Következő generációs Dell EMC konvergens infrastruktúra

forrás: Prím Online, 2018. február 23. 08:45

A Dell EMC bejelentette, hogy piacvezető konvergensinfrastruktúra (CI)-rendszerét a következő generációs Dell EMC VxBlock System 1000-rel bővíti. Az új rendszer túllép a hagyományos CI fizikai határain, így még egyszerűbb és rugalmasabb megoldást kínál a vállalatok számára a digitális átalakulás folyamatának felgyorsítására.

A VxBlock 1000 minden terheléstípust támogat, emellett a világszínvonalú tárolók, adatvédelem és számítástechnika területén is jóval szélesebb választék jellemzi, mint az előző generációs VxBlock rendszereket. Ez az új all-in-one, többféle technológiát ötvöző rendszer az informatikai infrastruktúra még egyszerűbb életciklus-menedzsmentjével és kiterjedt előzetes ellenőrzéssel magasabb szintre emeli a CI megoldásokat. Ennek köszönhetően az informatikai személyzet felszabadul az időigényes adminisztratív feladatok terhe alól, és helyette értékesebb projektekre koncentrálhat.

 

„Az ügyfelek valódi célja a CI kiépítésekor az, hogy olyan technológiai megoldásba fektessenek, amellyel csökkenthetők az adatközpont költségei, miközben javulnak az eredmények. Olyan innovatív CI-megoldást nyújtunk, amely megfelelő arányban és kapacitással ötvözi a fejlesztés alatt álló alkalmazásokhoz szükséges informatikai erőforrásokat és adatszolgáltatásokat. Mindezt pedig készletbe foglalt erőforrásokkal biztosítja azért, hogy az adatközpont akkor is hatékony legyen, ha a terhelési követelmények változnak. Célunk, hogy csökkenjen az adminisztratív teher az informatikai csapatokon, akikre folyamatos nyomás nehezedik, hogy kevesebb erőforrással jobb teljesítményt érjenek el” – mondta Jeff Boudreau, a Dell EMC tárolási megoldásokért felelős elnöke.

 

 

Egyszerűbb adatközponti működés, új tárolási és számítási lehetőségek

A VxBlock 1000 a Dell EMC konvergens infrastruktúrák területén szerzett vezető szerepére épít, és számos új funkcióval rendelkezik, amelyek segítségével a vállalatok minden korábbinál nagyobb előnyre tehetnek szert, a korábban támogatott technológiákhoz képest szélesebb körben. Mindehhez hozzáadódnak a CI nyújtotta hagyományos előnyök: az alacsonyabb működtetési költség és az, hogy a technológiába befektetett összeg öt éven belül akár 640 százalékosan is megtérülhet. Az előző generációs rendszerekhez képest a VxBlock 1000 a következő területeken jelent fejlődést:

 

  • Üzleti dinamizmus, a fejlesztés alatt álló alkalmazásokhoz szükséges informatikai erőforrások és adatszolgáltatások megfelelő arányú és kapacitású ötvözésének köszönhetően. Ez az első alkalom, hogy az ügyfelek egyszerre négyféle tárolót (Dell EMC Unity, VMAX, XtremIO és Isilon), a Cisco UCS B-Series blade szerverek mellett mostantól Cisco UCS C-Series rackszervereket, illetve számos különféle Dell EMC adatvédelmi terméket is használhatnak egyetlen rendszerben. Az előző generációkhoz képest a VxBlock 1000 56 százalékkal növeli a szerverek méretezhetőségét (512 helyett 800 szerver), és mostantól akár tíz tárolótömböt (storage-eszközt) is képes támogatni.
  • Az adatközpontok hatékonysága az erőforrások összevonásával, a rendszer maximális kihasználásával és a kihasználatlan kapacitás megelőzésével is növelhető, így jobb lesz a befektetés megtérülése, valamint 60 százalékkal csökken a fizikai helyigény is. A különféle erőforrások egyetlen készletbe vonásával az ügyfelek a számítástechnikai, tárolási és adatvédelmi erőforrásokat újra és újra hozzárendelhetik az adott alkalmazásokhoz a terhelési követelmények változásakor ahelyett, hogy több különálló rendszeren kellene dolgozniuk.
  • Egyszerűbb üzemeltetés a kulcsrakész és életciklus-biztosítással ellátott rendszernek köszönhetően. A VxBlock 1000 natív módon támogatja a különféle technológiákat, így egyszerűbb fizikai infrastruktúrát, adminisztrációt és életciklus-menedzsmentet tesz lehetővé az adatközpont fizikai helyigényének csökkentésével – kevesebb szekrény, LAN- és SAN-switch, tápellátás, illetve rendszerfelügyeleti hardver és szoftver. Azon túl, hogy kevesebb összetevő felügyeletét és támogatását igényli napi szinten, az új rendszer akár 75 százalékkal csökkentheti a felügyeletre fordított teljes időt.

 

Elérhetőség

A Dell EMC VxBlock 1000 globálisan elérhető a Dell EMC-n és értékesítési partnerein keresztül.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar IT-fejlesztéssel elemzik az afrikai és ázsiai gyerekek kézmosási szokásait

A vezető hazai big data cég, a Starschema intelligens adatelemző rendszerét használja a seattle-i székhelyű Splash, amely világszerte közel félmillió, mélyszegénységben élő gyermek számára biztosít tiszta ivóvizet és tisztálkodási lehetőséget. Az amerikai non-profit szervezet a budapesti csapat megoldása révén kap pontos képet arról, hogy tevékenysége milyen hatást gyakorol a gyermekek higiéniai szokásaira, általános egészségi állapotára és az iskolai hiányzásokra.

2019. szeptember 17. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás