Az IP Systems szoftverével csökkentik a kockázatot a Budapesti Erőműnél

forrás: Prím Online, 2017. július 5. 12:29

Néhány hónapon belül az IP Systems Zrt. által fejlesztett ETRM-IP informatikai platform fogja végezni a Budapesti Erőmű Zrt. energiakereskedelmi és kockázatkezelési tevékenységének menedzselését.

Az IP Systems Zrt. (IP Systems) és a Budapesti Erőmű Zrt. (BERT) aláírta azt a megállapodást, amely szerint az informatikai társaság fejlesztheti ki a BERT számára azt az informatikai platformot, amely az energetikai vállalat energiakereskedelmi és kockázatkezelési tevékenységét szabályozhatja. 

 

Az ETRM (Energy Trade & Risk Management – Energiakereskedelem és Kockázatkezelés) rendszer valós időben úgy tudja kiszámolni az energiakereskedelmi pozíciók változását, hogy közben a hatékonyságot növeli, és egyúttal a felmerülő kockázatokat mérsékli. Az informatikai társaság IT-megoldásának testreszabása már megkezdődött, az éles üzemű használatbavételt pár hónapon belül tervezik. Az energetikai szektorra fókuszáló szoftverfejlesztő cég ETRM-IP nevű terméke egyaránt támogatja a földgáz, villamosenergia, szén, CO2 és egyéb pénzügyi származékos termék hatékony kereskedelmét és kockázatkezelését, mindezt úgy, hogy az aktuális piaci pozíciót és annak kockázatát úgynevezett „real-time engine” segítségével valós időben kiszámítja és megjeleníti. A platform használatával a felhasználó azonnal tud reagálni a piac változásaira, ezáltal csökkentheti az energiakereskedelem pénzügyi kockázatait, lényegében profitot optimalizálhat.

 

„A projekt részeként bevezetjük az ETRM-IP erőművi modulját, így egyedülálló módon az ETRM rendszer kezeli a valós idejű termelési adatokat is. A Scheduling-IP integrálásával a rendszer megvalósítja a teljes menetrendezést a partnerek, illetve a rendszerirányítói feladatokat ellátó MAVIR felé” - tette hozzá Füzi Ákos, az IP Systems Zrt. vezérigazgatója.

 

Az IP Systems Zrt. az elmúlt időszakban számos hazai és külföldi tendert nyert, létszáma meghaladja a 130 főt. A vállalat a budapesti iroda mellett 2 éve Miskolcon, nemrég pedig Debrecenben nyitott új fióktelephelyet.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Zsebünkben a kassza

Január elseje óta a vállalkozások kötelesek a készpénzes fizetésen túl legalább egy elektronikus fizetési lehetőséget is biztosítani a vásárlók részére. Ennek legelterjedtebb módozata a POS terminálok létesítése, azonban ez nem minden vállalkozás számára a legjobb alternatíva.

2021. szeptember 24. 15:58

Digitális összefogásra hív fel az idei MENTA konferencián az IVSZ

A digitális fordulat az utolsó esély Magyarország számára, ezért társadalmi összefogásra szólít fel az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért a MENTA konferencián nyilvánosságra hozott kiáltványában. A digitalizáció minden magyar ember életét, minden hazai vállalat és intézmény működését jelentősen megváltoztatja, és a következő években alapjaiban rengeti meg mindennapjainkat – fogalmaz az informatikai és digitalizálódó vállalkozásokat tömörítő szervezet, amely éves nagy konferenciáján a megváltozott üzleti környezetre, az elérhető forrásokra, valamint az exportlehetőségek hatékony kihasználására fókuszál.

2021. szeptember 24. 09:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46