Az IT galaxis őrzői

forrás: Prím Online, 2016. április 26. 15:33

Már idén szeptemberben megnyitja kapuit QUADRON D.C. felügyeleti központja, amely a magyar piacon egyedülálló módon folyamatos IT biztonsági felügyeleti szolgáltatást nyújt a vállalatok számára.

A QUADRON RENDSZER Információvédelmi Kft. a Symantec magyarországi partnereként folyamatos, napi 24 órás felügyeleti szolgáltatásának fő célja figyelni, felderíteni és megelőzni a partnereit célzó IT biztonsági támadásokat. A magasan képzett IT biztonsági szakembergárdának köszönhetően a vállalatok a legkorszerűbb, naprakész kiszolgálásban részesülnek.

 

"Az információtechnológia oly mértékben változott és fejlődött az elmúlt időszakban, hogy mára döbbenetes komplexitású rendszerek vesznek körül minket. A kiberbűnözők rég felismerték az IT rendszerek sebezhetőségében rejlő üzleti potenciált, és mostanra már vállalati keretek közé szerveződve, célzottan indítják támadásaikat. Így nem csoda, hogy exponenciálisan megnőtt a fenyegetettségek száma, a hálózati technológia bonyolultságával a támadások is egyre kifinomultabbak" – ismertette Harold Teasdale, a QUADRON RENDSZER Információvédelmi Kft. ügyvezető igazgatója.

 

A vállalatok felismerték, hogy IT biztonság terén nem szabad tétlenül várni a katasztrófával fenyegető támadásokat, ám sokan kibervédelem terén alapvető technológiáknál ragadtak le, melyek már nem tartják a lépést a modern hackerek tevékenységével. A QUADRON új szolgáltatásával ennek a védekezésnek a terhét veszi le ügyfelei válláról, akik ezáltal fő üzleti tevékenységükre tudják erőforrásaikat összpontosítani.

 

"Szeretnénk a QUADRON berkein belül felhalmozódott szakértői tudást, a rendelkezésünkre álló megfigyelőrendszereket és elemzőeszközöket a vállalatok IT rendszereinek védelmére fordítani. Ügyfeleink a legmagasabb szintű és naprakész IT védelemben részesülhetnek, anélkül, hogy magas költségeket jelentő IT biztonsági szakértőt kellene alkalmazniuk. Az állandó felügyelet humánerőforrás költségeit is kiváltja az egyszerű, átlátható havidíjas konstrukció" – mutatott rá Harold Teasdale.

 

 

Növekvő fenyegetettség

A 2016. április 19-én megjelent Symantec Internet Security Threat Report szerint 2015-ben hetente átlagosan egy új nulladik napi sérülékenység vált ismertté. Tavaly 430 millió kártevő látott napvilágot. Ez a nagy szám azt jelzi, a professzionális kiberbűnözők nagy erőforrásokat mozgatnak meg annak érdekében, hogy áttörjék a védelmi vonalakat, és bejussanak a vállalati hálózatokba.

 

2015-ben a kormányzati szerveket vagy a pénzügyi szolgáltatókat legalább egyszer támadás érte, azonban nagyrészüknél ez a szám lényegesen magasabb volt: a kibertámadásokat elszenvedő nagyvállalatok esetében a sikeres akciók száma a tavalyi évben szervezetenként meghaladta a hármat (3,6)! A jelentés szerint az adathalász támadások 43%-a a kkv-at célozta, így elmondható, hogy a kiberbűnözők bármilyen méretű vállalkozás számára veszélyt jelentenek. A kiberbűnözők a sikeres támadással járó pénzügyi haszon érdekében üzleti tervvel, a jó üzleti gyakorlatokat egymást között megosztva, majdhogynem vállalat módjára működve készülnek fel a támadásokra, így növelve a támadások hatékonyságát.

 

A QUADRON D.C. felügyeleti központ

A szeptemberben induló QUADRON D.C. felügyeleti központban a biztonsági szakemberek folyamatosan, napi 24 órában figyelik és elemzik partnereik védelmi rendszereit. Amennyiben a biztonsági szakemberek észlelik, hogy támadásra készülnek ügyfeleik rendszere ellen, azonnal riasztják őket, megelőzési és elhárítási tanácsadást nyújtanak. A folyamatos megfigyelésnek és a valósidejű globális biztonsági intelligencia tudásnak köszönhetően a QUADRON D.C. szakemberei hatékonyan képesek megtalálni az informatikai rendszer hiányosságait, és javaslatot tesznek annak javítására. 

