A Fujitsu PRIMERGY M2 szerverekkel turbózza a PRIMEFLEX vShape teljesítményét

Kütyü Magazin, 2016. augusztus 1. 07:58

A Fujitsu bemutatta a PRIMEFLEX vShape integrált rendszere legújabb verzióját, amelynek teljesítménye a legújabb Fujitsu PRIMERGY M2 szervereknek köszönhetően 20 százalékkal meghaladja az előző generációét.

Az új Intel Xeon E5-2600 v4 processzorcsalád tagjaival, és a 2400 MHz-es frekvenciájú DDR4 memóriatechnológiával dolgozó, legújabb generációs, kétfoglalatos FUJITSU PRIMERGY rendszerek alacsony energiafogyasztás mellett, gyorsan dolgozzák fel a feladatokat. Hatékonyságukat tovább fokozza a Fujitsu Cool-safe Advanced Thermal Design megoldással elért gazdaságos hűtés.

A PRIMEFLEX vShape szabványos hálózati eszközöket, tárolókat és szerverkomponenseket tartalmazó, virtuális feladatokra optimalizált „kulcsrakész” integrált rendszer, amely kifejezetten adatközponti felhasználásra készült. Rugalmasságának köszönhetően a nagyvállalatok gyorsan bevezethetik a pillanatnyi igényeikhez pontosan illeszkedő megoldásokat, függetlenül attól, hol tartanak épp a virtualizáláshoz vezető úton, és könnyen skálázhatják őket a jövőbeni igények szerint.

Peter Bradbury, az egyesült királyságbeli Ashgate Hospice Care pénzügyi igazgatója elmondta: „Nonprofit szervezetként olyan stabil IT-alapra volt szükségünk, amelyre támaszkodva nem kell napról-napra tűzoltás jelleggel foglalkoznunk az IT-problémák megoldásával, így az online forrásgyűjtési tevékenységünk átalakítására összpontosíthatunk. Régi, széttagolt infrastruktúránk helyett a PRIMEFLEX vShape rendszert vezettük be, majd ezt kiterjesztve a virtualizációba is belefogtunk. Az eredmények szinte azonnal érezhetőek voltak. Rövid időn belül, már az első évben 60 ezer fonttal növeltük összegyűjtött forrásaink összegét. Ráadásul a migráció mindössze egyetlen hétvégét vet igénybe, és semmilyen leállással nem járt.”

Az integrált rendszer több eltérő méretű, bevizsgált csomagban rendelhető: 25 virtuális géppel a KKV-k igényeire, de akár 2400 virtuális gépes konfigurációban is a nagyvállalatok számára. 

A vShape által nyújtott funkcionalitás az ügyfél üzletmenetéhez igazítható – pl. további lemezek vagy polcok hozzáadásával a tárolókapacitás bővítéséhez, katasztrófa-elhárítás biztosításával, vagy biztonsági mentés beiktatásával az ETERNUS CS200c célgéppel. Az ügyfél választhat a VMware vagy a Microsoft virtualizációs szoftvere között, és eldöntheti, hogy VMware Horizon View-t vagy Citrix XenDesktopot használ a virtuális asztali infrastruktúrához. Az integrált rendszer a virtualizáción túl privátfelhő-megoldásokhoz is jól használható. Ez utóbbihoz az ügyfélnek mindössze a bevizsgált VMware vRealize felhő-felügyeleti szoftvert kell telepítenie. A PRIMEFLEX vShape versenyképes alternatívát kínál azoknak a szervezeteknek is, ahol nem jöhet szóba a többfunkciós, hiperkonvergens tárolók használata. 

Hírek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Airpods-tisztítókészlet és új Sandberg headset

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 09:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50