Vodafone Díjat kapott Enyedi Ildikó

forrás: Prím Online, 2018. február 18. 08:25

Enyedi Ildikó, a Testről és lélekről című Oscar-díj várományos film rendezőnője kapta a Vodafone Magyarország Egyenlőség Díját a nők társadalmi elismerése érdekében végzett tevékenységéért.

Az idén első alkalommal átadásra kerülő Egyenlőség Díjat a nemek közti egyenlőség es a nők társadalmi megbecsülése iránt elkötelezett Vodafone Magyarország, a Szóvivők Országos Egyesülete és a Bézs Rádió közösen hozta létre. A díjat olyan magánszemély kapja, aki az alapítók szerint az adott évben kommunikációs tevékenységével a legtöbbet tette a nők társadalmi megbecsülésének javítása érdekében.

 

A Vodafone Magyarország számára kiemelt jelentőséggel bír a nők társadalmi elismertsége, ez a szemlélet pedig megjelenik a vállalat különböző tevékenységeiben, együttműködéseiben és tükröződik az employer branding stratégiájában is. Utóbbira jó példa a Vodafone ReConnect program, amelynek célja a munka világából átmenetileg kiesett – tehát például szülési szabadságról visszatérő – tehetséges szakértők, vezetők visszaintegrálása a vállalat rendszerébe. Ami pedig a különböző együttműködéseket illeti, a szolgáltató a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel közös „Meddig mehet?” elnevezésű kampányában tesz a párkapcsolati erőszak ellen. A kampány célja, hogy a lehető legtöbben felismerjék a kapcsolati erőszak jeleit, az áldozatok pedig szakértői segítséget is kaphatnak a www.meddigmehet.hu cím alatt működő tanácsadó oldalon. Mindezek mellett, a Vodafone komoly erőfeszítéseket tesz azért is, hogy minél több lányt tereljen a technológiához kapcsolódó szakmák felé: a nemzetközi Vodafone Csoport által életre hívott társadalmi kezdeményezéssel együttműködve a Vodafone Magyarország ötnapos workshopokat kínál fiatal lányok számára, melyeken megismerkedhetnek a kódolás rejtelmeivel. 

 

A Vodafone elkötelezett a nők társadalmi elismertsége mellett, ezért is adja át a XIV. Szóvivők Bálja támogatójaként az Egyenlőség Díjat, amelyet idén a Testről és lélekről című film Oscar díj várományos rendezőnője, Enyedi Ildikó kapott. „A Vodafone-nál egyértelműnek tartjuk, hogy nem teszünk különbséget nők és férfiak között, munkatársainkat csak teljesítményük és cselekedeteik alapján ítéljük meg. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy felsővezetésünk 50%-a nőkből áll, a teljes vállalat szintjén pedig 48% a nők aránya. Sokat teszünk azért, hogy az egyenlőtlenségek társadalmi szinten is eltűnjenek, ezért is nagy öröm számunkra, hogy a nők társadalmi elismerése érdekében végzett tevékenységének elismeréseként a mai napon átadhatjuk az Oscar díj várományos, kiváló filmrendező Enyedi Ildikónak a Vodafone Egyenlőség Díjat” – mondta el a díjátadó gálán dr. Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese. 

 

Az Egyenlőség Díjat Enyedi Ildikó nevében Mécs Mónika, a Testről és lélekről című film producere vette át. „Köszönjük a díjat, amelyet nagyon fontos kezdeményezésnek tartunk.” – mondta el a Mécs Mónika a díjátadón – „Mi, női alkotók a magunk módján azzal tudunk hozzájárulni az ügyhöz, hogy tesszük a dolgunkat és talán példát mutathatunk azon nők számára is, akik nem hisznek magukban, a lehetőségeikben, vagy abban hogy képesek elérni a céljaikat. Azt gondoljuk, hogy ha megoldást nem is tudunk adni, de utat mutathatunk, hogy igenis el lehet indulni, érdemes megpróbálni és lehet eredményeket elérni nőként is. Természetesen az Oscar díjig eljutást nem tűzhetjük ki célul mindenki számára, de a legfontosabb, hogy mindenki kiteljesedjen a saját területén, akár művészként, akár filmalkotóként, vagy az élet bármely más területén" – tette hozzá a producer.

