2011 óta negyedére csökkent a LED fénycsövek ára

forrás: Prím Online, 2016. november 11. 07:57

2011 óta egy 36W-os hagyományos fénycsövet kiváltó professzionális LED fénycső ára bruttó 29.900 forintról bruttó 6.900 forintra csökkent, míg az azonos fénymennyiség előállításához szükséges teljesítmény 22W-ról 14,5W-ra csökkent.

A LED technológia fejlődése és árának csökkenése évről évre felülmúlja a várakozásokat – derült ki a www.ledleet.hu összehasonlításából.

 

Magyarország egyik vezető LED webáruháza, a Deloitte Fast 50 listán is szereplő www.ledleet.hu 2011 és 2016 között vizsgálta meg az 1200 mm-es LED fénycsövek fejlődéstörténetét. A vizsgálat eredményeként elmondható, hogy a LED-es világításkorszerűsítés jelenleg az egyik leghamarabb megtérülő energiatakarékossági beruházás mind munkahelyek vagy egyéb intézmények, mind pedig otthonok számára.  

 

 

Szórádi Bence, a LED LEET webáruház alapítója felhívta a figyelmet arra, hogy míg 2011-ben egy átlagos 1200 mm-es professzionális LED fénycső még közel bruttó 30.000 forintba került, addig az évek során bekövetkezett folyamatos árcsökkenésnek köszönhetően ma már kevesebb, mint a negyedéért, bruttó 6.900 forintért juthatunk hozzá egy ilyen 36W-os hagyományos fénycső kiváltására alkalmas LED-es fényforráshoz. A gyártók felismerték azt az igényt, hogy nem minden ügyfélnek van szüksége extrém élettartamú LED-ekre, így megalkották az alacsonyabb igénybevételre tervezett, belépő kategóriás termékeket is, amelyek közül már akár bruttó 2900 forintért is 1200 mm-es minőségi LED fénycsőhöz juthatunk.  Az árak csökkenésével  párhuzamosan ráadásul a fényforrások hatékonysága is növekedett, így az 5 évvel ezelőtti  22W helyett már 14,5W-os teljesítmény is elegendő ugyanazon fényáram eléréséhez. Így elmondható, hogy a LED fénycsövek fényhasznosítása 47%-kal javult az elmúlt 5 év során. 

 

„Annak érdekében, hogy a vállalatok figyelmét felhívjuk a világításkorszerűsítés előnyeire, pályázatot hirdettünk azon cégek munkavállalói számára, ahol még nem tértek át a LED-es fénycsövek használatára. A pályázat díjazottjai számára akár bruttó 500.000 forint értékben biztosítunk világításkorszerűsítést, a nevező munkavállalók között pedig értékes nyereményeket sorsolunk ki. A nevezéseket november 30-ig várjuk a http://www.ledleet.hu/palyazat oldalon” - hangsúlyozta Szórádi Bence.

 

„Soha korábban nem érte még meg annyira LED fénycsöveket telepíteni, mint napjainkban. Vezető márkaként azt látjuk, hogy a technológia fejlődését és az árcsökkenést a kereslet is leköveti - az elkövetkező években elbúcsúzunk majd az elavult fénycsövektől és szinte mindenhol LED világít majd. Mindenkinek csak javasolni tudjuk a mielőbbi váltást, mivel a megtérülés mára rendkívül rövid idő alatt végbemegy, és onnantól a LED világítás konkrét megtakarítást eredményez a vállalatok, intézmények és otthonok számára” – tette hozzá Molnár Gábor, a PHILIPS üzletágmenedzsere. 

 

Alább az 1200mm-es LEDcső fejlődéstörténete:

 

 

Egy átlagos 100 négyzetméteres irodában 50 darab 1200 mm-es fénycső tudja biztosítani az előírt 500 lux megvilágítási szintet. Ami azt jelenti, hogy belépő szintű minőségi termékek esetén bruttó 149 500 Ft a beruházás, amely óránként 35 Ft-ot spórol. Egy átlagos napi 8 órás irodai használattal ez éves szinten 98 000 Ft-os megtakarítást jelent. Azaz 1,5 éven belüli a beruházás megtérülése, ezen túl pedig már csak megtakarítást termel, ráadásul a termékekre a garancia 3 év, ami alatt semmilyen költség nem merülhet fel. 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jótékonysági akciók a STRAND Fesztiválon

Augusztus 20-24. között több száz programot vonultat fel Zamárdiban az idei STRAND Fesztivál. A szervező VOLT Produkció fontosnak tartja a közönség érzékenyítését, ennek érdekében az idei évben két ügyet is a zászlajukra tűztek: a hazai- és világsztárok bevonásával segítik a rászoruló gyerekek iskolakezdését, illetve a tanári pálya megbecsülése érdekében a MédiaUnióval közös kampányt is szerveznek. Az idei STRAND Fesztiválra százezernél is több vendéget várnak.

2019. augusztus 19. 11:57

Új vígjáték sorozat indul az HBO GO-n

A Danny McBride, John Goodman, Edi Patterson és Adam Devine főszereplésével készült Az erényes Gemston-ék című sorozat kilencrészes évadja augusztus 19-én indul az HBO GO-n és az HBO-n egy egyórás epizóddal, melyet aztán hetente újabb félórás epizód követ.

2019. augusztus 18. 12:23

A nők sokkal kritikusabbak a másik kinézetét illetően

Több ezren próbálkoztak már bejutni a Szépvagy.hu társkereső oldalra annak júliusi indulása óta, de ez egyelőre csak keveseknek sikerült. Az említett oldal egy zárt társkereső szolgáltatás, ahová csak az kerülhet be, akit a már bent lévők beszavaznak. Mivel a szavazás a feltöltött fotó alapján történik, így az első benyomás, a szimpátia, a másik kinézete fog dönteni arról, hogy a többiek beengedik-e az oldalra.

2019. augusztus 18. 10:01

Fesztivál maratonnal vár a hosszúhétvégén a PLÁZS

A PLÁZS augusztus 16. és 20. között egy fesztiválnak is beillő programsorozattal várja a felüdülésre vágyókat. A nappali balatoni és medence parti lazulást éjszaka feneketlen bulizás váltja, az öt nap alatt itt is hőhullámként csap le a Balatoni Retro Láz, Fritz Kalkbrennerrel jön a Gold Beach Electric Fest, a We Love Balaton pedig Don Diabloval erősít.

2019. augusztus 16. 08:57

Majka duplázik a PLÁZSon augusztus 10-én!

Nincs is jobb hely most a kánikula ellen, mint a Balaton partja. Pláne, ha a pancsolás és hűsölés mellett éjszaka belevethetjük magunkat az önfeledt szórakozásba. A siófoki PLÁZSon természetesen ezen a hétvégén sem lesz hiány buliból: pénteken PoolParty, Bailando - Latin Nights és Metzker Viki várnak, míg szombaton Majka tér vissza a nyáron másodjára egy masszív koncerttel a Hősök társaságában.

2019. augusztus 9. 15:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás