LUMIX FZ2000 fényképezőgép, amely zászlóshajó a hibrid bridge kategóriában

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 21. 09:20

A Panasonic LUMIX bridge fényképezőgépe, a DMC FZ2000-es modell, 20x-os optikai zoomot biztosító objektívvel, 1,0 hüvelykes MOS-érzékelővel, MOV/MP4 formátumú, korlátlan 4K videórögzítést kínál. 

Ezek a tulajdonságok a LUMIX FZ2000 modellt messze a hagyományos kompakt fényképezőgép fölé emelik, hiszen rendkívül hatékony fotózást és kitűnő videórögzítést tesz lehetővé. A LUMIX FZ2000 tökéletes készülék mind a félprofi videósoknak, mind pedig a hobbifotósoknak, hiszen kompakt mérete ellenére mindkét csoportnak professzionális képfelvételi funkciókat kínál.

 

Az új LEICA DC VARIO-ELMARIT fotó/videói hibrid objektívvel felszerelve

A LUMIX FZ2000 modellbe a legújabb fejlesztésű LEICA DC VARIO-ELMARIT objektívrendszer került, amely 20x-os optikai zoomot (35 mm-es egyenértékre átszámítva: 24-480 mm) és F2,8-4,5 fényerőt biztosít. A 16 lencsét 11 csoportban tartalmazó objektívrendszer kimagasló optikai teljesítményt kínál minimális szellemképpel és elmosódással, miközben a professzionális videókamerákból ismert tartórúd mechanizmus is megjelenik ebben a készülékben. 

 

A belső zoomszerkezettel együtt a tartórúd kiváló tömegközépponti stabilitást eredményez a könnyed és stabil zoomoláshoz, így a kép elmosódása lényegesen – hozzávetőleg 80 százalékkal – kisebb az ezt megelőző LUMIX FZ1000 modellhez képest. 

 

A LEICA DC VARIO-ELMARIT objektív kilencrészes blendét tartalmaz, melyekkel lágy és lekerekített élesítést valósít meg. Ezzel hihetetlenül könnyen igazodik a készülék a fényerősségben beállt hirtelen változásokhoz, melyet a professzionális videókarmerákban is használt galvanométer alkalmazása tesz lehetővé.

 

 

A kompakt kamera kiváló videóminősége eléri a professzionális készülékek szintjét 

A LUMIX FZ2000 kitűnő videórögzítési teljesítményt nyújt – ezt még egyetlen bridge fényképezőgépnek sem sikerült elérnie. Ez a fényképezőgép 4K videórögzítésre képes (Cinema 4K: 4096x2160 / 24 fps és QFHD 4K: 3840x2160 / akár 30 fps) MOV/MP4 formátumban, és full-HD videót vesz fel ultramagas, 200 Mbps (ALL-Intra) vagy 100 Mbps (IPB) átviteli sebesség mellett.

 

A felhasználók szabadon választhatnak MOV, MP4, AVCHD Progressive és AVCHD formátumok között, különböző képkockasebességek mellett – a használatnak megfelelően. A profi felhasználók számára a rendszer frekvenciája rugalmasan átállítható 59,94Hz (23,98Hz) / 50,00Hz / 24,00Hz értékekre. A LUMIX FZ2000 opcionális HDMI-kábelen keresztül valós idejű képátvitelt tesz lehetővé külső monitorra/felvevő egységre – a videórögzítéssel egyidejűleg.  Az egyedülálló videófelvétel mellett a LUMIX FZ2000 olyan professzionális funkciókkal is rendelkezik, mint a Dolly Zoom, VFR (állítható képkockasebesség), gyorsított felvétel és Stop Motion animáció.

 

A filmipari igényekre reagálva a Panasonic térítés ellenében szoftverfrissítési szolgáltatást nyújt a LUMIX FZ2000 modellhez, így a készülék V-Log L videófelvételt is lehetővé tesz.

 

 

Örökítse meg a felejthetetlen pillanatokat kitűnő képminőségben 

A LUMIX FZ2000 készülékben egy 1,0 hüvelykes nagy érzékenységű MOS képérzékelő kap helyet, amely 20,1 megapixeles, nagy felbontású kép rögzítésére ad lehetőséget. A nagyméretű MOS képérzékelővel javul az S/N-arány, mely a zaj nagymértékű csökkenését eredményezi, még ISO 12800 fényképezés esetén is.

