Következő generációs Dell EMC konvergens infrastruktúra

forrás: Prím Online, 2018. február 23. 08:45

A Dell EMC bejelentette, hogy piacvezető konvergensinfrastruktúra (CI)-rendszerét a következő generációs Dell EMC VxBlock System 1000-rel bővíti. Az új rendszer túllép a hagyományos CI fizikai határain, így még egyszerűbb és rugalmasabb megoldást kínál a vállalatok számára a digitális átalakulás folyamatának felgyorsítására.

A VxBlock 1000 minden terheléstípust támogat, emellett a világszínvonalú tárolók, adatvédelem és számítástechnika területén is jóval szélesebb választék jellemzi, mint az előző generációs VxBlock rendszereket. Ez az új all-in-one, többféle technológiát ötvöző rendszer az informatikai infrastruktúra még egyszerűbb életciklus-menedzsmentjével és kiterjedt előzetes ellenőrzéssel magasabb szintre emeli a CI megoldásokat. Ennek köszönhetően az informatikai személyzet felszabadul az időigényes adminisztratív feladatok terhe alól, és helyette értékesebb projektekre koncentrálhat.

 

„Az ügyfelek valódi célja a CI kiépítésekor az, hogy olyan technológiai megoldásba fektessenek, amellyel csökkenthetők az adatközpont költségei, miközben javulnak az eredmények. Olyan innovatív CI-megoldást nyújtunk, amely megfelelő arányban és kapacitással ötvözi a fejlesztés alatt álló alkalmazásokhoz szükséges informatikai erőforrásokat és adatszolgáltatásokat. Mindezt pedig készletbe foglalt erőforrásokkal biztosítja azért, hogy az adatközpont akkor is hatékony legyen, ha a terhelési követelmények változnak. Célunk, hogy csökkenjen az adminisztratív teher az informatikai csapatokon, akikre folyamatos nyomás nehezedik, hogy kevesebb erőforrással jobb teljesítményt érjenek el” – mondta Jeff Boudreau, a Dell EMC tárolási megoldásokért felelős elnöke.

 

 

Egyszerűbb adatközponti működés, új tárolási és számítási lehetőségek

A VxBlock 1000 a Dell EMC konvergens infrastruktúrák területén szerzett vezető szerepére épít, és számos új funkcióval rendelkezik, amelyek segítségével a vállalatok minden korábbinál nagyobb előnyre tehetnek szert, a korábban támogatott technológiákhoz képest szélesebb körben. Mindehhez hozzáadódnak a CI nyújtotta hagyományos előnyök: az alacsonyabb működtetési költség és az, hogy a technológiába befektetett összeg öt éven belül akár 640 százalékosan is megtérülhet. Az előző generációs rendszerekhez képest a VxBlock 1000 a következő területeken jelent fejlődést:

 

  • Üzleti dinamizmus, a fejlesztés alatt álló alkalmazásokhoz szükséges informatikai erőforrások és adatszolgáltatások megfelelő arányú és kapacitású ötvözésének köszönhetően. Ez az első alkalom, hogy az ügyfelek egyszerre négyféle tárolót (Dell EMC Unity, VMAX, XtremIO és Isilon), a Cisco UCS B-Series blade szerverek mellett mostantól Cisco UCS C-Series rackszervereket, illetve számos különféle Dell EMC adatvédelmi terméket is használhatnak egyetlen rendszerben. Az előző generációkhoz képest a VxBlock 1000 56 százalékkal növeli a szerverek méretezhetőségét (512 helyett 800 szerver), és mostantól akár tíz tárolótömböt (storage-eszközt) is képes támogatni.
  • Az adatközpontok hatékonysága az erőforrások összevonásával, a rendszer maximális kihasználásával és a kihasználatlan kapacitás megelőzésével is növelhető, így jobb lesz a befektetés megtérülése, valamint 60 százalékkal csökken a fizikai helyigény is. A különféle erőforrások egyetlen készletbe vonásával az ügyfelek a számítástechnikai, tárolási és adatvédelmi erőforrásokat újra és újra hozzárendelhetik az adott alkalmazásokhoz a terhelési követelmények változásakor ahelyett, hogy több különálló rendszeren kellene dolgozniuk.
  • Egyszerűbb üzemeltetés a kulcsrakész és életciklus-biztosítással ellátott rendszernek köszönhetően. A VxBlock 1000 natív módon támogatja a különféle technológiákat, így egyszerűbb fizikai infrastruktúrát, adminisztrációt és életciklus-menedzsmentet tesz lehetővé az adatközpont fizikai helyigényének csökkentésével – kevesebb szekrény, LAN- és SAN-switch, tápellátás, illetve rendszerfelügyeleti hardver és szoftver. Azon túl, hogy kevesebb összetevő felügyeletét és támogatását igényli napi szinten, az új rendszer akár 75 százalékkal csökkentheti a felügyeletre fordított teljes időt.

 

Elérhetőség

A Dell EMC VxBlock 1000 globálisan elérhető a Dell EMC-n és értékesítési partnerein keresztül.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Konnektivitás újratöltve: a Xiaomi bemutatta az új „Human x Car x Home” koncepcióját

A Xiaomi az MWC Barcelona 2024 rendezvényen bemutatta az új „Human x Car x Home” stratégia jegyében kifejlesztett okos ökoszisztémáját, amely új fénybe helyezi a technológiai integráció fogalmát.  A Xiaomi SU7 elektromos autó ennek az új megközelítésnek a megtestesítője, amely a bejelentéssel együtt debütált nemzetközileg, ízelítőt adva abból, hogy milyennek képzeli el az okos eszközökkel bőven ellátott jövőt a Xiaomi – egy olyan új világot, amelyben a felhasználói igényeket egy közös okos ökoszisztéma fogja kiszolgálni.

2024. február 26. 18:59

Különleges motort fejlesztett az ABB

Az ABB egy újabb világelsőséget ért el az IE5-ös hatékonyságú szinkron reluktanciamotorok (SynRM) fejlesztésében egy olyan új változat piaci bevezetésével, amely egyesíti az ultraprémium energiahatékonyságot a rendkívül jó tényleges teljesítményt nyújtó folyadékhűtés előnyeivel. Az új kialakítás kompakt helyigény mellett új mércét állít fel a nagy kimenti teljesítmény és a megbízhatóság tekintetében. 

2024. február 26. 17:30

A GreenGo hatalmas rakterű autókkal erősíti flottáját

A GreenGo egyre azon dolgozik, hogy környezetbarát és praktikus közlekedési megoldásokat kínáljon ügyfeleinek. A flottához újonnan csatlakozó, Cargo L névre hallgató Opel Vivaro-e típusú tehergépjárművek egyedülállóak a magyar carsharing-piacon, hiszen 100 %-ban elektromosak, méretüket tekintve az eddigi legnagyobbak, így ideálisak a legkülönlegesebb kihívások esetére is.

2024. február 26. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07