 

A 7/24 órás felügyeleten túlmenően a szakértők a legmodernebb incidens megelőzési technológiákkal és elemző szakemberekkel ellenőrzik a vállalatok IT biztonsági rendszereinek épségét. Amennyiben a legkisebb jelét látják egy kibertámadás előkészítésének, azonnal riasztják a megfelelő személyeket az adott ügyfélnél, hogy a támadásokat közösen, csírájukban lehessen elfojtani. A QUADRON D.C. felügyeleti központban a Symantec nemzetközi megfigyelő hálózatára épülő megelőző, riasztó és elhárító eszközökkel dolgoznak a cég IT biztonsági szakértői. 

 

A QUADRON D.C. felügyeleti szolgáltatásról 

A szolgáltatás keretén belül a magasan képzett IT biztonsági szakemberek megosztják tudásukat, tapasztalatukat az ügyfelekkel. A vállalat védelmi szintje jelentősen emelkedik - újabb technológiai beruházás nélkül. A szolgáltatást igénybe vevő cégeknek kevesebb IT biztonsági szakembert vagy technológiát kell alkalmazniuk, mentesülnek a kapcsolatos költségektől (amit a motiválás, megtartás, folyamatos képzés megkíván). Így a cégek fő tevékenységükre tudnak összpontosítani miközben rendszereiket, adataikat, hírnevüket biztonságban tudhatják.

 

Az ügyfelek IT biztonsági intelligenciához jutnak, valós időben értesülnek a vállalat számára releváns támadásokról, sérülékenységekről, támadási trendekről.

A szolgáltatás havidíjas konstrukcióban érhető el, így könnyen tervezhető kiadást jelent.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jótékonysági akciók a STRAND Fesztiválon

Augusztus 20-24. között több száz programot vonultat fel Zamárdiban az idei STRAND Fesztivál. A szervező VOLT Produkció fontosnak tartja a közönség érzékenyítését, ennek érdekében az idei évben két ügyet is a zászlajukra tűztek: a hazai- és világsztárok bevonásával segítik a rászoruló gyerekek iskolakezdését, illetve a tanári pálya megbecsülése érdekében a MédiaUnióval közös kampányt is szerveznek. Az idei STRAND Fesztiválra százezernél is több vendéget várnak.

2019. augusztus 19. 11:57

Új vígjáték sorozat indul az HBO GO-n

A Danny McBride, John Goodman, Edi Patterson és Adam Devine főszereplésével készült Az erényes Gemston-ék című sorozat kilencrészes évadja augusztus 19-én indul az HBO GO-n és az HBO-n egy egyórás epizóddal, melyet aztán hetente újabb félórás epizód követ.

2019. augusztus 18. 12:23

A nők sokkal kritikusabbak a másik kinézetét illetően

Több ezren próbálkoztak már bejutni a Szépvagy.hu társkereső oldalra annak júliusi indulása óta, de ez egyelőre csak keveseknek sikerült. Az említett oldal egy zárt társkereső szolgáltatás, ahová csak az kerülhet be, akit a már bent lévők beszavaznak. Mivel a szavazás a feltöltött fotó alapján történik, így az első benyomás, a szimpátia, a másik kinézete fog dönteni arról, hogy a többiek beengedik-e az oldalra.

2019. augusztus 18. 10:01

Fesztivál maratonnal vár a hosszúhétvégén a PLÁZS

A PLÁZS augusztus 16. és 20. között egy fesztiválnak is beillő programsorozattal várja a felüdülésre vágyókat. A nappali balatoni és medence parti lazulást éjszaka feneketlen bulizás váltja, az öt nap alatt itt is hőhullámként csap le a Balatoni Retro Láz, Fritz Kalkbrennerrel jön a Gold Beach Electric Fest, a We Love Balaton pedig Don Diabloval erősít.

2019. augusztus 16. 08:57

Majka duplázik a PLÁZSon augusztus 10-én!

Nincs is jobb hely most a kánikula ellen, mint a Balaton partja. Pláne, ha a pancsolás és hűsölés mellett éjszaka belevethetjük magunkat az önfeledt szórakozásba. A siófoki PLÁZSon természetesen ezen a hétvégén sem lesz hiány buliból: pénteken PoolParty, Bailando - Latin Nights és Metzker Viki várnak, míg szombaton Majka tér vissza a nyáron másodjára egy masszív koncerttel a Hősök társaságában.

2019. augusztus 9. 15:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás