Vodafone Díjat kapott Enyedi Ildikó

forrás: Prím Online, 2018. február 18. 08:25

Enyedi Ildikó, a Testről és lélekről című Oscar-díj várományos film rendezőnője kapta a Vodafone Magyarország Egyenlőség Díját a nők társadalmi elismerése érdekében végzett tevékenységéért.

Az idén első alkalommal átadásra kerülő Egyenlőség Díjat a nemek közti egyenlőség es a nők társadalmi megbecsülése iránt elkötelezett Vodafone Magyarország, a Szóvivők Országos Egyesülete és a Bézs Rádió közösen hozta létre. A díjat olyan magánszemély kapja, aki az alapítók szerint az adott évben kommunikációs tevékenységével a legtöbbet tette a nők társadalmi megbecsülésének javítása érdekében.

 

A Vodafone Magyarország számára kiemelt jelentőséggel bír a nők társadalmi elismertsége, ez a szemlélet pedig megjelenik a vállalat különböző tevékenységeiben, együttműködéseiben és tükröződik az employer branding stratégiájában is. Utóbbira jó példa a Vodafone ReConnect program, amelynek célja a munka világából átmenetileg kiesett – tehát például szülési szabadságról visszatérő – tehetséges szakértők, vezetők visszaintegrálása a vállalat rendszerébe. Ami pedig a különböző együttműködéseket illeti, a szolgáltató a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel közös „Meddig mehet?” elnevezésű kampányában tesz a párkapcsolati erőszak ellen. A kampány célja, hogy a lehető legtöbben felismerjék a kapcsolati erőszak jeleit, az áldozatok pedig szakértői segítséget is kaphatnak a www.meddigmehet.hu cím alatt működő tanácsadó oldalon. Mindezek mellett, a Vodafone komoly erőfeszítéseket tesz azért is, hogy minél több lányt tereljen a technológiához kapcsolódó szakmák felé: a nemzetközi Vodafone Csoport által életre hívott társadalmi kezdeményezéssel együttműködve a Vodafone Magyarország ötnapos workshopokat kínál fiatal lányok számára, melyeken megismerkedhetnek a kódolás rejtelmeivel. 

 

A Vodafone elkötelezett a nők társadalmi elismertsége mellett, ezért is adja át a XIV. Szóvivők Bálja támogatójaként az Egyenlőség Díjat, amelyet idén a Testről és lélekről című film Oscar díj várományos rendezőnője, Enyedi Ildikó kapott. „A Vodafone-nál egyértelműnek tartjuk, hogy nem teszünk különbséget nők és férfiak között, munkatársainkat csak teljesítményük és cselekedeteik alapján ítéljük meg. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy felsővezetésünk 50%-a nőkből áll, a teljes vállalat szintjén pedig 48% a nők aránya. Sokat teszünk azért, hogy az egyenlőtlenségek társadalmi szinten is eltűnjenek, ezért is nagy öröm számunkra, hogy a nők társadalmi elismerése érdekében végzett tevékenységének elismeréseként a mai napon átadhatjuk az Oscar díj várományos, kiváló filmrendező Enyedi Ildikónak a Vodafone Egyenlőség Díjat” – mondta el a díjátadó gálán dr. Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese. 

 

Az Egyenlőség Díjat Enyedi Ildikó nevében Mécs Mónika, a Testről és lélekről című film producere vette át. „Köszönjük a díjat, amelyet nagyon fontos kezdeményezésnek tartunk.” – mondta el a Mécs Mónika a díjátadón – „Mi, női alkotók a magunk módján azzal tudunk hozzájárulni az ügyhöz, hogy tesszük a dolgunkat és talán példát mutathatunk azon nők számára is, akik nem hisznek magukban, a lehetőségeikben, vagy abban hogy képesek elérni a céljaikat. Azt gondoljuk, hogy ha megoldást nem is tudunk adni, de utat mutathatunk, hogy igenis el lehet indulni, érdemes megpróbálni és lehet eredményeket elérni nőként is. Természetesen az Oscar díjig eljutást nem tűzhetjük ki célul mindenki számára, de a legfontosabb, hogy mindenki kiteljesedjen a saját területén, akár művészként, akár filmalkotóként, vagy az élet bármely más területén" – tette hozzá a producer.

