Biometrikus azonosítás már SAP rendszerekhez is

forrás: Prím Online, 2017. január 9. 09:37

A Fujitsu bejelentése szerint már rendelhető az SAP ERP-hez készült bioLock biztonsági megoldás. 

A PalmSecure hozzáférés-szabályozó technológiára épülő megoldás kifejezetten az SAP szoftvereit használó környezeteket támogatja, és biometrikus hozzáférés-szabályozást biztosít az SAP ERP alkalmazást és az SAP HANA platformot futtató rendszerekhez.

 

Az SAP-rendszerhozzáférést szabályozó bioLock biometrikus szoftvert fejlesztő realtime North Americával, az SAP arany fokozatú partnerével kötött globális viszonteladói megállapodás értelmében a Fujitsu közvetlenül vagy értékesítési partnereken keresztül, natív módon beágyazott megoldásként kínálja a fejlett biometrikus biztonsági képességeket. A cég ügyfelei így a világon mindenütt újabb biometrikus biztonsági réteget illeszthetnek be SAP-megoldáskörnyezetükbe, és rendkívül biztonságos és kényelmes személyazonosság-kezelő és hozzáférés-szabályozó megoldással védhetik az adatokat a lopás, az elvesztés és a visszaélések ellen.

 

 

A realtime North Americával már eddigi is meglévő partnerkapcsolat kibővítésével a Fujitsu fejlett, új biometrikus személyazonosság-kezelő megoldással léphet piacra. A bioLock lehetővé teszi az SAP-rendszerek hozzáférésének szigorú, granuláris szabályozását. A biometrikus azonosítást követően rendeli hozzá a jogosultságokat a felhasználóhoz, kiküszöbölve ezzel a felhasználói jelszavak megosztása és másolása által okozott problémákat. 

 

Az SAP rendszerbiztonsági jellemzőivel, azon belül az egyszeres bejelentkezéssel, valamint az SAP irányítás-, kockázat- és megfelelés-kezelési (GRC) megoldásaival integrált, SAP ERP-hez készült bioLock a PalmSecure technológia segítségével, egyéni tenyérvéna-mintázatuk alapján azonosítja a kritikus SAP-rendszerekbe (HR, CSR, SCM és pénzügyi szoftverek, kiskereskedelmi PoS rendszerek és SAP HANA) bejelentkezni kívánó felhasználókat. A biometrikus azonosítás közös használatú eszközökről is lehetővé teszi az SAP-rendszerek biztonságos elérését. A fontos vagy kockázatos tevékenységeket ismételt azonosítást végző ellenőrző pontokkal lehet védeni annak érdekében, hogy csak a jogosult dolgozók tudják végrehajtani a kritikus műveleteket.

 

A bioLock PalmSecure-technológiára épülő új és továbbfejlesztett jellemzői biometrikus azonosítással szabályozzák például a vállalati telephely lezárt részeire való belépést, és teljes körűen integrálhatók az SAP munkaidő- és jelenlétkezelő alkalmazásával. A praktikus terméktársítások és az előkonfigurált megoldáscsomagok lerövidítik a megoldás bevezetési idejét az SAP-szoftverkörnyezetben. 

 

„Ügyfeleihez hasonlóan a Fujitsu is rendelkezik a biztonsági megoldások nemzetközi értékesítéséhez szükséges globális jelenléttel és képességekkel. A Fujitsu partnereként örömmel nyújtunk segítséget az SAP-megoldásokat futtató ügyfeleknek aktuális üzleti biztonsági kihívásaik legyőzéséhez” – nyilatkozta Martin Lum, a realtime North America marketing-alelnöke. 

 

„A legfrissebb statisztikák szerint a nagyméretű szervezetek többsége árbevétele legalább öt százalékától esik el évente visszaélések miatt. Akár szándékosan, akár gondatlanságból történik, ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a munkavállalók nagyobb biztonsági kockázatot jelentenek a vállalatokra nézve, mint a külső támadók. Ezért rendkívüli fontos üzleti szempontból, hogy csak a jogosult munkavállalók férjenek hozzá a kényes adatokhoz. A PalmSecure-technológiára épülő, SAP ERP-hez készült, könnyen bevezethető, biztonságos bioLock megoldással a szervezetek szigorú, mégis felhasználóbarát hozzáférés-szabályozást valósíthatnak meg az SAP-szoftverkörnyezetben, és minden tevékenységet kiterjedt ellenőrzési nyomvonallal naplózhatnak. A megoldás jellemzően 12 hónapon belül megtérül. Nagy örömmel bővítjük partnerkapcsolatunkat a realtime North Americával, hogy ezen keresztül is segítséget nyújtsunk ügyfeleinknek a biztonság és a védelem legmagasabb szintjének megvalósításához, és ezen keresztül kényes adataik megóvásához” – tette hozzá Thomas Bengs igazgató, a Fujitsu EMEIA PalmSecure termékekért és megoldásokért felelős igazgatója.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05