Orbi-tális dobás az otthoni WiFi elérésben

forrás: Prím Online, 2016. augusztus 30. 11:12

A világ első otthoni háromsávos WiFi rendszere már a piacon, ő az Orbi. A NETGEAR friss bejelentése, hogy augusztus végén piacra dobta a világ első tri-band, otthoni WiFi hálózatok kiterjesztését felturbózó rendszerét, az Orbi-t.

A NETGEAR új bejelentése hatalmas lökést adhat az otthoni eszközök használatához, bővüléséhez, az IOT technológia terjedéséhez, ugyanakkor a cégnek is mérföldkő lehet az üzleti stratégiájában, mivel versenytársai előtt majdnem egy évvel előbb lépett a piacra a megoldással.

 

 

Az Orbi új háromsávos WiFi rendszere egy óriási, folyamatosan elérhető WiFi hálózatot biztosít - például a nagyobb családi házakban, nagy épületekben, kertekben, udvarokban, garázsokban. Az Orbi megismétli és meghosszabbítja a meglévő otthoni router internet kapcsoltát a lakás más részein, így végül egyetlen nagy WiFi hálózat fut a házban, ahová csatlakozhat a majd felhasználó.

 

A teljes otthoni lefedettség napjainkban már nemcsak az internetezés, szórakozás miatt fontos. Az egész épületre, udvarra, kertre, kocsibeállóra kiterjedő WiFi hálózat megbízhatóan kiszolgálja majd az IOT (internet of things) világ eszközeit, például az okoshűtőket, okoskamerákat, egyéb otthoni szenzorokat. 

 

Manapság is egyre több otthoni eszközünkhöz szükséges az internet és a WiFi, gondoljunk a biztonsági kamerákra, kerti locsolórendszerre, medencék felügyeletére, kertkapu és kocsibeálló eszközeire, thermosztátra - amelyek egyre több háztartásban megjelennek. 

 

A család által egyszerre használt netes eszközök szintén igénylik a folyamatos, jó minőségű, biztonságos jelet, egyre több a készülék, melyekhez WiFi kell: mobiltelefonok, tabletek, notebookok, okosórák, játékkonzolok – hogy csak a „hétköznapi” kütyüket vegyük a család életéből. 

 

Az intelligens otthonok gyorsan terjednek és fejlődnek, egyre nagyobb szükség van nagy sebességű, kis várakozási idővel futó, megbízható jelet biztosító WiFi megoldásra – nagy területet lefedő állandó hálózattal. Jelenleg a NETGEAR Orbi háromsávos WiFi rendszere az egyetlen olyan eszköz a piacon, mely biztosítja ezeket a technikai elvárásokat.

 

 

Kis csinos

A NETGEAR a dizájnt, a formatervezést sem hanyagolta el. Az Orbi eszköze, szép, divatos "házba" került, mely otthon a polcon is jól mutat, felhasználóbarát kezelőrendszere pedig egyszerű, gyors beállításokat tesz lehetővé. A routerhez csatlakozás után pár perc alatt konfigurálhatóak funkciói, automatikus frissítéssel, szülői tartalomkontrollal is.

 

A csomaghoz két Orbi eszköz tartozik: egyet a meglévő otthoni routerhez/modemhez kell csatlakoztatni - Etherneten keresztül -, a másikat pedig akár a lakás közepén is elhelyezhetjük, mert igen jól mutat. 

 

Így elérhető a zökkenőmentes „WiFi felhő”, amely mindig a leggyorsabb sebességet biztosítja, legyen az 2,4Ghz vagy 5Ghz-es hálózat. Az Orbi segít megelőzni például a zavaró videós pufferelést filmnézés közben, az előfizetett internetsebességet maximalizálja otthon a meglévő modemen, routeren keresztül.

 

Ellentétben több WiFi rendszerrel, az Orbi működik a jelenlegi internetszolgáltatók eszközeivel, azok beállításain nem kell változtatni. Az Orbi pár kattintással és gyorsan konfigurálható, biztonságos, kibővített WiFi hálózatot kiépítve otthon. 

 

 

372 négyzetméter WiFi

Az Orbi sztenderd doboza két eszközt tartalmaz: egy Orbi Routert és egy Orbi Satellite eszközt, mellyel 372 négyzetméter lefedhető állandó WiFi jellel. Az Orbi nagy teljesítményű AC3000 háromsávos (tri-band) technológiával biztosítja az állandó, gyors netet otthon - függetlenül a kapcsolódó eszközök számától. Ezzel a megoldással a családi házat, kertet, autóbeállót, kisebb cégek irodáját, telephelyét, raktárait is könnyedén lefedi állandó internetes hálózattal.

 

Választható olcsóbb, kisebb lefedettséget biztosító eszköz is a belépő szinthez: csak az Orbi Routerrel is lefedhető akár 186 négyzetméter. Ez később kiegészíthető az Orbi Satellite-tel, mely újabb 186 négyzetméterrel növeli a WiFi hálózat hatótávolságát.

