Világfórumot tart az idén 20 éves ECDL - Több mint 100 ország képviselői Budapesten

forrás: Prím Online, 2016. május 25. 11:15

A hazai ECDL (Európai Számítógép-használói Jogosítvány) program sikereinek elismeréseként, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) közreműködésével idén május 26-án és 27-én, Budapesten rendezik meg az ECDL Alapítvány nemzetközi fórumát.

A szakmai rendezvényre több mint 100 országból érkeznek meghívottak, hogy megvitassák az idén 20 éves, szakmai szempontból két-három évenként frissülő ECDL program helyzetét és a jövőben várható kihívásokat, lehetőségeket.

 

Az ECDL (Európán kívüli országokban: ICDL) olyan képzéseket kínál, amelyek révén a munka világában hasznos infokommunikációs készségekre tehetnek szert a vizsgázók. A Fórum célja többek között az is, hogy felhívja a cégvezetők, politikai döntéshozók figyelmét arra, mennyire fontos és hatékony eszköz az ECDL program a digitális írástudás széleskörű terjesztésében.

 

A kétnapos rendezvényen adják át az évente négy kategóriában odaítélt ECDL Best Practice Awards díjakat is, amelyeket a megelőző év kiemelkedő teljesítményéért kaphatnak meg a legjobb gyakorlatot bemutató, pályázó országok.

 

A tanácskozás résztvevőit Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos írásban eljuttatott üzenetével köszönti.

 

Az ECDL hazai terjesztésének szakmai irányítója a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság. Az NJSZT ügyvezető igazgatója, Alföldi István a kezdetektől részt vesz az ECDL Alapítvány tevékenységében: az első ECDL-ország, Svédország, 1996 augusztusában kezdte el a munkát, az ECDL Alapítvány pedig 1997-ben jött létre. Magyarország még abban az évben, tizenharmadikként csatlakozott a kezdeményezéshez.

 

Alföldi István szerint az elmúlt 20 évben az ECDL bizonyította, hogy lépést tud tartani az információs társadalom fejlődésével. Mérföldkő, hogy idén már az Európai Bizottság Kutatási és Innovációs Főigazgatóságán is működik ECDL-vizsgaközpont.

 

Egész Magyarország számára siker, hogy a Világfórum delegáltjainak Budapesten lesz alkalmuk a tapasztalatcserére.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39