A Huawei megépíti a világ öt legnagyobb felhőszolgáltatásának egyikét

A vállalat kibővíti az együttműködését a Microsofttal is a felhőben

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 5. 15:25

Több mint 150 országból és régióból, 20 ezer IKT vezető és szakember részvételével nyílt meg a Huawei Connect 2017 iparági expo Sanghajban. A háromnapos globális fórum résztvevői megvitatják a digitális technológia fejlődési irányát, de kiemelt téma az ipari digitalizáció is. A Huawei az eseményen bejelentette, hogy a világ jövőbeli öt legnagyobb felhőszolgáltatásának egyikét tervezi megépíteni.

A Huawei CONNECT 2017 rendezvényen idén a vállalat felhőalapú stratégiájának gyakorlati alkalmazására koncentrálnak, elsősorban az üzleti, technológiai és ökoszisztémás stratégiák területein.  A kiállításon a világ legnagyobb IT cégei vesznek részt – többek a SAP, az Accenture, a Chinasoft International, a HGST, az Intel, a Microsoft, a Centerm és az Infosys – és mutatják be közösen az infokommunikáció (IKT) területén elért legújabb eredményeiket és legjobb megoldásaikat. 

 

Guo Ping, a Huawei soros vezérigazgatója a rendezvényt megnyitó beszédében kiemelte: a felhőszolgáltatás az intelligens világ sarokköve. A különböző felhő technológiák világszerte közelednek egymáshoz, centralizálódnak, így várakozásunk szerint a jövőben öt nagy felhőszolgáltatás körre koncentrálódik az iparág globálisan. A Huawei partnereivel együtt azon dolgozik, hogy ezek közül felépítse az egyiket – amely a felhő szolgáltatásokat és technológiát értékesíti, s nem az abban található adatokat - és ehhez rendelkezik a szükséges technológiával és szakmai tudással is.

 

Guo Ping megerősítette, hogy a Huawei stratégiai befektetéseket hajtott végre a nyitott felhők létrehozásába, és egy globális hálózatot épít fel saját nyitott platformjára, valamint partnereivel épített felhőkre alapozva.  Ezért például épp Shanghaiban kötött stratégiai megállapodást a Microsoft-tal.  A Huawei vezérigazgató szerint a cég stratégiája hasonlít a három nagy légitársaság, a SkyTeam, a Star Alliance, és a Oneworld szövetségéhez, amelyek a világ bármely pontjára elviszik az utazót. A Huawei Felhő megnyitja a világot a felhasználók előtt – mondta.

 

A Huawei felhőalapú szolgáltatásának üzleti modellje szerint a vállalat a technológiát és a szolgáltatásokat értékesíti, nem az adatokat. Hozzátette, hogy a “Huawei Felhő DNS” a technológia, a biztonság, a szolgáltatások és a közös siker egyedülálló kombinációja. A Huawei Felhő a cég több évtizedes tapasztalatára épül, amelyet a készülékek, hálózatok, felhők terén és más digitális területeken ért el, így jobban fel van rá készülve, hogy elérje az eszközök és a felhő közötti együttműködés szinergiáját. A jövőben a Huawei továbbra is azon dolgozik, hogy egy partnereivel közös sikereken nyugvó, nyitott ökoszisztémát építsen ki.

 

 

Globális együttműködés a felhőben és hibrid felhő megoldások

Zheng Yelai, a Huawei Felhő Szolgáltatások Üzletágának elnöke elmondta, a Huawei azon dolgozott partnereivel, hogy egy olyan felhő hálózatot építsen ki, amelynek globális lefedettsége van, olyan kész megoldásokat biztosítson, amelyek segítik kínai cégek belépését a világpiacra, valamint hogy Kínán kívüli vállalatok is be tudjanak lépni a kínai piacra.

 

A Huawei Felhőt azért fejlesztették ki, hogy a vállalatok könnyebben váltsanak át a digitális platformokra, és minél több olyan cég sikerét biztosítsák, amelyek mernek újítani. A Huawei a felhő minden területén - a hardver, a szoftver, az adatok, a kapcsolatok és az architektúrák – zászlóshajó megoldásokat indít el, hogy még inkább támogassa a fogyasztók digitális céljait kilenc különböző szektorban (ide tartoznak az állami- és a közszolgáltatások, pénzügyek, telekommunikáció, energia, átalakítás és gyártás).