 

A LUMIX FZ2000 ultranagy, 0,09 másodperces sebességű AF-fel rendelkezik, és nagy sebességű, 12 fps (AFS) / 7 fps (AFC) sorozatfelvételre képes, mellyel akár 100 (JPEG) / 30 (RAW) fókuszált fényképet is készíthet gyorsan mozgó célpontokról.

 

A 4K PHOTO funkció segítségével 30 fps sebességgel kaphatja lencsevégre a hirtelen múló pillanatokat – a 4K sorozatfelvétel képkockáiból pedig kiragadhatja a legjobbat és azt fényképként mentheti el. A felhasználók 8 megapixel felbontású képet menthetnek el, amely elegendő az A3-as méretű nyomtatáshoz. A beépített utófókusz (Post Focus) funkcióval minden egyes képkockához külön kiválasztható a fókuszterület a fényképezést követően is, míg a Panasonic új fókuszhalmozási funkciója segítségével a felhasználók több fényképet is készíthetnek ugyanarról a képkockáról más-más rekeszértékkel, majd egyetlen képben egyesíthetik ezeket és kiválaszthatják a fókuszterületet. A fókuszhalmozás különösen makrofényképezés esetén bizonyulhat hasznosnak.

 

A LUMIX FZ2000 karcsú kialakítást és intuitív kezelést nyújt

A LUMIX FZ2000 OLED LVF (Live View Finder) elektronikus keresővel rendelkezik, amely 2360 képpontos felbontást és 2,18x / 0,74x (35 mm-es egyenértékre átszámítva 4:3) nagyítást tesz lehetővé. Az LVF funkcióhoz alkalmazott OLED nagy válaszsebességet biztosít – a minimális időbeli elmaradás 0,01 másodpercnél is kevesebb, a 10 000:1 nagy kontrasztarány pedig egyedülálló látványt nyújt. Megközelítőleg 20 miliméteres szemtávolság esetén kiváló láthatóságot és a szemüveges felhasználók számára is kényelmes fotózási élményt kínál. 

 

A LUMIX FZ2000 fényképezőgép a stabil tartás érdekében gondosan kialakított markolattal rendelkezik, amellyel még a hosszú ideig tartó fotózás is kényelmes. Az első/hátsó kettős tárcsarendszer segítségével közvetlenül állítható be a zár- és nyitássebesség, valamint a tárcsák, gombok, karok és kapcsolók optimális elrendezése intuitív kezelést biztosít a fényképezés és videózás kényelme érdekében.

 

A kezelés még könnyebben elsajátítható a nagyméretű, 7,6 cm átmérőjű, megközelítőleg 1040 képpontos hátsó, változtatható szögű érintőképernyővel, amely közel 100 százalékos látószöget biztosít alacsonyan vagy magasan történő fotózáshoz is.

 

 

További izgalmas funkciók tárháza 

  • 3,5 mm-es jack-mikrofoncsatlakozó / 3,5 mm-es jack-fejhallgatócsatlakozó
    A 3,5 mm-es jack-mikrofoncsatlakozó külső mikrofon használata esetén kitűnő minőségű hangfelvételi lehetőséget kínál, a 3,5 mm-es jack-fejhallgatócsatlakozó pedig a hangfelvétel valós idejű nyomon követését teszi lehetővé. 
  • Könnyedén vezeték nélküli, Wi-Fi kapcsolatot létesíthet okostelefonjával
    A LUMIX FZ2000 a könnyű kezelhetőség melletti rugalmasabb fotózási élmény és azonnali képmegosztás érdekében Wi-Fi csatlakozási képességgel (IEEE 802.11 b/g/n) rendelkezik. 
  • Opcionális kiegészítők

Számos opcionális professzionális kiegészítő kapható, köztük külső vaku (DMW-FL580L, DMW-FL360L, DMW-FL200L), sztereó puskamikrofon (DMW-MS2), LED videómegvilágítás (VW-LED1), távirányító az exponáláshoz (DMW-RSL1), 67mm-es PL-szűrő (DMW-LPL67) és mikrofonvédő (DMW-LMCH67), amelyekkel még nagyobb teret engedhet kreativitásának.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01