Kereskedelmi forgalomba hozható a Samsung 5G RFIC

A Samsung bejelentése utat nyit az 5G technológia 2018 év eleji forgalomba bocsátása felé

forrás: Prím Online, 2017. február 20. 13:25

A Samsung Electronics 5G rádiófrekvenciás integrált áramköre (RFIC) alkalmas a kereskedelmi forgalomba hozatalra. A bejelentés kulcsfontosságú a következő generációs bázisállomások és egyéb rádiófrekvenciákon üzemelő eszközök gyártásához és forgalmazásához.

„A Samsungnál évek óta keményen dolgozunk a legkülönbözőbb, 5G RFIC-hez kapcsolódó alap technológiákon” – mondta Paul Kyungwhoon Cheun, a Samsung Electronics Újgenerációs üzleti kommunikációs megoldások üzletágának vezetője és ügyvezető alelnöke. – „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy végre minden apró részlet a helyére került, és elértük ezt a fontos mérföldkövet az 5G bevezetéséhez vezető úton. Ez jelentősen hozzájárul majd az összekapcsolhatóság küszöbön álló forradalmához.”

 

A Samsung a Koreai Kommunikációs és Információtudományi Intézetben egy, az 5G mobiltechnológiákkal foglalkozó workshopon tette a bejelentést. A gyártó kitért az új chip erősségeire, valamint a fejlesztési folyamat részleteire, és ismertette elképzeléseit arról, hogy milyen jelentőséggel bír majd az új fejlesztés a kereskedelmi 5G termékek piacán. 

 

Az RFIC célja, hogy fokozza az 5G-képes eszközök teljesítményét. A fejlesztéskor fontos szempont volt, hogy a Samsung költségkímélő, ugyanakkor hatékony és kompakt megoldást találjon. Ahhoz, hogy az 5G által kínált lehetőségek megvalósuljanak, az összes ilyen kritériumnak teljesülnie kellett.  

 

 

Az RFIC technológia egyik pillére a Samsung által múlt júliusban bejelentett, nagy hatásfokú és jelentős teljesítménynyereséget eredményező áramerősítő. Ez lehetővé teszi, hogy a chip kiterjesztett lefedettséget biztosítson a milliméteres hullámspektrumú (mmWave) sávban, így küszöbölve ki a magas frekvenciájú spektrum által okozott nehézségeket. Emellett, az RFIC átviteli és jelvevő képessége is jelentősen javult. 

 

Az RFIC a működési sávjában képes csökkenteni a fáziszajt, amely tisztább rádiójelet eredményez még zajos környezetben is, ahol a jelminőség-romlás egyébként megzavarná a nagy sebességű kommunikációt. A chipet 16 alacsony jelveszteséggel működő antenna egészíti ki, amely tovább javítja az általános hatékonyságot és teljesítményt.

 

A Samsung jelenlegi RFIC technológiája a 28 GHz hullámspektrumú (mmWave) sávban való használatra alkalmas, amely nagyon hamar a korai 5G telepítések elsődleges célpontjává vált az amerikai, a koreai és a japán piacon. A Samsung a chip véglegesítésére irányuló fejlesztéseivel nagyban előmozdítja az 5G-képes termékek kereskedelmi forgalomba hozatalát, az első RFIC technológiával felszerelt megoldásokat várhatóan a jövő év elején jelentik majd be.

 

A Samsung a 2017 február 27. és március 2. között megrendezett Mobil Világkongresszuson (Mobile World Congress. MWC) további fontos bejelentésekre készül.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Fujitsu integrált adatbiztonsági célgépet vezet be

A Fujitsu bemutatta a digitális világ támogatásra készült, nagy teljesítményű adatbiztonsági megoldását, amely az ETERNUS CS200c S4 következő generációs integrált célgéppel szolgálja ki a fizikai, a virtuális és a felhőalapú környezetek igényeit. 

2017. október 21. 08:39

Büntethetik a szolárparkokat, ha hiányzik az okos hálózatfelügyelet

Az 50 kW feletti teljesítménnyel rendelkező szolárparkok esetében is elvárás a villamosenergia-hálózat távfelügyeleti rendszerébe történő integrálása. 

2017. október 21. 08:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Folytatódhat a nevezés - Hosszabbít ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2017. október 16. 14:34

Teszteltük a WIWE szívdiagnosztikai eszközt

2017. október 3. 13:30

A Kaspersky Lab CTF játékkal keresi az ipari létesítmények sebezhetőségét

2017. szeptember 27. 18:23

Késésben vagy? - Akkor gyorsan regisztrálj!

2017. szeptember 19. 19:45
cloudappsportal.com