Töretlen a rozé karórák népszerűsége

forrás: Prím Online, 2016. december 11. 11:53

Az öt-hat éve népszerű rose gold (rózsaarany), azaz rozé színű női karórák eleinte a 20-30 éves korosztályban voltak népszerűek, de a felső korhatár kitolódott egészen az 50 éves hölgyekig. 

Így az üzletasszonyok is előszeretettel hordanak ilyen órákat és egyéb divatcikkek, táskák, cipők, övek, csatok és természetesen az ékszerek világában is meghatározóvá vált ez a szín. A Casio SHEEN karórák közül az SHB-100 modell már egy olyan rozé óra, amely okosóra funkciókkal is rendelkezik. Az üzleti körökben népszerű óramárka modellje így rendkívül pontos, mivel Bluetoothon keresztül csatlakozik az okostelefonhoz és azzal szinkronizálja az időbeállításait. Ha valaki összepakoláskor elkeverte a mobilját a szobában, akkor elég megnyomni egy gombot és az okostelefon még lenémított állapotban is ad egy hangjelzést, így megspórolhatók vele a telefonkeresés hosszú percei.

 

A „rose gold” (rózsaarany), azaz rozé színű karórák először a női órák piacán jelent meg és lett népszerű. A divathullám 2010-2011-ben indult, népszerűségük azóta is töretlen, sőt 2-3 éve a férfi karórák között is egyre több gyártó kezdte el használni ezt a színt. Megjelenésekor elsősorban a 20-30 éves korosztály kihagyhatatlan kelléke volt, azóta a felső korhatár kitolódott egészen az 50 éves hölgyekig. Így az üzletasszonyok is előszeretettel hordanak ilyen órákat és egyéb divatcikkek, táskák, cipők, övek, csatok és természetesen az ékszerek világában is meghatározóvá vált ez a szín.

 

 

A női órák csaknem felén valami rozé színű

A női divatórákat közt már nagyjából 35-40 százalékos a rozé színűek aránya, néhányak persze csak bizonyos részük rozé, például a tok, a lünetta vagy akár csak a csat egy része. A szegmens továbbra is növekszik, idén olyan élénk, kiegészítő színek jelentek meg, a rozéórákon, mint a türkiz, pink, lila. A tervezők ezeket szívesen kombinálják a rozéval.

 

Az okosórák és a minőségi ékszerórák ötvözetei

A 25 és 45 éves korosztályba tartozó magabiztos, céltudatos, divatos és elegáns nők órája a SHEEN. A Sheen Bluetooth Collection órák az okosórák és a minőségi ékszerórák ötvözetei. Az SHB-100 modell gyönyörűen kivitelezett és átgondoltan megtervezett karóráin két időzónát lehet megnézni egy pillantással, ennek előnyeit főleg a sokat utazó üzletasszonyok használhatják ki. Diszkréten növeli az óra eleganciáját, hogy a számlapra két Swarovski kristály is került.

 

A két gyűrűs, Twing Ring megoldással a nagyobb, 35 mm-es számlapon nyolc óránál van a kisebb egy külön gyűrűben. A kettő közti váltás az okostelefonról vagy az órán egy gomb megnyomásával indítható, ha megérkezett a viselője az úti céljához. 

 

A két egyszerre megjelenített időzóna háromszáz városnévből választható ki. A Bluetooth rendszer segítségével egyszerű az óra kezelhetősége a csatlakoztatás pedig gyors és egyszerű. 

 

Kényelmes és testre szabható alkalmazás

Egyik utazásnál sem kell beállítani az órát, az okostelefonra ingyenesen letölthető CASIO WATCH+ applikáció naponta négyszer ellenőrzi a beállítások helyességét. Ettől függetlenül az okostelefonról az alkalmazáson keresztül külön is beállítható a pontos idő. 

 

Az alkalmazás egyébként testre is szabható, kinézetét mindenki a saját igényeinknek megfelelően alakíthatja, sőt saját fényképek is használhatók ehhez.

 

 

 

Nem csak elegáns, de bírja az igénybevételt

Az óra 5 bar nyomásig, azaz 50 méteres mélységig vízálló, tehát ezt viselve nyugodtan lehet úszni és fürdeni. Az óra fényenergiával működik, így egyéb elem nem szükséges hozzá. A Tough Solar technológia révén fényenergia segítségével teljesen környezetbarát módon tölti fel magát az óra. Egy teljes feltöltés után akár 7 hónapig is működőképes.

