Biztonságosabb a VISA

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. november 3. 08:07
A VISA USA szövetségre lépett az elektronikus biztonsági kérdésekkel foglalkozó Internet Security Systems (ISS) céggel. A megállapodás szerint az ISS vizsgálni fogja a VISA újonnan kifejlesztett Electronic Compliance Monitoring (ECM) rendszerét.
Az ECM projekt egy olyan rendszert takar magába, mely forradalmasítaná az internetes vásárlást a hitelkártyák biztonságának szempontjából. Az ECM projekt keretein belül leellenőriznék az elektronikus kereskedelemmel foglalkozó cégeket, és az Internet szolgáltatókat, hogy azok biztosan megfeleljenek a VISA biztonsági előírásainak, melyek meggátolják, hogy jogosulatlan személyek férjenek hozzá adatainkhoz, bankkártya számunkhoz, pénzünkhöz.

A projekt a "Visa Secure Commerce" program része, mely több olyan biztonságtechnikai eljárást tartalmaz, melyek gondoskodnak arról, hogy az online tranzakciók megfelelő körülmények között lefolyhassanak.

A VISA ECM teszteket a hónap végén kezdik el. Az ISS a vizsgálatok alatt megpróbálja feltörni a rendszert. A teszt alapos lesz, hiszen mind a lehetséges belső, mind a lehetséges külső támadási felületeket, gyengepontokat megpróbálják feltérképezni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07