 

Enyedi Ildikó Balázs Béla díjas, Érdemes művész filmjeivel több, mint negyven hazai és nemzetközi díjat nyert el, szerepelt Cannes-ban (Az én XX. századom, Arany Kamera a legjobb elsőfilmnek), Velencében (Bűvös Vadász, Tamás és Juli) Locarnoban (Simon mágus, a Zsűri különdíja) és más meghatározó fesztiválokon. Csaknem minden munkájának maga írja a forgatókönyvét, filmjeinek jól felismerhető, egyedi hangulata van. Egyik rendezője volt az HBO csatornán futó Terápia című szériának, melyért 2013-ban Gigor Attilával a legjobb televíziós rendezés díját kapták meg. 

 

A Testről és lélekről című film forgatókönyve alig néhány hét alatt készült el, alapgondolatát Nemes Nagy Ágnes Védd meg című versének néhány sora ihlette. Az alkotás elnyerte a 2017-es Berlini Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, az Arany Medvét, emellett a film operatőre a bydgoszczi Camerimage nemzetközi filmoperatőr fesztivál fődíját is megkapta. A Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága Magyarország nevében jelölte a filmet a 2017-es Oscar-díjra, amely bekerült az öt legjobb jelölt közé, így 2018. március 4-én, a 90. Oscar díjátadó gálán esélyes a legjobb idegen nyelvű film kategóriában.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

250 dollárért adathalász lehet bárkiből

Nyílt titok, hogy napjainkban a kiberbűnözők egyre kevésbé foglalkoznak a vállalati tűzfalak feltörésével. Azokat megkerülve a szervezetek informatikai védelmének leggyengébb láncszemét, a munkavállalókat és a beszállítókat csalják lépre a legtöbbször megtévesztő emailek, weboldalak használatával. 

2023. március 30. 20:57

HONOR Magic5 Lite: luxus, strapabíróság és innováció

A HONOR Magic5 Lite testesíti meg a HONOR elköteleződését abban, hogy strapabíró kialakítással és stílusos formatervezéssel lássa el kiváló minőségű okostelefonjait. Az alábbiakban bemutatjuk a HONOR Magic5 Lite magával ragadó, ívelt képernyőjét, lenyűgöző állóképességét, valamint azokat a szigorú teszteket, kutatási és fejlesztési (K+F) erőfeszítéseket, melyek mind hozzájárulnak ehhez a teljesítményhez.

2023. március 30. 19:20

A Vatikánt védő testőrség Samsung Knox Suite-tal bővíti biztonsági arzenálját

Róma szívébe elzarándokolni nem csak a hívők számára rendkívüli élmény, a Vatikánt és nevezetességeit egy átlagos napon 25.000 turista látogatja meg. A világ legkisebb, mindössze 0,44 km2 területű államát és annak vezetőjét elit katonai alakulat őrzi, a Svájci Gárda már 1506 óta védelmezi a mindenkori pápát és az Apostoli Palotát. A testőrség a reneszánsz óta folyamatosan megújulva alkalmazkodik a kihívásokhoz, veszélyekhez és a technológiai fejlődéshez, hogy a modern korban is sikerrel lássa el a feladatát. A Svájci Gárda a Samsung Knox Suite-tal egészítette ki arzenálját, hogy a digitális fenyegetéseket is a leghatékonyabban háríthassák el.

2023. március 30. 17:41

Tűzvédelmi és mentési célokra fejlesztett négylábú robotplatformot a Unitree

A fogyasztói és ipari felhasználású bionikus robotok területén egyaránt vezető szerepet betöltő kínai Unitree Robotics professzionális tűzoltási, tűzmegelőzési, felderítési és mentési célú robotot mutatott be. A négylábú platform a katasztrófavédelem szinte bármely területén alkalmazható adatgyűjtési, felderítési és mentési feladatok ellátására.

2023. március 30. 16:03

Megjelent az IAB Hungary AdEx 2022 és AdExpect 2023 legfrissebb riportja

Elkészült az IAB Hungary két legfontosabb éves jelentése: a tavalyi digitális reklámköltések alakulását és főbb trendjeit áttekintő AdEx 2022 kutatás, és a szakemberek várakozásait tükröző AdExpect 2023 riport.

2023. március 30. 14:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08