 

A nemesacélból készült tok rózsaarany és kétféle bicolor, a szíj rószaarany és ezüst színben érhető el.

 

Gombnyomásra megkerül az elkeveredet mobil

Ha sietni kell és kapkodva pakol valaki, akkor is segítségére lehet az elegáns SHEEN SHB-100 karóra, mert az telefonkereső funkcióval is rendelkezik. Semmi gond, ha valaki nem tudja, hova tette le telefonját. Elegendő a karórán elindítani a telefonkereső funkciót, egy gombnyomás az egész és az elveszett telefon hangjelzést ad, még lenémított állapotban is.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Értékes nyereményeket vehettek át a pályázók a Digitális Témahét ünnepélyes záróeseményén

Hazánk legnagyobb digitális pedagógiai eseményének, a Digitális Témahétnek ünnepélyes záró rendezvényén hirdette ki különdíjasait a Vodafone Magyarország Alapítvány. A programsorozathoz évek óta számos aktivitással kapcsolódó Alapítvány idén egy digitális kalandjáték-készítő versenyt hirdetett meg, amellyel a pedagógusok és diákok digitális kompetenciáinak fejlesztését segítette. A Vodafone Alapítvány három kategóriában díjazta a különdíjas verseny résztvevőit.

2023. június 6. 19:35

A Leadec megvásárolja a FISS Automatika Kft.-t

A Leadec, a világ vezető globális szolgáltatási szakértője 2023.05.31. napjával felvásárolta a FISS Automatika Kft.-t. A Leadec az akvizícióval tovább bővíti magyarországi jelenlétét, valamint erősíti kompetenciáit az elektrotechnika és az automatizálás területén.

2023. június 6. 17:43

Jelentős mérföldkő a hazai autóiparban

Idén ünnepli 30. születésnapját a Continental Veszprémben. Az elmúlt évtizedek fejlesztéseinek köszönhetően mára a technológiai vállalat telephelye globális piacokra dolgozik. Presztízs ügyfelek számára fejleszt, tesztel és gyárt különböző szenzorokat gépjármű-menetbiztonsági rendszerekhez, akkumulátorokhoz és az utazási kényelem növeléséhez.

2023. június 6. 16:01

Fenntartható ötlet nyert a Samsung és az EdisonKids versenyén

Alternatív környezettudatos ötlettel, a chipses zacskók kreatív és praktikus újrafelhasználásásával vihették haza a fődíjat a nyírségi diákok a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A harmadik alkalommal megrendezett versenyen 12-18 éves tanulók mérték össze projektjeiket a közösség, a fenntarthatóság és a jövő oktatása kategóriákban. A nyolc döntős csapat közül a NUT (Napkor’s Upcycler Team) csapat elképzelése, a chipses zacskók hőálló szatyorrá alakítása bizonyult a legjobbnak. Második helyezést ért el a modulárisan építhető oktatórobot, a dobogó harmadik fokára pedig a tücsökfarm tervezői léphettek. Az első három helyezett 6 millió forint összértékben választhat Samsung eszközöket, saját maguk, felkészítőtanáruk és iskolájuk számára.

2023. június 6. 14:05

Fidelity: Nyernek az elektromos autók?

Aki napjainkban autóval végighalad egy európai belváros utcáin, azonnal számos nyomát láthatja a forgalmi trendek változásának. A külön kerékpáros sávok, az elektromos buszok, az elektromos töltőállomások és a szédült ütemben emelkedő parkolási díjak mind-mind azt jelzik, hogy a személyautók, főleg a belső égésű motorral felszereltek, már nem szívesen látott vendégek a sűrűn beépült belső kerületekben. A jövő az alternatív közlekedési eszközöké és a kibocsátásmentes erőforrásoké. A Fidelity piaci megfigyelőinek előrejelzései szerint az éghajlatkímélő meghajtási módok versenyét az elektromos autók fogják megnyerni, melyek idővel teljesen kiszorítják majd a levegőszennyező belső égésű motorokkal gyártott társaikat1.

2023. június 6. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39