelenlétét és automatikusan leáll, hogy elkerülje velük való ütközést.

2023. december 20. 16:09

Az ABB technológiája kulcsszerepet játszik a zöld hidrogén kísérleti projektben

Az ABB kulcsfontosságú technológiát szállít a HyPilot projekthez, a norvég Hystar cég egy megawattos, konténeres PEM-elektrolizáló rendszereinek terepi bemutatójához, így segítve elő, hogy a Hystar technológiáját valós terepi körülmények között teszteljék. A projektet 2023 negyedik negyedévében adják át a Gassco által üzemeltetett Kårstø gázfeldolgozó üzemben, a norvégiai Rogalandban. Az ABB vezető skandináv iparvállalatokkal, Equinor, Yara és a Gassco együttműködésben vesz részt a nagy érdeklődéssel várt terepi projekt megvalósításában.

Kulcsszavak: ABB technológia HyPilot
2023. december 11. 11:33

Conit és az ABB innovatív kabinokat fejleszt ki tengerjáró luxushajókhoz

A Conit vezető szerepet tölt be a tengerhajózási szektorban alkalmazott technológiai rendszerek terén. A több mint 100 hajón végzett rendszertelepítések során szerzett, széles körű tapasztalatának köszönhetően a Conit a villamos és elektronikai biztonsági rendszerek tervezésének és kivitelezésének, valamint a hajókon telepített, integrált villamos felügyeleti rendszereknek a szakértője.

Kulcsszavak: Conit ABB
2023. december 4. 13:01

Az ABB bemutatja „Kőbe zárt zene” sorozatának legújabb részét, a szingapúri Guoco Towert

Vajon fenntarthatóságra törekvő világunkban az épületek pusztán a probléma részei, vagy akár annak megoldásában is lehet szerepük? A kérdésre Szingapúr Guoco Tower példája próbál választ adni.

2023. november 27. 12:59

A kínai PERIC hidrogéngyár az ABB egyenirányító rendszerét választotta texasi kísérleti üzemébe

Az ABB UNIREC H2 vízhűtéses hálózati egyenirányítója intelligens szabályozással és alacsony karbantartási költségekkel optimalizálja a hidrogéngyártást.

Kulcsszavak: ABB
2023. november 20. 09:56

A Samsung C&T és az ABB az okosépületet szolgáló megoldásokat bővíti

A nagyméretű lakó- és kereskedelmi ingatlanok, valamint a többlakásos lakóépületek élhetőségének és energiahatékonyságának javítása érdekében az ABB Smart Buildings és a Samsung C&T Corporation Engineering & Construction Group ("Samsung C&T") a mai napon új, globális megállapodást kötött, hogy közösen szállítanak integrált, holisztikus épületautomatizálási, megbízható energiaelosztási és energiagazdálkodási megoldásokat. Az ABB és a Samsung Electronics 2022 áprilisában már aláírt egy külön, globális megállapodást, amelynek célja a lakóépületek holisztikus, intelligens épülettechnológiájának előmozdítása volt az ABB-free@home és a Samsung SmartThings integrációja révén. 

Kulcsszavak: okosépület ABB
2023. november 13. 15:58

A következő generációs intelligens település az energiahatékony életmód korszakát hozza el

A svédországi Brobyholmban, új családi házakból álló ingatlanfejlesztés a világ egyik legokosabb lakókomplexumává válik a telepített technológia összekapcsolhatóságának köszönhetően. Az energiatermelés, -megosztás és -optimalizálás révén a lakosok alacsonyabb energiaszámlákra, valamint jobb fenntarthatósági mutatókra számíthatnak. A nyílt technológiának, az iparági szabványok alkalmazásának és a gyártók innovációs együttműködésének köszönhetően soha ennyi technológia nem volt még integrálva, és vált teljesen átjárhatóvá egy okosotthonfejlesztésben.

2023. november 11. 10:27

Így csökkentheti az ipar a globális szén-dioxid-kibocsátást

Mivel az iparnak példátlan kihívással kell szembenéznie a globális dekarbonizációs célok teljesítése és a növekvő kereslet kielégítése terén, az Energiahatékonysági Mozgalom (Energy Efficiency Movement/EEM) új jelentése bemutatja, hogy a vállalatok hogyan kezdhetnek azonnal cselekedni. Az ABB által alapított EEM jelenleg egy több mint 400 szervezetet tömörítő globális fórum, amely ötleteket, bevált gyakorlatokat és kötelezettségvállalásokat oszt meg tagszervezeteivel egy energiahatékonyabb világ megteremtése érdekében.

2023. november 6. 11:30

A legújabb ABB E-mobility appok megkönnyítik a váltakozó áramú töltést

Az ABB E-mobility Terra AC töltési megoldásait a vezető iparági hardver, valamint az egyedülálló támogatási és karbantartási struktúrák mellett a legmodernebb szoftveres képességek különböztetik meg a piacon elérhető hasonló termékektől. 

2023. október 30. 13:39

Két spanyol erőműben is az ABB korszerűsíti a folyamatirányító rendszert

Az ABB nyerte el két, az energiaágazat prominens szereplője, az EDP tulajdonában álló spanyolországi erőmű – az Aboño 2 és a Soto 5 – korszerűsítésére kiírt pályázatot. A projekt biztosítja az NIS2 európai kibervédelmi szabályozásnak való megfelelést, és megoldásokat kínál a potenciális kiberfenyegetések hatékonyabb kezelésére.

2023. október 24. 18:55

Az ABB 2023. III. negyedéves eredményei

„2023 III. negyedéve erős volt, pozitív a book-to-bill arány, a működési EBITA-marzs ismét 17% fölé emelkedett, az erős készpénzforgalmi eredmény pedig jó helyzetet teremt számunkra a 3 milliárd dollár körüli éves szabad pénzforgalom eléréséhez.” – mondta Björn Rosengren, vezérigazgató. 

Kulcsszavak: ABB +céginfó
2023. október 19. 17:20

Az ABB 280 millió dollárt fektet be európai Robotika központjába Svédországban

Az ABB bejelentette, hogy 280 millió dolláros beruházással bővíti európai gyártási kapacitását, és a svédországi Västeråsban felépíti az ABB Robotika új, korszerű, európai kampuszát. A kampusz az ABB Robotika európai kínálatának központjaként fog szolgálni, ahol az ügyfelek számára mesterséges intelligenciával támogatott, együttműködő és ipari robotokat, valamint a rugalmas automatizálást támogató digitális megoldásokat kínálnak majd a vállalat „helyben a helyiekért” gyártási stratégiájával összhangban. A telephelyen meglévő robotikai létesítményeket felváltó új kampusz a tervek szerint 2026 végén nyitja meg kapuit.

Kulcsszavak: ABB ABB Robotika
2023. október 9. 09:57

Az ABB 2024-re is várja az egyetemi hallgatók jelentkezését Női Mentorprogramjára

A Női Mentorprogram célja, hogy erősítse a nők részvételét és növelje a munkavállalási kedvüket műszaki területeken, és lehetőséget adjon, hogy a női hallgatók már tanulmányaik során megismerkedhessenek egy nemzetközi cég termékeivel, szolgáltatásaival, működésével.

2023. október 5. 11:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

A kiválasztott felsőbbéves corvinusos hallgatók közép- és felsővezetők irányításával négy hónap alatt megismerhetik a banki vezetői kultúrát és mindennapokat. 

2024. február 20. 11:27