Az 5G-alkalmazások a meglévő hálózatokat fogják használni

forrás: Prím Online, 2016. június 25. 05:33

Az LTE bővülése és fejlődése tovább folytatódik, az egyre nagyobb számú előfizető és az extrém adat és videó alkalmazáslefedettség iránti növekvő igényeik miatt, valamint az új, kis teljesítményű, nagy kiterjedésű hálózati (LPWA) alkalmazások miatt a Dolgok Internetéhez (IoT). 2019-re az LTE lesz a domináns mobil hozzáférési technológia világszerte, és 2021 végére el fogja érni a 4,3 milliárd előfizetést.

Ezzel párhuzamosan az 5G fejlesztésének részét képezi a jelenlegi rádiós hozzáférési technológiák evolúciója, illetve az új, gyakran magasabb frekvencián működő, globálisan szabványosított technológiák megjelenése. Ezek a magasabb frekvenciák kisebb hatótávolsággal rendelkeznek a jelenlegi mobilhálózatokhoz képest, és hajlamosak a lombozat, valamint a hőmérsékleti tényezők okozta csillapításra, amely hatással lehet teljesítményükre és megbízhatóságukra. Azonban az 5G sikertényezője nemcsak az új frekvenciasávok hatékony kihasználása lesz, hanem annak biztosítása is, hogy „az egész több, mint a részeinek összessége”, amikor az LTE és az új rádiós hozzáférési technológiák kombinálásáról van szó.

 

Ez az, ahol az Ericsson 5G pluginek a képbe kerülnek. Ezek szoftveralapú innovációk, amelyeket az Ericsson rádiórendszere támogat, és amelyek olyan funkciókat valósítanak meg, amelyeket a szolgáltatók a jelenlegi hálózatokban az 5G-re való átálláshoz használhatnak.

 

A rugalmas hálózati fejlődés elősegítése 

Peter Jarich, a Current Analysis fogyasztói és infrastrukturális szolgáltatások alelnöke elmondta: „Az 5G kétségtelenül lendületre tett szert a tavalyi évben. Azonban a spektrum kiosztása vagy elfogadott szabványok nélkül a szolgáltatóknak migrációs taktikát kell alkalmazniuk a jelenlegi hálózati beruházások kihasználásához az 5G fejlesztési stratégiákkal szinkronban. Az Ericsson 5G pluginjei ezt a rugalmasságot biztosítják, támogatják a korszerű hozzáférési technológiák telepítését rövid távon, és az 5G-re való felkészülés során.”

A világ mobilforgalmának negyven százaléka halad át Ericsson-hálózatokon, és az Ericsson lehetővé teszi, hogy ezek a hálózatok rugalmasan fejlődjenek a felhasználói igények, új alkalmazások és helyi piaci körülmények alapján. Az 5G pluginekkel a mobilszolgáltatók elkezdhetik az 5G technológia tesztelését és megvalósítását akár már az idei évben, és saját ütemezésük szerint fejleszthetik az 5G-t.

 

 

Az Ericsson 5G pluginek többek között:

  • Massive MIMO Plug-In: A Massive MIMO a Single-User MIMO (SU-MIMO) és a nyalábformálás kombinációja, korszerű antennákkal és nagy számú vezérelhető porttal. A Massive MIMO javítja a felhasználói élményt, valamint a hálózat kapacitását és lefedettségét.  

  • Multi-User MIMO Plug-In: a Massive MIMO-n alapuló Multi-User MIMO (MU-MIMO) azonos idő- és frekvencia-erőforrásokon forgalmaz adatokat egyszerre több felhasználó eszközeire úgy, hogy koordinálja a nyalábformálást. A MU-MIMO jobb felhasználói élményt biztosít, javítja a hálózati kapacitást és lefedettséget, és csökkenti az interferenciát.

  • RAN Virtualization Plug-In: A RAN Virtualization javítja a hálózati hatékonyságot és teljesítményt azzal, hogy lehetővé teszi a virtuális hálózati funkciók (VNF) központosítását egy közös platformon, támogatva a 4G és 5G szabványt is.

  • Intelligent Connectivity Plug-In: ahol az 5G és 4G lefedettségű területek átfedésben vannak, az Intelligent Connectivity lehetővé teszi, hogy a hálózat robusztus módon csatolja és intelligensen irányítsa az adatokat 4G és 5G között, az alkalmazások követelményei és a hálózati erőforrások elérhetősége alapján, növelve a 4G és 5G erőforrások kombinált adatátviteli kapacitását.

