Éles, stílusos, színes: az AOC bemutatja két új, prémium kategóriás 4K felbontású UHD-kijelzőjét

forrás: Prím Online, 2016. augusztus 22. 16:25

A kijelzőpiac világszerte egyik legismertebb márkája, az AOC két új, prémium kategóriás 4K felbontású UHD-kijelzővel bővíti díjnyertes 77 Series kijelzőinek sorát. A 3840 x 2160 képpontos, 68,6 cm (27”) képátlójú AOC U2777PQU, valamint a 81,2 cm (31,5”) képátlójú AOC U3277PWQU olyan ultraéles képfelbontással büszkélkedhet, amely négyszer nagyobb felbontást biztosít, mint a Full HD és rendkívül részletesen jeleníti meg a képeket.

A magas pixel denzitásnak köszönhetően a felhasználók nagyobb munkaterülethez jutnak a kijelzőjükön, ezáltal pedig még produktívabbak lehetnek. A kiváló képminőség mellé társulnak a kijelzők átfogó ergonomikus tulajdonságai, valamint az AOC Flicker Free-technológia, amelynek köszönhetően olyan stílusos monitor került megalkotásra, amely minden felhasználó számára ideális, aki precíz és részletes képeket, valamint kényelmes monitorbeállítást szeretne egészsége megőrzése érdekében.

 

Részletes, precíz és élénk színű képek

Az AOC U2777PQU (27″) és az AOC U3277PWQU (31,5″) kijelzőkbe magas minőségű IPS- és AMVA-panel került beépítésre, valamint mindkét kijelző 4K UHD-felbontással (3840 x 2160 képpont) és 16:9-es képaránnyal rendelkezik. A monitorok eleven, élénk színű képeket jelenítenek meg a több mint 1 milliárd színnek (valódi 8 bit+FRC) és a 100%-os sRGB-színskálának köszönhetően. Az AOC U3277PWQU AMVA-panele a még jobb eredmény elérése érdekében még ennél is szélesebb színskálával rendelkezik a 95%-os NTSC-skálának köszönhetően. Mindezek mellett a kijelzők magas felbontása nagyobb munkaterületet biztosít a monitoron. Ennek következményeképpen a grafikusok, fényképészek például négyszer részletesebben tekinthetik meg a digitális képeket kinagyítás nélkül, így a professzionális képszerkesztés még élvezhetőbbé és precízebbé válik. Ehhez hasonlóan az adatintenzív alkalmazásokkal vagy az egyszerre több alkalmazással dolgozó felhasználók is profitálnak a hatalmas képernyőterületnek köszönhetően, amely az AOC U2777PQU esetében még nagyobb lett, ezáltal pedig egy szinte perem nélküli monitor került megalkotásra. A széles látószögek lehetővé teszik az egységes színmegjelenítést szinte minden szögből. Ennek köszönhetően mindkét kijelző alkalmas olyan irodai használatra, ahol több szögből is nézik a monitorokat. Ezenkívül mindkét modell 60 Hz-es frissítési rátával és rövid válaszidővel rendelkezik. Ennek köszönhetően e két kijelző a számítógépes játékok megszállottjai számára is vonzó, akiknek előnyükre válik az éles 4K-s megjelenítés.

 

  

Kényelem és produktivitás munka közben

Az AOC U2777PQU és az AOC U3277PWQU többféle ergonomikus funkcióval is rendelkezik, így biztosítva a felhasználók számára a kényelmes munkakörnyezetet. Mindkét kijelző magassága állítható, ezenkívül mindkét monitor forgatható, valamint előre- és hátradönthető. Ez minden egyes felhasználó számára lehetővé teszi, hogy a képernyőt úgy állítsa be magának, hogy kényelmes legyen előtte ülnie, különösen, ha huzamosabb ideig dolgozik a számítógépen. Az AOC Flicker-Free technológiája szabályozza a monitor fényerejét a képernyő vibrálásának csökkentése, valamint a szem megerőltetésének és elfáradásának elkerülése érdekében. Mindkét kijelző széles körű beviteli lehetőséggel rendelkezik, ezáltal lehetővé téve a felhasználók számára, hogy számos különböző eszközt csatlakoztassanak hozzá. A DisplayPort, a HDMI 2.0, a DVI és a VGA mellett mindkét modell rendelkezik USB 3.0 csatlakozóval, amely lehetővé teszi a gyors adatátvitelt, valamint a mobiltelefon feltöltést. A még produktívabb teljesítmény érdekében az AOC U3277PWQU PiP (Picture-in-Picture)-, valamint PbP (Picture-by-Picture)-funkcióval is el van látva, ezáltal a felhasználók egy beágyazott ablakon vagy egy megosztott képernyőn keresztül két különböző forrásból is megtekinthetik a tartalmat. A 4K UHD felbontás mindkét forrásból rendkívül részletes képeket készít, amelynek köszönhetően egyszerre több feladat párhuzamos végzése könnyebbé válik, mint ezelőtt valaha.

 

Az AOC U2777PQU és az AOC U3277PWQU kijelzők 2016. szeptemberétől lesznek elérhetőek. A kijelzők ajánlott fogyasztói ára 201190 HUF és 216690 HUF. Mint ahogyan az AOC minden kijelzője esetében, az AOC e kijelzők esetében is 3 éves garanciát biztosít, amelyhez helyszíni csereszolgáltatás társul.

 

Kulcsszavak: 4K UHD monitor kijelző AOC

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07