Vodafone Díjat kapott Enyedi Ildikó

forrás: Prím Online, 2018. február 18. 08:25

Enyedi Ildikó, a Testről és lélekről című Oscar-díj várományos film rendezőnője kapta a Vodafone Magyarország Egyenlőség Díját a nők társadalmi elismerése érdekében végzett tevékenységéért.

Az idén első alkalommal átadásra kerülő Egyenlőség Díjat a nemek közti egyenlőség es a nők társadalmi megbecsülése iránt elkötelezett Vodafone Magyarország, a Szóvivők Országos Egyesülete és a Bézs Rádió közösen hozta létre. A díjat olyan magánszemély kapja, aki az alapítók szerint az adott évben kommunikációs tevékenységével a legtöbbet tette a nők társadalmi megbecsülésének javítása érdekében.

 

A Vodafone Magyarország számára kiemelt jelentőséggel bír a nők társadalmi elismertsége, ez a szemlélet pedig megjelenik a vállalat különböző tevékenységeiben, együttműködéseiben és tükröződik az employer branding stratégiájában is. Utóbbira jó példa a Vodafone ReConnect program, amelynek célja a munka világából átmenetileg kiesett – tehát például szülési szabadságról visszatérő – tehetséges szakértők, vezetők visszaintegrálása a vállalat rendszerébe. Ami pedig a különböző együttműködéseket illeti, a szolgáltató a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel közös „Meddig mehet?” elnevezésű kampányában tesz a párkapcsolati erőszak ellen. A kampány célja, hogy a lehető legtöbben felismerjék a kapcsolati erőszak jeleit, az áldozatok pedig szakértői segítséget is kaphatnak a www.meddigmehet.hu cím alatt működő tanácsadó oldalon. Mindezek mellett, a Vodafone komoly erőfeszítéseket tesz azért is, hogy minél több lányt tereljen a technológiához kapcsolódó szakmák felé: a nemzetközi Vodafone Csoport által életre hívott társadalmi kezdeményezéssel együttműködve a Vodafone Magyarország ötnapos workshopokat kínál fiatal lányok számára, melyeken megismerkedhetnek a kódolás rejtelmeivel. 

 

A Vodafone elkötelezett a nők társadalmi elismertsége mellett, ezért is adja át a XIV. Szóvivők Bálja támogatójaként az Egyenlőség Díjat, amelyet idén a Testről és lélekről című film Oscar díj várományos rendezőnője, Enyedi Ildikó kapott. „A Vodafone-nál egyértelműnek tartjuk, hogy nem teszünk különbséget nők és férfiak között, munkatársainkat csak teljesítményük és cselekedeteik alapján ítéljük meg. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy felsővezetésünk 50%-a nőkből áll, a teljes vállalat szintjén pedig 48% a nők aránya. Sokat teszünk azért, hogy az egyenlőtlenségek társadalmi szinten is eltűnjenek, ezért is nagy öröm számunkra, hogy a nők társadalmi elismerése érdekében végzett tevékenységének elismeréseként a mai napon átadhatjuk az Oscar díj várományos, kiváló filmrendező Enyedi Ildikónak a Vodafone Egyenlőség Díjat” – mondta el a díjátadó gálán dr. Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese. 

 

Az Egyenlőség Díjat Enyedi Ildikó nevében Mécs Mónika, a Testről és lélekről című film producere vette át. „Köszönjük a díjat, amelyet nagyon fontos kezdeményezésnek tartunk.” – mondta el a Mécs Mónika a díjátadón – „Mi, női alkotók a magunk módján azzal tudunk hozzájárulni az ügyhöz, hogy tesszük a dolgunkat és talán példát mutathatunk azon nők számára is, akik nem hisznek magukban, a lehetőségeikben, vagy abban hogy képesek elérni a céljaikat. Azt gondoljuk, hogy ha megoldást nem is tudunk adni, de utat mutathatunk, hogy igenis el lehet indulni, érdemes megpróbálni és lehet eredményeket elérni nőként is. Természetesen az Oscar díjig eljutást nem tűzhetjük ki célul mindenki számára, de a legfontosabb, hogy mindenki kiteljesedjen a saját területén, akár művészként, akár filmalkotóként, vagy az élet bármely más területén" – tette hozzá a producer.