 

A Huawei nyitott és privát felhői egységes szerkezettel rendelkeznek, így támogatják a zökkenőmentes fejlődést. A vállalatok hatékonyan és szabadon helyezhetik szolgáltatásaikat publikus vagy magán felhőplatformokra, amelyek lehetővé teszik a szolgáltatások áthelyezését és bővítését is. A Huawei ugyanakkor hibrid felhő megoldásokat is kínál, így olyan nyitott felhő platformokkal is elérhető lesz az integráció, mint amilyen az Amazoné vagy a Microsofté. A hibrid felhő így a kormányzati szektor és a vállalatok igényeit egyaránt szolgálja. 

 

Új felhőszolgáltatások és széles körű együttműködés a Microsofttal

A vállalat egyben új együttműködést jelentett be a Microsofttal a nyitott felhők világának fejlesztése, és újak létrehozása érdekében. A két világcég együttműködésének kiszélesítése lehetővé teszi, hogy a Microsoft legújabb alkalmazásai elérhetőek legyenek a Huawei Felhőben. 

 

A Huawei a rendezvényen emellett bejelentette új, Enterprise Intelligence (EI) nevű felhőszolgáltatását, amelyet egy általános és egy esetspecifikus megoldásokat is támogató platformmal is ellátott. A Felhő és az EI együttműködésével a Huawei Felhő intelligensebb lesz, és nagyobb ipari értékeket lesz képes előállítani, új technológiai fejlődésekkel.

 

A Huawei a kiállításon bemutatja majd új szoftverfejlesztői felhőjét is, a DevCloud 2.0-át, amely publikus API-k segítségével több, mint 3000 Huawei ICT képességet hasznosít majd, és megnyitja 20 OpenLab kapuját a fejlesztők előtt, szerte a világon. A legfontosabb célkitűzés az, hogy könnyebbé és hatékonyabbá tegyék a szoftverfejlesztést, segítsék a fejlesztői partnereket az újításokban, és sikeresen számszerűsítsék az új szolgáltatásokat.

 

A Huawei Felhő DNS elemei:

1. Technológiai tudás - A Huawei mintegy 30 éves K&F tapasztalattal a háta mögött elhatározta, hogy nagy összegben fektet be a felhőalapú szolgáltatásokba, miközben új képességeket fejleszt a big data (nagy mennyiségű adatok kezelése) és a mesterséges intelligencia területén, hogy megfeleljen a felhasználói elvárásoknak a szolgáltatásfejlesztés és innováció terén.

2. Biztonság  –  A Huawei end-to-end biztonsági megoldásokat kínál a chipkészletektől a szolgáltatásokig amelyek hatékony választ adnak a felhőszolgáltatások biztonsági kihívásaira. A Huawei mindenre kiterjedő (full-stack) technológiai képességei olyan szintű biztonságot adnak, amelyre egy független informatikai rendszer sem volna képes.

3. Szolgáltatás – A legtöbb cég a felhőszolgáltatásokban született, ezzel szemben a Huawei együtt nőtt a felhők fejlődésével. A vállalat saját IT architektúrája is rendkívül összetett, így megérti a nagy globális cégek igényeit és kihívásaikat, valamint különösen előnyös helyzetben van ahhoz, hogy segítsen a digitális átállásban a kormányzati szereplőknek és nagyvállalatoknak.

4. Közös siker – A közös siker a Huawei Felhő DNS-ének utolsó összetevője. A tavalyi rendezvényen a Huawei letette voksát a gyarapodó és változatos ökoszisztéma mellett. Akkor Guo Ping azt mondta, a Huawei mindössze 1 százalékára tart igényt ennek az ökoszisztémának, a fennmaradó 99 százalékhoz a vállalat partnereivel együtt fog dolgozni azon, hogy termékeik eljussanak a világ 172 országába és régiójába, együtt sikeresek legyenek.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még biztonságosabbá vált a bankolás a Budapest Banknál

A 2019. szeptember 14-én hatályba lépő új, európai uniós pénzforgalmi irányelv két fő újdonságot hoz a mindennapi bankolásban: egyfelől az eddiginél is biztonságosabbá válnak a banki tranzakciók, másfelől megnyílik az út az új, innovatív szolgáltatások bevezetése előtt. Az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges megerősítő (SMS) kód (3DS) kiküldése Budapest Bank ügyfelei esetében már idén január óta működik. 

2019. szeptember 15. 09:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás