Kereskedelmi forgalomba hozható a Samsung 5G RFIC

A Samsung bejelentése utat nyit az 5G technológia 2018 év eleji forgalomba bocsátása felé

forrás: Prím Online, 2017. február 20. 13:25

A Samsung Electronics 5G rádiófrekvenciás integrált áramköre (RFIC) alkalmas a kereskedelmi forgalomba hozatalra. A bejelentés kulcsfontosságú a következő generációs bázisállomások és egyéb rádiófrekvenciákon üzemelő eszközök gyártásához és forgalmazásához.

„A Samsungnál évek óta keményen dolgozunk a legkülönbözőbb, 5G RFIC-hez kapcsolódó alap technológiákon” – mondta Paul Kyungwhoon Cheun, a Samsung Electronics Újgenerációs üzleti kommunikációs megoldások üzletágának vezetője és ügyvezető alelnöke. – „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy végre minden apró részlet a helyére került, és elértük ezt a fontos mérföldkövet az 5G bevezetéséhez vezető úton. Ez jelentősen hozzájárul majd az összekapcsolhatóság küszöbön álló forradalmához.”

 

A Samsung a Koreai Kommunikációs és Információtudományi Intézetben egy, az 5G mobiltechnológiákkal foglalkozó workshopon tette a bejelentést. A gyártó kitért az új chip erősségeire, valamint a fejlesztési folyamat részleteire, és ismertette elképzeléseit arról, hogy milyen jelentőséggel bír majd az új fejlesztés a kereskedelmi 5G termékek piacán. 

 

Az RFIC célja, hogy fokozza az 5G-képes eszközök teljesítményét. A fejlesztéskor fontos szempont volt, hogy a Samsung költségkímélő, ugyanakkor hatékony és kompakt megoldást találjon. Ahhoz, hogy az 5G által kínált lehetőségek megvalósuljanak, az összes ilyen kritériumnak teljesülnie kellett.  

 

 

Az RFIC technológia egyik pillére a Samsung által múlt júliusban bejelentett, nagy hatásfokú és jelentős teljesítménynyereséget eredményező áramerősítő. Ez lehetővé teszi, hogy a chip kiterjesztett lefedettséget biztosítson a milliméteres hullámspektrumú (mmWave) sávban, így küszöbölve ki a magas frekvenciájú spektrum által okozott nehézségeket. Emellett, az RFIC átviteli és jelvevő képessége is jelentősen javult. 

 

Az RFIC a működési sávjában képes csökkenteni a fáziszajt, amely tisztább rádiójelet eredményez még zajos környezetben is, ahol a jelminőség-romlás egyébként megzavarná a nagy sebességű kommunikációt. A chipet 16 alacsony jelveszteséggel működő antenna egészíti ki, amely tovább javítja az általános hatékonyságot és teljesítményt.

 

A Samsung jelenlegi RFIC technológiája a 28 GHz hullámspektrumú (mmWave) sávban való használatra alkalmas, amely nagyon hamar a korai 5G telepítések elsődleges célpontjává vált az amerikai, a koreai és a japán piacon. A Samsung a chip véglegesítésére irányuló fejlesztéseivel nagyban előmozdítja az 5G-képes termékek kereskedelmi forgalomba hozatalát, az első RFIC technológiával felszerelt megoldásokat várhatóan a jövő év elején jelentik majd be.

 

A Samsung a 2017 február 27. és március 2. között megrendezett Mobil Világkongresszuson (Mobile World Congress. MWC) további fontos bejelentésekre készül.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyedi elemző megoldással segíti a Magyar Vízilabda Válogatottak munkáját a Vodafone és a Nextent

A Vodafone és az MVLSZ együttműködése eredményeként jött létre az az egyedi üzleti intelligencia alapú vízilabda elemző megoldás, ami segíti a magyar vízilabda-válogatottak felkészülését és támogatja az utóelemzői munkálatokat.

2017. július 28. 15:53

Őszre saját költségén helyezi új platformra a BKK e-jegyrendszerét a T-Systems Magyarország

Teherbírását és a támadásokkal szembeni ellenállóképességét emelve a T-Systems Magyarország saját költségén továbbfejlesztett, magas színvonalú szolgáltatása még az ősszel elkészül.

2017. július 28. 10:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Júniusi vírusriport az ESET-től

2017. július 25. 17:21

A megjósolt trendek felé haladnak a kiberbűnözés idei irányai

2017. július 20. 16:59

Az év CIO-ja pályázat

2017. július 6. 13:48

AI-jaj, ez itt és most a robotok őskora!

2017. június 27. 19:27
cloudappsportal.com