 

Enyedi Ildikó Balázs Béla díjas, Érdemes művész filmjeivel több, mint negyven hazai és nemzetközi díjat nyert el, szerepelt Cannes-ban (Az én XX. századom, Arany Kamera a legjobb elsőfilmnek), Velencében (Bűvös Vadász, Tamás és Juli) Locarnoban (Simon mágus, a Zsűri különdíja) és más meghatározó fesztiválokon. Csaknem minden munkájának maga írja a forgatókönyvét, filmjeinek jól felismerhető, egyedi hangulata van. Egyik rendezője volt az HBO csatornán futó Terápia című szériának, melyért 2013-ban Gigor Attilával a legjobb televíziós rendezés díját kapták meg. 

 

A Testről és lélekről című film forgatókönyve alig néhány hét alatt készült el, alapgondolatát Nemes Nagy Ágnes Védd meg című versének néhány sora ihlette. Az alkotás elnyerte a 2017-es Berlini Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, az Arany Medvét, emellett a film operatőre a bydgoszczi Camerimage nemzetközi filmoperatőr fesztivál fődíját is megkapta. A Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága Magyarország nevében jelölte a filmet a 2017-es Oscar-díjra, amely bekerült az öt legjobb jelölt közé, így 2018. március 4-én, a 90. Oscar díjátadó gálán esélyes a legjobb idegen nyelvű film kategóriában.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Barátságban élni a mobileszközök online világával, avagy Mobil a családom?

Mobil a családom? címmel országos kampányt indít a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A programban az NMHH egyszerű tanácsokkal segíti a családokat a mobileszközök online világa és a családi élet közötti egyensúly megteremtésében.

2023. június 10. 14:09

Tőzsdére készül a zöld Bitcoin bányászatot forradalmasító magyar techcég

Ritka az az együttállás, amikor a technológia és az energiatudatosság tökéletes szinergiában működik, ezt sikerült megvalósítania az utóbbi évek egyik legsikeresebb energetikai startupjának, az Enerhash Technologies Zrt-nek. A cég innovatív megoldása a megújuló erőművek többletkapacitásait használja kriptobányászatra, méghozzá károsanyagkibocsátás nélkül. A magyar techcég eddig közel 3 milliárd forint értékű magánbefektetést kapott infrastruktúra-fejlesztésre és adatközpont-beruházásra, tavalyi árbevételük meghaladta az 510 millió forintot, de idén már ennek a megduplázása a cél. Következő lépésként pedig gőzerővel készülnek a részvénykibocsátásra – első körben a BÉT XTEND tőzsdén.

2023. június 10. 12:14

Magyarországon 25 év alatt közel 80 ezren vettek részt a Cisco Hálózati Akadémia képzésein

Világszerte 3,2 millió, Magyarországon jelenleg 15 ezer hallgatója van a Cisco Hálózati Akadémia képzéseinek, míg a kezdetektől összesen 17 millióan kaptak a világon piacképes tudást a kezdeményezésnek köszönhetően. Szükség is van rá: felmérések szerint Magyarországon néhány éven belül akár 44 ezer informatikus hiányozhat a munkaerőpiacról. A Cisco célja: a következő 10 évben újabb 10 millió diák digitális képzése az EMEA régióban.

2023. június 10. 10:26

SAP-vel pörgetik fel a körforgásos gazdaságot is

2023 júliusától teljesen átalakul a magyarországi hulladékgazdálkodási rendszer. A MOL illetékes leányvállalata az SAP rendszerét választotta a komplex szervezési, irányítási és elszámolási feladatok informatikai támogatására.

2023. június 9. 20:01

Négy tipp a kiberbiztos nyaralásért

Felmérések szerint a Földön élő minden emberre legalább 3 hamis személyazonosság jut a kiberbűnözői piacon, mégis mintha továbbra is félvállról vennénk a fenyegetést a hétköznapokban, különösen a lazább nyári időszakban. Hamarosan elözönlik az üzenőfalakat a szebbnél szebb helyen nyaraló, tökéletes és boldog családok fotói, hadd irigykedjenek az ismerősök, ez a vágy azonban gyakran vezet oda, hogy meggondolatlanul osztjuk meg személyes adatok tömkelegét, melyet nem csupán a barátaink és a családunk, de a digitális világ rosszfiúi is láthatnak.

2023. június 9. 17:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39