A Fujitsu biztonsági megoldásait alkalmazza a világ egyik legnagyobb alumíniumgyártója

forrás: Prím Online, 2017. január 23. 12:57

A Fujitsu Finnország szerződést írt alá biztonsági megoldások szállításáról a világ egyik legnagyobb integrált alumíniumgyártó vállalatával, a Norsk Hydro ASA-val. 

A szerződés értemében a Fujitsu 7/24 órában reagál ügyfele biztonsági incidenseire, biztonságos felhasználóhitelesítéssel segít mérsékelni a működési kockázatokat, teljesíteni az egyre szigorúbb megfelelési és hatósági követelményeket, valamint védeni a Hydro kényes adatait és szellemi tulajdonát az erősödő online fenyegetésekkel szemben. Az új hat éves szerződés jelentősen kibővíti a partnerek korábbi IT-szolgáltatási megállapodását, amelynek keretében a Fujitsu 2010 óta nyújt globális IT-infrastruktúra szolgáltatásokat a Hydro számára 40 országban. 

 

A biztonság központi szerepet játszik a vállalat digitalizációs stratégiájában. A Hydro adatait és infrastruktúráját érintő kockázatok minimumra szorítása érdekében a Fujitsu biztonsági incidensekre reagáló csapata (Computer Security Incident Response Team, CSIRT) globális rendszerfigyelési és reagálási szolgáltatásokkal, 7x24 órában azonosítja és hárítja el a biztonsági incidenseket. A Fujitsu által nyújtott szolgáltatások között szerepel majd biztonsági információ- és eseménykezelés (SIEM), sérülékenységi vizsgálat, intelligens fenyegetéselhárítás és incidenskezelés. 

 

A Hydro a Fujitsu PalmSecure tenyérvéna-azonosító rendszerével szabályozza és védi az adatok és az IT-szolgáltatások hozzáférését. A rendszer biometrikus technológia segítségével beolvassa a felhasználó tenyerében futó erek mintázatát, és ennek segítségével végez gyors és pontos azonosítást. Brazíliai kioszkrendszerein a Hydro már jelenleg is a Fujitsu PalmSecure segítségével nyújt biztonságos és könnyen kezelhető hozzáférést több mint 2000 bányásza és egyéb dolgozója számára a HR-adatokhoz. Az új rendszert 2017 során terjesztik ki a Hydro európai létesítményeire, ami mintegy 4000 főre növeli a felhasználók számát.

 

 

„A biztonság kiemelt prioritás számunkra a működésünk minden területét érintő digitalizációs folyamatban. Fontos, hogy bizalmat teremtsünk IT-rendszereink iránt. A biztonságon messze túlmutató képességekkel rendelkező stratégiai partnerként a Fujitsu segítségünkre lesz az incidensek hatékony kategorizálásában, a rájuk való reagálásban, és a felhasználói azonosítók biztonságos kezelésével a változó biztonsági követelmények teljesítését is támogatja” – nyilatkozta Jo de Vliegher, a Hydro informatikai vezérigazgató-helyettese és információs rendszerekért felelős vezetője. 

 

„A gyors ütemben növekvő Hydrónak működése minden területén magas szinten kell tartania a biztonságot. A biztonság fontosságának erősödéséhez az is hozzájárul, hogy minden régióban speciális helyi megfelelési követelményeket kell figyelnie és betartania. A biztonság terén végzett alapos értékelést követően a Hydro azonosította a fő beruházási célterületeket, mi pedig nagy örömmel segítünk neki a további globális növekedést támogató, jól skálázható, stabil biztonsági platform kiépítésében” – hangsúlyozta Rob Norris, a Fujitsu EMEIA nagyvállalati és kiberbiztonsági megoldásokért felelős alelnöke. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB megerősíti vezető szerepét a következő generációs MI-alapú mobil robotika területén

Az ABB bejelentette, hogy felvásárolta a Sevensense svájci start-up céget, amely az autonóm mobil robotok (AMR) számára kifejlesztett, mesterséges intelligenciával támogatott 3D-s látásalapú navigációs technológia vezető szállítója. A Sevensense-t 2018-ban alapították a svájci műszaki egyetem, az ETH Zürich spin-offjaként.

2024. február 20. 16:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07

Felvásárolta a Siemens a Helioxot

2024. január 17. 19:40