  • Latency Reduction Plug-In: ez a plugin lerövidíti a hozzáférési algoritmusokat, és módosítja a keretstruktúrát az azonnali hálózati eléréshez és a gyakoribb adatátvitel lehetővé tételéhez. Ez csökkenti a tartalommegjelenítési (time-to-content) időt, és lehetővé teszi a valós idejű kommunikációt a legfontosabb 5G-alkalmazásoknak, például az intelligens járműveknek.

 

Az Ericsson 5G pluginek 2016-tól kezdve állnak rendelkezésre a szolgáltatói tesztekre, és 2017-től lesznek elérhetők a kereskedelmi hálózatok számára.

 

Az 5G ökoszisztéma 

Az 5G hatással lesz a teljes mobilhálózatra és a kapcsolódó ökoszisztémára, az eszközöktől a rádió-hozzáférésig, a mobilközpontig és a felhőig. Az Ericsson 5G pluginek a rádiós hozzáférési hálózathoz, és a technológiai innovációk használatára készültek, a díjnyertes Ericsson 5G rádió-testbed és a már telepített Ericsson 5G rádiós prototípusok alapján, Japánban, Dél-Koreában, az USA-ban és Svédországban. Az Ericsson 5G rádiós prototípusok több, mint 25 Gbps-os csúcs földi irányú adatátviteli sebességet értek el.

 

Kulcsszavak: hálózat internet 5G Ericsson

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nikki Reed és a Dell újrahasznosított aranyból készült ékszerkollekciója elektronikai hulladékból

A Dell és a színésznő, vállalkozó és aktivista Nikki Reed bejelentette együttműködését, amelynek célja egy megújuló forrásokat felhasználó tervezői mozgalom létrehozása. A Bayou with Love és a Dell The Circular Collection kollekciója egy új, limitált kiadású ékszerkollekció, amelyet az Egyesült Államokban gyártanak, és amelyhez kizárólag a Dell újrahasznosítási programjaiban visszanyert aranyat használják fel.

2018. január 18. 10:02

Közel 1100 új kép érhető el ingyenesen online

A másfél éve megkezdett közös digitalizálási projekt első tavalyi sikere után most hozzávetőleg 1100, az elmúlt hónapokban digitalizált fotót tett közzé honlapján a Fortepan képarchívum a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyűjteményéből. 

2018. január 17. 15:03

A Safer Internet Program felhívása 13-19 éves fiatalok részére

A hazánkban 2009 óta futó Safer Internet Program Youth Panel csapata új tagok jelentkezését várja. Adj hangot a véleményednek, oszd meg a tapasztalataidat és add át a tudásodat az internetről kicsiknek és nagyoknak, itthon és a nagyvilágban!

2018. január 16. 11:56

Ötmilliónál is többet hozott az autizmussal élő fiataloknak a karácsonyi jótékonysági akció

5,2 millió forint gyűlt össze az Autistic Art javára a Telekom és a Fenntarthatósági Média Klub egyhónapos karácsonyi jótékonysági kezdeményezésének köszönhetően. A már hagyományosnak mondható Sütiakcióban eladott édességek bevétele, a #mindenkibelead hashtaggel megosztott élmények, az elküldött karácsonyi e-képeslapok utáni támogatások az autizmussal élő fiataloknak fenntartott lakóotthonok fejlesztéséhez járultak hozzá.

2018. január 12. 08:18

Izgalmas és érdekes műsorok a DoQ mai kínálatában

Hogyan működnek a háztartásban és az ipari termelésben előforduló gépek? Kik voltak a XX. század legismertebb parancsnokai? Milyen hatással voltak a háborúk eseményeire a háttérből irányító kémhálózatok? A december 30-án egész napon át tartó triplázó szombat keretében többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a nézők a DoQ izgalmas és változatos ünnepi műsorából.

2017. december 30. 10:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

E-kereskedelmi Körkép 2017

2017. december 28. 09:48

Fogyasztóvédelmi díjat kapott a UPC

2017. december 20. 09:27

AJI kártyák ajándékba

2017. november 20. 08:36

25 éves az LG Magyarország

2017. november 8. 15:19
cloudappsportal.com