Következő generációs Dell EMC konvergens infrastruktúra

forrás: Prím Online, 2018. február 23. 08:45

A Dell EMC bejelentette, hogy piacvezető konvergensinfrastruktúra (CI)-rendszerét a következő generációs Dell EMC VxBlock System 1000-rel bővíti. Az új rendszer túllép a hagyományos CI fizikai határain, így még egyszerűbb és rugalmasabb megoldást kínál a vállalatok számára a digitális átalakulás folyamatának felgyorsítására.

A VxBlock 1000 minden terheléstípust támogat, emellett a világszínvonalú tárolók, adatvédelem és számítástechnika területén is jóval szélesebb választék jellemzi, mint az előző generációs VxBlock rendszereket. Ez az új all-in-one, többféle technológiát ötvöző rendszer az informatikai infrastruktúra még egyszerűbb életciklus-menedzsmentjével és kiterjedt előzetes ellenőrzéssel magasabb szintre emeli a CI megoldásokat. Ennek köszönhetően az informatikai személyzet felszabadul az időigényes adminisztratív feladatok terhe alól, és helyette értékesebb projektekre koncentrálhat.

 

„Az ügyfelek valódi célja a CI kiépítésekor az, hogy olyan technológiai megoldásba fektessenek, amellyel csökkenthetők az adatközpont költségei, miközben javulnak az eredmények. Olyan innovatív CI-megoldást nyújtunk, amely megfelelő arányban és kapacitással ötvözi a fejlesztés alatt álló alkalmazásokhoz szükséges informatikai erőforrásokat és adatszolgáltatásokat. Mindezt pedig készletbe foglalt erőforrásokkal biztosítja azért, hogy az adatközpont akkor is hatékony legyen, ha a terhelési követelmények változnak. Célunk, hogy csökkenjen az adminisztratív teher az informatikai csapatokon, akikre folyamatos nyomás nehezedik, hogy kevesebb erőforrással jobb teljesítményt érjenek el” – mondta Jeff Boudreau, a Dell EMC tárolási megoldásokért felelős elnöke.

 

 

Egyszerűbb adatközponti működés, új tárolási és számítási lehetőségek

A VxBlock 1000 a Dell EMC konvergens infrastruktúrák területén szerzett vezető szerepére épít, és számos új funkcióval rendelkezik, amelyek segítségével a vállalatok minden korábbinál nagyobb előnyre tehetnek szert, a korábban támogatott technológiákhoz képest szélesebb körben. Mindehhez hozzáadódnak a CI nyújtotta hagyományos előnyök: az alacsonyabb működtetési költség és az, hogy a technológiába befektetett összeg öt éven belül akár 640 százalékosan is megtérülhet. Az előző generációs rendszerekhez képest a VxBlock 1000 a következő területeken jelent fejlődést:

 

  • Üzleti dinamizmus, a fejlesztés alatt álló alkalmazásokhoz szükséges informatikai erőforrások és adatszolgáltatások megfelelő arányú és kapacitású ötvözésének köszönhetően. Ez az első alkalom, hogy az ügyfelek egyszerre négyféle tárolót (Dell EMC Unity, VMAX, XtremIO és Isilon), a Cisco UCS B-Series blade szerverek mellett mostantól Cisco UCS C-Series rackszervereket, illetve számos különféle Dell EMC adatvédelmi terméket is használhatnak egyetlen rendszerben. Az előző generációkhoz képest a VxBlock 1000 56 százalékkal növeli a szerverek méretezhetőségét (512 helyett 800 szerver), és mostantól akár tíz tárolótömböt (storage-eszközt) is képes támogatni.
  • Az adatközpontok hatékonysága az erőforrások összevonásával, a rendszer maximális kihasználásával és a kihasználatlan kapacitás megelőzésével is növelhető, így jobb lesz a befektetés megtérülése, valamint 60 százalékkal csökken a fizikai helyigény is. A különféle erőforrások egyetlen készletbe vonásával az ügyfelek a számítástechnikai, tárolási és adatvédelmi erőforrásokat újra és újra hozzárendelhetik az adott alkalmazásokhoz a terhelési követelmények változásakor ahelyett, hogy több különálló rendszeren kellene dolgozniuk.
  • Egyszerűbb üzemeltetés a kulcsrakész és életciklus-biztosítással ellátott rendszernek köszönhetően. A VxBlock 1000 natív módon támogatja a különféle technológiákat, így egyszerűbb fizikai infrastruktúrát, adminisztrációt és életciklus-menedzsmentet tesz lehetővé az adatközpont fizikai helyigényének csökkentésével – kevesebb szekrény, LAN- és SAN-switch, tápellátás, illetve rendszerfelügyeleti hardver és szoftver. Azon túl, hogy kevesebb összetevő felügyeletét és támogatását igényli napi szinten, az új rendszer akár 75 százalékkal csökkentheti a felügyeletre fordított teljes időt.

