Infotér Konferencia a digitális fejlesztések előremozdításáért

Iparági döntéshozók és ágazati vezetők vitatják meg a digitális fejlesztések eredményeit és új irányait

forrás: Prím Online, 2016. október 29. 09:19

November 8. és 10. között immár hetedik alkalommal rendezi meg az Informatika a Társadalomért Egyesület az Infotér Konferenciát. A Balatonfüreden szervezett konferencia a digitális fejlődésért tenni akaró civil, kormányzati és iparági szereplőket hozza össze.

Az idei konferencia fókuszában a Digitális Jólét Program eddigi eredményeinek áttekintése, és azon belül Magyarország Digitális Oktatási Stratégiája áll. Az eseményen kiemelt szerepet kap továbbá a Digitális Exportfejlesztési Stratégia, az Információbiztonság, a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztési Operatív Program (KÖFOP), valamint a Digitális Agrár Stratégia. Az Infotér eHealth betétkonferenciát az esemény nulladik napján, november 8-án rendezik meg.

 

Idén hetedik alkalommal rendezi meg az Infotér Konferenciát november 8. és 10. között az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér). A Balatonfüreden szervezett konferencia összehozza a digitális fejlődésért tenni akaró civil, kormányzati és iparági szereplőket, akik különféle aktuális, digitális fejlesztésekhez kapcsolódó témában szerezhetnek friss információkat, és vitathatják meg véleményüket, illetve ismerkedhetnek meg az új irányokkal és lehetőségekkel. 

 

 

A 2016-os Infotér Konferencia fókuszában a Digitális Jólét Program eddigi eredményeinek áttekintése, azon belül is Magyarország Digitális Oktatási Stratégiája áll, hiszen az Infotér egyik legfontosabb célkitűzése, hogy olyan vállalkozó, menedzser generáció nevelődjön ki, aki otthonosan mozog a digitális térben. A konferencián a kormányzati infokommunikációs döntéshozók beszámolói mellett kiemelt hangsúlyt kap a Digitális Exportfejlesztési Stratégia, az Információbiztonság, a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztési Operatív Program (KÖFOP), valamint a Digitális Agrár Stratégia is. A tavaly megrendezett eHealth konferencia és a tavaszi PharmaInfoTech konferencia sikerei nyomán pedig a szervezők idén is megrendezik az e-egészségügy területén egyedülálló rendezvényt, az Infotér eHealth betétkonferenciát az esemény nulladik napján, november 8-án.

 

Az Infotér Konferenciát dr. Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programja összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos nyitja meg előadásával, majd többek között Vitályos Eszter, európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár, Rákossy Balázs, európiai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár, valamint Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke előadásait hallgathatják meg a résztvevők. 

 

A konferencia második napján, november 10-én többek között Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnökének és Hajzer Károly, a Belügyminisztérium informatikai helyettes államtitkárának előadásán vehetnek részt a konferencia látogatói. Az előadásokat követően a résztvevők kerekasztal beszélgetéseken és szekciókban vitathatják meg a teendőket és a lehetőségeket. Az első nap délutánján szekcióüléseket is tartanak különféle kiemelt témákban, úgy, mint a GINOP, e- Közigazgatás, KÖFOP projektek, ipar 4.0, Smart City és IT biztonság. 

 

A közszférából érkező vendégek az eHealth betétkonferencián és az Infotér Konferencián is ingyenesen vehetnek részt. További információk és jelentkezés a http://konferencia.infoter.eu oldalon. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ingyenesen letölthető közösségimédia-kisokost adott ki a Neumann Társaság

Már a lájkolást is tanulni lehet: a Neumann Társaság ingyenesen elérhetővé tette nemrég bevezetett új, a közösségi média tudatos használatát célzó ECDL vizsgamoduljának alapjául szolgáló ismereteket tartalmazó kisokosát. A pdf formátumban letölthető kiadvány tíz, manapság népszerű közösségi szolgáltatás működésébe enged betekintést a Facebooktól a podcastokig. 

2019. október 19. 10:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás