Azure-ra optimalizált Apache Spark, új mesterséges intelligencia megoldások, IoT és gépi tanulás a fejlesztők szolgálatában

forrás: Prím Online, 2017. november 16. 15:28

A Microsoft új, a fejlesztői munka hatékonyságát növelő, egyszerűsítő, intelligens felhőmegoldásokra és perifériákra épülő, hardver-, platform- és adatplatform semleges eszközöket jelentett be a Connect fejlesztői konferencián.

Új adatplatform technológiákat és platformsemleges fejlesztői megoldásokat mutatott be a Microsoft éves fejlesztői konferenciáján, a Connect-en. A cég ügyvezető alelnöke, Scott Guthrie vázolta fel a Microsoft terveit ezekről, továbbá az applikációkat érintő legújabb fejlesztésekről, az ezekbe beépíthető, mesterséges intelligenciára épülő megoldásokról, a Microsoftnak az innovációhoz és az intelligens applikációk bevezetéséhez nyújtott szakmai támogatásáról, valamint a fejlesztőknek szánt nyílt forráskódú technológiák széleskörű alkalmazásáról.

 

„Az intelligens felhőmegoldások, az új technológiák – mint amilyen a mesterséges intelligencia – jó eséllyel teljesen megváltoztatják a kommunikációnkat, a környező világhoz való viszonyunkat” – mondta Guthrie. „A fejlesztőknek különösen nagy a felelőssége abban, hogy ezt az esélyt valóra váltsák. Ma olyan új eszközöket és szolgáltatásokat jelentünk be, amelyekkel már a mesterséges intelligenciára alapuló jövő számára íródhatnak alkalmazások, és jelenhetnek meg új szolgáltatások. Ezek létrehozásához a fejlesztők bármilyen, általuk már megszokott és kedvelt platformot, programozói nyelvet és kollaborációs eszközöket felhasználhatnak.”

 

Eszköztől, alkalmazástól, adatformától és platformtól függetlenül

A Microsoft továbbra is elkötelezett a nyílt forráskódú technológiák és a nyílt forráskódot használó közösségekkel való együttműködés mellett. Az új eszközök és partnerségek célja az, hogy a cég ilyen módon is támogathassa a fejlesztőket intelligens, az üzleti célokat támogató, skálázódó alkalmazások fejlesztésében – függetlenül attól, hogy épp milyen platformon dolgoznak. A Microsoft mindezeken túl, az Azure-ban, a szerződésbe foglalt szolgáltatási szint (SLA) szerint biztosít beépített adat- és vírusvédelmet, nagy teljesítményű, az üzleti elvárásoknak megfelelő felhőmegoldásokat és szakértői támogatást a fejlesztőknek.

 

Azure Databricks előzetes

Az Apache Spark alapítóival együtt fejlesztette a Microsoft az Azure Databricks-et, amely egy gyors, könnyen kezelhető, a csapatmunkát is támogató, Apache Spark-ra alapuló adatelemző platform. Az Azure Databricks néhány kattintással beállítható és gyors, hatékony munkafolyamatokkal, interaktív munkaterülettel szolgálja ki a fejlesztőket. Az Azure SQL Data Warehouse-szal, az Azure Storage-al, az Azure Cosmos DB-vel, az Azure Active Directory-val és a Power BI-al való natív integrációja leegyszerűsíti a modern adattárházak létrehozását, így a szervezetek képesek lehetnek az összes adatról önkiszolgáló analitikát készíteni, vállalati szintű teljesítmény és ellenőrzés mellett.

 

Azure Cosmos DB-t támogató Cassandra API előzetes

Ez az Azure Cosmos DB multi-model képességeit használja ki, így a Cassandra a világon bárhol elérhető, kulcsrakész SaaS megoldásokat kínál, több konzisztencia szintet és iparágvezető SLA-kat.

 

A Git virtuális fájlrendszer (GVFS) bevezetése

A GitHub hamarosan bejelenti a GVSF integrációját és ennek pontos ütemtervét. A GVSF ennek révén az üzleti szintű Git tárolók területén a nyílt forráskódú fájlrendszerek iparági sztenderdjévé válik.

 

A Microsoft csatlakozik a MariaDB Alapítványhoz

A Microsoft platina tagként csatlakozik a MariaDB Alapítványhoz és bejelenti az Azure Database for MariaDB következő előzetesét, amely a MariaDB felhőszolgáltatások teljeskörű menedzselését elvégzi majd.

 

A fejlesztők még többre lesznek képesek

A Microsoft olyan új eszközök megjelenését jelentette be, amelyek a fejlesztők, fejlesztői csapatok, adatelemzők és az üzleti döntéshozók együttműködését hivatottak elősegíteni annak érdekében, hogy az alkalmazások fejlesztése, bevezetése és működtetése még hatékonyabbá váljon. Az eszközök és funkciók továbbfejlesztésével leegyszerűsödik az alapfeladatok végrehajtása, így a fejlesztők több energiát fordíthatnak az alkalmazások piaci bevezetésére, bármilyen platformon és bármilyen szcenárióval – legyen szó felhőmegoldásról, adatelemzésről vagy a mesterséges intelligencia alkalmazásáról.

 

Visual Studio App Center GA 

A Visual Studio App Center GA egy olyan új, a fejlesztőknek szánt felhőszolgáltatás, amellyel sűrűbben tudnak kimagasló minőségű alkalmazásokat kihelyezni. Az Objective-C, Swift, Android Java, Xamarin és React Native nyelvet használó fejlesztők arra használhatják az App Centert, hogy még tovább növeljék a hatékonyságukat és felgyorsítsák az applikációk fejlesztési szakaszát, így több idejük marad az új funkciókra és a felhasználói élmény javítására.

 

Visual Studio Live Share

A Visual Studio Live Share egy új és egyedülálló funkció, amely egyszerű és biztonságos együttműködést tesz lehetővé a fejlesztők között a teljes projekt környezet megosztásával. Ezeket a projekteket a fejlesztők megoszthatják a saját csapattársaikkal vagy más fejlesztőkkel. Szerkesztési jogosultságot, a kódokhoz való hozzáférést adhatnak nekik a saját fejlesztői környezetükben vagy az IDE-ben.

 

Azure DevOps Projects

Az Azure DevOps Projects-nek köszönhetően a fejlesztők a teljes DevOps folyamatot konfigurálhatják és összeköthetik az Azure szolgáltatásokkal kevesebb mint 5 perc alatt. Ez felgyorsítja az applikáció fejlesztést és bevezetést. Csupán néhány kattintással az Azure portálon, a fejlesztők beállíthatják a Git-tárolókat, teljesen automatizált build&release folyamatokat hozhatnak létre anélkül, hogy előzetesen ismerniük kellene a háttérmechanizmusokat.

 

A vállalkozások átalakítása az adatelemzés és a mesterséges intelligencia segítségével

A mesterséges intelligencia és gépi tanulás terén elért eredmények már most elérhető közelségbe hoztak olyan dolgokat, amelyeket korábban lehetetlennek gondoltunk. A Microsoft új eszközei és az API-k úgy készülnek, hogy segítsék a fejlesztőket a felhős adatelemzést és a hálózati perifériákon található adatokat is igénybe vevő alkalmazások megalkotásában – ezzel adva új eszközöket az üzletj oldal kezébe.

 

Azure IoT Edge

A mesterséges intelligenciát, továbbfejlesztett adatelemzési funkciókat és az IoT perifériák gépi tanulását kihasználó Azure IoT Edge előzetese már elérhető.

 

Visual Studio Tools for AI

A fejlesztők és adatelemzők a Visual Studio hatékonyságát kihasználva már képesek lehetnek mesterséges intelligenciára épülő modellek megalkotására bármilyen keretrendszeren belül és bármilyen nyelven. Az .NET-hez kiadott frissítések megkönnyítik a .NET-ben fejlesztőknek az ilyen modellek felhasználását.

 

Azure SQL Database, gépi tanulás szolgáltatások előzetese

Az R modellek támogatása az SQL adatbázison belül az új modellek kifejlesztésében és tesztelésében, továbbá ezeknek a modelleknek az Azure SQL Database-be való közvetlen bevezetésében segíti az adatelemzőket Azure Machine Learning-ben. Az előrejelzések így villámgyorsan kinyerhetők.

 

Az elkövetkező két napban, a Microsoft több mint 36 tréninget fog élőben közvetíteni, amelyeket mérnökök vezetnek majd. Ezek során a fejlesztők első kézből szerezhetnek tapasztalatot az előadók által ismertetett új eszközökről és technológiákról.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Hannoveri vásáron a Fujitsu bemutatja legújabb innovációit

A Fujitsu bemutatja legújabb forradalmi innovációit, és élő demókat tart az Ipar 4.0, ipari IoT és digitális közlekedési környezetekbe szánt intelligens gyártási megoldások működéséről az április 23. és 27. között megrendezett Hannoveri vásár 7-es csarnokának E16-os standján.

2018. április 20. 12:37

Innováció a konyhában

A Samsung Electronics történetében először idén vett részt a EuroCucina kiállításon, amelyet kétévente rendeznek meg Milánóban. A vásáron olyan termékeket mutatott be, amelyek valódi változást hoznak a felhasználók életébe, ezzel emelve a márka imázsát és hírnevét a vásárlók körében.

2018. április 20. 11:31

Biztonság a jövő autójában

A hálózatba kapcsolt járművek számának rohamos növekedésével együtt bővül az új digitális szolgáltatások iránti piaci igény és fogyasztói kereslet is – becslések szerint 2020-ra már csaknem 250 millió ilyen jármű közlekedhet világszerte. 

2018. április 20. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elsőként Magyarországon - korlátlan nemzetközi hívások EU-s számokra a Vodafone-nál

2018. április 11. 15:03

Több mint 15 százalékkal nőtt a Huawei bevétele 2017-ben

2018. április 5. 11:10

A webáruházak körében az online marketing az abszolút győztes

2018. március 7. 10:51

Közel az idő, amikor már nem lesz kormány

2018. február 20. 13:25
cloudappsportal.com