 

Enyedi Ildikó Balázs Béla díjas, Érdemes művész filmjeivel több, mint negyven hazai és nemzetközi díjat nyert el, szerepelt Cannes-ban (Az én XX. századom, Arany Kamera a legjobb elsőfilmnek), Velencében (Bűvös Vadász, Tamás és Juli) Locarnoban (Simon mágus, a Zsűri különdíja) és más meghatározó fesztiválokon. Csaknem minden munkájának maga írja a forgatókönyvét, filmjeinek jól felismerhető, egyedi hangulata van. Egyik rendezője volt az HBO csatornán futó Terápia című szériának, melyért 2013-ban Gigor Attilával a legjobb televíziós rendezés díját kapták meg. 

 

A Testről és lélekről című film forgatókönyve alig néhány hét alatt készült el, alapgondolatát Nemes Nagy Ágnes Védd meg című versének néhány sora ihlette. Az alkotás elnyerte a 2017-es Berlini Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, az Arany Medvét, emellett a film operatőre a bydgoszczi Camerimage nemzetközi filmoperatőr fesztivál fődíját is megkapta. A Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága Magyarország nevében jelölte a filmet a 2017-es Oscar-díjra, amely bekerült az öt legjobb jelölt közé, így 2018. március 4-én, a 90. Oscar díjátadó gálán esélyes a legjobb idegen nyelvű film kategóriában.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezek a számítógépek hozták el a digitális kultúrát az iskolákba

Új időszaki kiállítást mutat be az Informatika Történeti Múzeum Alapítvány – alapítója, a Neumann Társaság szakmai anyagaira építve – az iskolagépek történetéről. School-Computer – a digitális kultúra megjelenése a közoktatásban a címe a tárlatnak, amely a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával március 8-tól május 1-ig Túrkevén, a Finta Múzeum Vadász Pál Kiállítótermében, majd május második felétől Budapesten, a Neumann Társaság Báthori utcai székházában lesz látható.

2024. február 21. 20:26

Az ELTE-n tanácskoznak az ERASMUS MASUDEM konzorcium vezetői

Hat ország tizenegy partnerintézményének részvételével 2024. február 21. és 23. között az ELTE Informatikai Karán tartja soron következő ülését a fenntartható fejlődést Ázsiában akadémiai fejlesztésekkel támogató Master Studies in Sustainable Development and Management projekt.

2024. február 21. 19:23

Ezt tudja most egy tévé, amit egy tipikus magyar vásárló választ

2024-ben több fontos sporteseményt követnek majd az emberek Magyarországról is: minden ilyen időszak jelentős lökést ad a televízió eladásoknak az eMAG-nál, az év elején pedig egy sor újdonsággal rukkolnak elő a gyártók. Azért, hogy segítse a megfelelő új készülék kiválasztását, a kereskedő összegyűjtötte, hogy mely tévés technológiákat érdemes már keresni az olcsóbb, tömegpiaci modellekben keresni, és melyek számítanak a prémium modellek kiváltságának.

2024. február 21. 17:51

Retro időmérővel ünneplik a Casio karóra részlegének 50 éves fennállását

A CASIO újra kiadta legendássá vált Casiotron QW02 karórát, amely a világ első automatikus naptárfunkcióval ellátott időmérő szerkezete volt. Az újdonság a TRN-50-es típusszámot viseli, utalva arra, hogy a Casio karóra részlege idén ünnepli 50 éves fennállását. A modell limitált, négyezer darabos példányszámban került forgalomba.

2024. február 21. 14:40

Az AOC bemutatja az elegáns otthoni és irodai monitorok új korszakát

A kijelzőspecialista AOC izgatottan jelenti be legújabb B3 sorozatának bevezetését, amely a modern otthoni és irodai környezetekhez tervezett belépőszintű B2C monitorok újragondolt változata. Az új B3 termékcsalád két 23,8 hüvelykes (60 cm) (AOC 24B3CF2 és 24B3CA2) és két 27 hüvelykes (68 cm) (AOC 27B3CF2 és 27B3CA2) modellel indul, amelyek IPS panellel és Full HD felbontással rendelkeznek. A 100 Hz képfrissítési sebességgel, USB-C csatlakoztathatósággal és 65 W tápellátással ez a négy monitor frissített dizájnnal és továbbfejlesztett teljesítménnyel egyesíti magában a modern otthonok és vállalkozások változó igényeit.

2024. február 21. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07