 

Elérhetőség

A Dell EMC VxBlock 1000 globálisan elérhető a Dell EMC-n és értékesítési partnerein keresztül.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

SUSE OpenStack Cloud 9: Rocky a ringben

Már elérhető a SUSECON konferencián április elején bemutatott SUSE OpenStack Cloud 9, amely az OpenStack Rocky kiadására épül. A SUSE nagyvállalati felhasználásra szánt felhőplatformjának legfrissebb verziója egyesíti magában a HPE és a SUSE felhőtechnológiáinak előnyeit, valamint leegyszerűsíti a telepítés utáni felhőműveleteket és a bare metal szerverek konfigurálását az egyes szolgáltatásoknak vagy felhasználási területnek megfelelően.

2019. május 22. 18:05

Egyszerű és biztonságos fizetési mód a FlixBus magyar utasainak

A FlixBus folytatja innovatív útját: a nemzetközi távolsági buszszolgáltató elérhetővé tette felhasználóinak az Apple Pay fizetési lehetőséget. A jegyvásárlás gyorsabbá és kényelmesebbé válik az egyszerű, biztonságos és titkosított mobilfizetési móddal.

2019. május 22. 16:27

Digitalizál a Kométa

Informatikai fejlesztéssel modernizál a Kométa, hazánk egyik legnagyobb sertésfeldolgozója és húskészítmény gyártója. A digitalizációs projekt az évente több mint 50 000 tonna hús feldolgozásához kapcsolódó folyamatokat teszi hatékonyabbá. 

2019. május 22. 15:01

A vitorlások fele nem ért célba az év egyik legnehezebb Balatoni versenyén

A Balaton egyik leginkább embert próbáló versenye, a Kétszemélyes Balatonkerülő mára Magyarország legkiválóbb vitorlázóinak összecsapásává vált. A hétvégi futamot Varga Lajos és Lillik Ákos nyerte egy perc híján 21 órás összidővel.

2019. május 22. 09:59

A L’Oréal a Viva Tech-en mutatta be a jövő szépségét

A párizsi technológiai világkonferencián mutatta be a L’Oréal a „Határtalan szépség”-et, a Csoport legújabb hangvezérelt, mesterséges intelligenciával (AI) és kiterjesztett valósággal (AR) működő technológiai fejlesztéseit, melyek a szépség és fogyasztói élmény jövőjét szemléltetik. 

2019. május 22. 08:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyarország első állandó, élő 5G bázisállomását indította el a Vodafone Zalaegerszegen

2019. május 20. 11:20

A Cellum által fejlesztett Erste MobilePay applikáció NFC funkcióval gazdagodik

2019. május 6. 15:02

Közel 50 millió forint EU-s támogatást kapott a MIDI Mobil ID Innovációs KFT.

2019. április 25. 11:05

2040-re már több elektromos autót helyeznek forgalomba, mint hagyományos járművet!

2019. április 17. 11:04
online sportfogadás