Az IP Systems szoftverével csökkentik a kockázatot a Budapesti Erőműnél

forrás: Prím Online, 2017. július 5. 12:29

Néhány hónapon belül az IP Systems Zrt. által fejlesztett ETRM-IP informatikai platform fogja végezni a Budapesti Erőmű Zrt. energiakereskedelmi és kockázatkezelési tevékenységének menedzselését.

Az IP Systems Zrt. (IP Systems) és a Budapesti Erőmű Zrt. (BERT) aláírta azt a megállapodást, amely szerint az informatikai társaság fejlesztheti ki a BERT számára azt az informatikai platformot, amely az energetikai vállalat energiakereskedelmi és kockázatkezelési tevékenységét szabályozhatja. 

 

Az ETRM (Energy Trade & Risk Management – Energiakereskedelem és Kockázatkezelés) rendszer valós időben úgy tudja kiszámolni az energiakereskedelmi pozíciók változását, hogy közben a hatékonyságot növeli, és egyúttal a felmerülő kockázatokat mérsékli. Az informatikai társaság IT-megoldásának testreszabása már megkezdődött, az éles üzemű használatbavételt pár hónapon belül tervezik. Az energetikai szektorra fókuszáló szoftverfejlesztő cég ETRM-IP nevű terméke egyaránt támogatja a földgáz, villamosenergia, szén, CO2 és egyéb pénzügyi származékos termék hatékony kereskedelmét és kockázatkezelését, mindezt úgy, hogy az aktuális piaci pozíciót és annak kockázatát úgynevezett „real-time engine” segítségével valós időben kiszámítja és megjeleníti. A platform használatával a felhasználó azonnal tud reagálni a piac változásaira, ezáltal csökkentheti az energiakereskedelem pénzügyi kockázatait, lényegében profitot optimalizálhat.

 

„A projekt részeként bevezetjük az ETRM-IP erőművi modulját, így egyedülálló módon az ETRM rendszer kezeli a valós idejű termelési adatokat is. A Scheduling-IP integrálásával a rendszer megvalósítja a teljes menetrendezést a partnerek, illetve a rendszerirányítói feladatokat ellátó MAVIR felé” - tette hozzá Füzi Ákos, az IP Systems Zrt. vezérigazgatója.

 

Az IP Systems Zrt. az elmúlt időszakban számos hazai és külföldi tendert nyert, létszáma meghaladja a 130 főt. A vállalat a budapesti iroda mellett 2 éve Miskolcon, nemrég pedig Debrecenben nyitott új fióktelephelyet.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

600 helyszínen valósult már meg a Digitális Jólét Program Pontok fejlesztése

Az idén februárban elindult országos pályázat eredményeként a Digitális Jólét Program (DJP) Hálózat több mint egyharmadát szerelték fel a mai kor igényeinek megfelelő digitális eszközökkel és wi-fivel. 

2018. július 20. 10:06

A frekvenciaváltók mobil paraméterezése, az Eaton új drivesConnect alkalmazásával

Az EatonPowerXL frekvenciaváltó portfóliójának vezérlése mostantól mobiltelefonnal is megoldható: Az Eaton új drivesConnect alkalmazás bármelyik okostelefont vagy táblagépet képes ember-gép interfésszé alakítani, ezáltal még könnyebbé teszi a gépgyártók és az üzemeltetők számára a DE1, DC1 és DA1 frekvenciaváltók valamint az új DB1 (cold plate unit) sorozat paraméterezését, vezérlését és felügyeletét. 

2018. július 19. 15:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Véget ért a teljesen megújult CEBIT 2018

2018. június 25. 10:09

A Media Markt és Lumenet az Év Internetes Kereskedői 2018-ban

2018. június 6. 15:17

Forbes: 1,1 milliárd dollárral nőtt a Huawei márkaértéke egy év alatt

2018. május 29. 09:52

100 millió dolláros tőkeinjekciót kapott a HMD Global

2018. május 22. 15:16
cloudappsportal.com