 

 

Már Európában is

A NETGEAR az amerikai piaci indulással párhuzamosan Európában is megjelent a termékkel, 400 dolláros végfelhasználói árral, amely ebben a minőségi szolgáltatású szegmensben kedvező ár a magyar otthoni felhasználóknak is. 

Magyarországon az Orbi rendszert a Lantel Kft. forgalmazza, mely előrendelést felvesz már a termékre. Az Orbi hamarosan a magyar webáruházak kínálatában is megjelenik – várhatóan az ősz folyamán. 

 

 

Az Orbi technikai specifikációi és paraméterei

 • SSID a teljes hálózathoz (2.4 & 5GHz WiFi sávok)
 • Gyors 802.11ac AC3000 WiFi sebesség 3Gbps-ig
 • Speciális router funkciókkal: például IPv6, Dynamic DNS, port forwarding, szülői kontroll, access point mód 
 • Automatikus karbantartási firmware frissítések, amely biztosítja a legfrissebb biztonsági és szoftveres verziókat

Wireless kapcsolat: 

 • AC3000 (1733 + 866 + 400Mbps)
 • Szimultán háromsávos Tri-Band WiFi
 • IEEE 802.11b/g/n 2.4GHz–256QAM támogatás
 • IEEE 802.11a/n/ac 5GHz–256QAM támogatás

Memória

 • 4GB Flash és 512MB RAM

Antenna

 • 6 db nagyteljesítményű antenna nagy teljesítményű erősítőkkel

Irányított nyaláb (beamforming)

 • Implicit/explicit irányított nyaláb: 2.4 & 5GHz sávokhoz: (1733 + 866 + 400Mbps)

Modulációs technológia (MU-MIMO)

 • MU-MIMO képes szimultán adatforgalmat kezelni több eszközön

Router Portok

 • 3 db 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN port
 • 1 db 10/100/1000 Gigabit Ethernet WAN port
 • 1 db USB 2.0 port

Satelit Portok

 • 4 db db 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN port
 • 1 db USB 2.0 port
Kulcsszavak: internet IoT NetGear wifi Orbi

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Indul a MARADJ OTTHON! FESZTIVÁL

Szinte az összes, jelentősebb hazai fesztivál, számos klub és igazán fontos koncerthelyszín közösen mozgósítja a hazai művészvilágot. Arra buzdítják a zenészeket, popsztárokat, előadókat, hogy a következő hetekben-hónapokban aktívan vegyenek részt a “MARADJ OTTHON!” kampányban. Közösen indítják el a virtuális “MARADJ OTTHON! FESZTIVÁL”-t, amely a Facebookon arra ösztönzi a közönséget, hogy vegyék komolyan az előírásokat és maradjanak otthon.

2020. március 21. 19:05

Civileket a Szigetre

Az idei évben is jelentkezhetnek a Szigetre azon civil szervezetek, melyek tevékenysége kapcsolódik a fesztivál Love Revolution filozófiájához és az erre épülő programok tematikájához. Az augusztus 5-11-ig tartó fesztiválra várják a szervezők a fiatalokat foglalkoztató témákban dolgozó, interaktív, többnyelvű programokkal szolgáló szervezetek jelentkezését. A civil Szigeten résztvevő szervezetek a saját tevékenységük megismertetésén túl a civilek közéleti szerepvállalásának fontosságára is felhívják a figyelmet.

2020. február 18. 19:15

Elkészült az ország legfrissebb randitérképe

Az elmúlt évben a teljes magyar lakosság közel 4%-a használt különböző internetes tárkereső szolgáltatásokat, akár weboldal, akár mobilalkalmazás formájában. Ez azt jelenti, hogy az egyedülállók harmada-negyede próbált meg társat találni az internet segítségével.

2020. február 14. 09:24

A magyar élvonal a VOLTon

A Telekom VOLT – az erős nemzetközi felhozatal mellett – hagyományosan a hazai élvonalban lévő zenekarok és előadók legnagyobb seregszemléje, a most bejelentett nevekkel együtt - csak a két nagyszínpadon - több mint 50 kedvenc lép majd fel a július 1-4-ig tartó soproni fesztiválon.

2020. február 6. 16:34

Unibet – online fogadás a minőség és a biztonság szolgálatában

A nagymúltú bukméker iroda, az Unibet több mint 20 éve van jelen a piacon, ezzel az egyik legrégebbi szerencsejáték szolgáltatónak számít. A fogadóiroda magas kezdőbónuszokkal, színes kínálattal és széleskörű funkcionalitással igyekszik kielégíteni a felhasználók elvárásait és igényeit.

2020. január 29. 20:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11

Javaslatcsomag szülőknek és pedagógusoknak a HiperSuli digitális tanáraitól

2020. március 15. 11:53
online sportfogadás