Világfórumot tart az idén 20 éves ECDL - Több mint 100 ország képviselői Budapesten

forrás: Prím Online, 2016. május 25. 11:15

A hazai ECDL (Európai Számítógép-használói Jogosítvány) program sikereinek elismeréseként, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) közreműködésével idén május 26-án és 27-én, Budapesten rendezik meg az ECDL Alapítvány nemzetközi fórumát.

A szakmai rendezvényre több mint 100 országból érkeznek meghívottak, hogy megvitassák az idén 20 éves, szakmai szempontból két-három évenként frissülő ECDL program helyzetét és a jövőben várható kihívásokat, lehetőségeket.

 

Az ECDL (Európán kívüli országokban: ICDL) olyan képzéseket kínál, amelyek révén a munka világában hasznos infokommunikációs készségekre tehetnek szert a vizsgázók. A Fórum célja többek között az is, hogy felhívja a cégvezetők, politikai döntéshozók figyelmét arra, mennyire fontos és hatékony eszköz az ECDL program a digitális írástudás széleskörű terjesztésében.

 

A kétnapos rendezvényen adják át az évente négy kategóriában odaítélt ECDL Best Practice Awards díjakat is, amelyeket a megelőző év kiemelkedő teljesítményéért kaphatnak meg a legjobb gyakorlatot bemutató, pályázó országok.

 

A tanácskozás résztvevőit Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos írásban eljuttatott üzenetével köszönti.

 

Az ECDL hazai terjesztésének szakmai irányítója a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság. Az NJSZT ügyvezető igazgatója, Alföldi István a kezdetektől részt vesz az ECDL Alapítvány tevékenységében: az első ECDL-ország, Svédország, 1996 augusztusában kezdte el a munkát, az ECDL Alapítvány pedig 1997-ben jött létre. Magyarország még abban az évben, tizenharmadikként csatlakozott a kezdeményezéshez.

 

Alföldi István szerint az elmúlt 20 évben az ECDL bizonyította, hogy lépést tud tartani az információs társadalom fejlődésével. Mérföldkő, hogy idén már az Európai Bizottság Kutatási és Innovációs Főigazgatóságán is működik ECDL-vizsgaközpont.

 

Egész Magyarország számára siker, hogy a Világfórum delegáltjainak Budapesten lesz alkalmuk a tapasztalatcserére.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A természetes fény és a beépíthető lámpák

A természetes fény lételemünk, pozitívan hat testi-lelki jóllétünkre. Nincs is szebb egy csodálatos napkelténél, mely beragyog otthonunk ablakán. A reggeli napfény képes az egész napunk hangulatát pozitívan befolyásolni. Viszont az évszakok és az időjárás váltakozása miatt sajnos nem érheti mindig kellő (nap)fény lakásunkat. Ezért is fontos nagy hangsúlyt fektetnünk a természetes és a mesterséges fények egyensúlyára. 

2019. október 16. 20:46

Az ideális őszi, otthoni program

Itt a zordabb, esős idő, tagadhatatlanul megérkezett az ősz. Még a gyerekek nagy kedvencét, a pocsolyákban való ugrálást is meg lehet unni egyszer. Ilyenkor a hűvös kinti program után nincs is jobb, mint a meleg szobában leülni és társasozni egy nagyot. Mikor a család apraja-nagyja összegyűlik, kezdődhet a maratoni társas party.

2019. október 16. 15:14

Sminkelés állatkísérletektől mentes készítményekkel

A The Body Shop egyértelműen elkötelezett az igazán fontos dolgok mellett. Ennek megfelelően az általuk forgalmazott valamennyi smink készítmény teljes egészében mentes az állatkísérletektől.

2019. október 16. 13:12

Brit Care kutyaeledel

A rohanó világ és a modernizáció nemcsak minket, embereket érint olykor negatívan, hanem házi kedvenceinket is. Korunk népbetegségei – a keringési- és szívpanaszok, a daganatos megbetegedések vagy a cukorbetegség – visszavezethetők a stresszes életmódra. Gyógyításuk pedig sajnálatos módon sok esetben nem lehetséges, vagy nagy költségekkel jár.

2019. október 15. 18:17

Lepd meg kedvesed egy egyedi ajándékkal az évfordulótokon!

Itt van lassan a megismerkedésetek évfordulója? Egy alkalom, ami más, mint a többi, és nem akarsz csak egy virággal vagy bonbonnal odaállítani? Ez egy nagyon dicséretes dolog, mivel a kapcsolatotok különleges, így egyedi és személyre szóló ajándékkal érdemes még emlékezetesebbé tenned! Mi megmutatjuk, hogy mit és honnan adhatsz az ilyen alkalmakra.

2019. október 15. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás