A Hannoveri vásáron a Fujitsu bemutatja legújabb innovációit

forrás: Prím Online, 2018. április 20. 12:37

A Fujitsu bemutatja legújabb forradalmi innovációit, és élő demókat tart az Ipar 4.0, ipari IoT és digitális közlekedési környezetekbe szánt intelligens gyártási megoldások működéséről az április 23. és 27. között megrendezett Hannoveri vásár 7-es csarnokának E16-os standján.

A „Digitális co-creation a digitális átalakulás szolgálatában” (Shaping Digital Transformation with Digital Co-creation) szlogen jegyében a vállalat szemlélteti, hogyan tágíthatják tovább a gyártóvállalatok az Ipar 4.0 alkalmazásának határait annak érdekében, hogy a teljes értékláncot formálni, optimalizálni tudják, és felkészíthessék a jövő kihívásaira a mesterséges intelligenciát, a kiterjesztett valóságot, a következő generációs blokkláncot és az intelligens hálózati működésért hasznosító innovatív technológiákkal. 

 

Az egyik demó részeként a Fujitsu két gyári forgatókönyvet mutat be standján robotokkal és futószalagokkal az Ipar 4.0 koncepció megvalósítási lehetőségeiről a gyártási folyamatokban. A teljes folyamatot lefedő forgatókönyveket a Fujitsu COLMINA platformja támogatja, amely a Fujitsu Intelligent Dashboard megoldását használja központi vizualizációs eszközként a teljes gyári és vállalati működés optimalizálásához. Az intelligens irányítópult különböző mérőszámok (minőség, termelés, energiafelhasználás, eszközök) alapján konszolidálja a kritikus adatok és az intelligens analitikai eredmények nézeteit a jelentéskészítéshez, a riasztások küldéséhez és az események előre jelzéséhez.

 

Együttműködő szemléletét hangsúlyozva a Fujitsu több, partnereivel közös projekttel is részt vesz a Hannoveri vásáron. A Fujitsu COLMINA platformja működik majd a Deutsche Telekom AG standján (H6/F16), a T-Systems Multimedia Solutions-zel közösen fejlesztett rendszerben. Az SAP standján (H7/A02) a Fujitsu egy nyitott, integrált gyártási környezet co-creation projektjében jelenik meg INTELLIEDGE megoldásával az SAP által kiállított digitális gyártási rendszer részeként. 

 

„A 2018-as Hannoveri vásárra a legteljesebb Ipar 4.0 demókat állítottuk össze, bemutatva, hogyan formálják újra a fejlett technológiák, köztük az AI, az AR és a következő generációs blokklánc a gyártóipart. A közlekedés digitalizált jövőjébe betekintést nyújtó demóinkat érdemes megnézni minden olyan vállalatnak, amely szeretné feltérképezni az Ipar 4.0 digitális átalakulásban nyújtott előnyeit” – mutatott rá Andreas Rohnfelder, a Fujitsu Ipar 4.0 kompetenciaközpontjának vezetője. 

 

 

Ízelítő a többféle fejlett gyártási képességet bemutató stand újdonságaiból: 

  • Robotokat és gyártósorokat tartalmazó demók annak érzékeltetésére, miként megvalósítható meg intelligens algoritmusok segítségével a fejlett állapotfigyelés
  • Hogyan naplózza a következő generációs blokklánc IOTA-alapú auditnaplója automatikusan és élőben, közvetlenül a gyári környezetből az auditkonform termelési adatokat és tranzakciókat?
  • Fejen hordható innovatív kijelzők kipróbálásának lehetősége annak megértéséhez, hogyan használható a kiterjesztett valóság a gyári összeszerelési és a komissiózási folyamat támogatására
  • Miként használhatják a gyártóvállalatok az SAP Leonardóhoz és PRIMEFLEX for Hadoop megoldáshoz hasonló platformokat az IoT, az analitika és a Big Data képességeit hasznosító, jövőorientált infrastruktúrák létrehozásához? 
  • A Fujitsu Ipar 4.0 demója – bemutatkozik az ipari IoT terén a működéstámogató technológia (OT) és az IT közötti szakadékot áthidaló Fujitsu INTELLIEDGE célgép, amely edge-számítástechnika segítségével képes intelligens döntéseket hozni a hálózat peremén működő rendszerek és eszközök által generált óriási adattömeg elemzése alapján

 

Az idei Hannoveri vásáron a Fujitsu azt is bemutatja, hogyan lehet a digitális közlekedési technológia segítségével kialakítani a jövő intelligens városaiban működő közlekedési rendszereket. A logisztikai lánc egészére jellemző optimális hatékonyság az emberek és az áruk szempontjából is biztonságosabbá teszi a közlekedést/szállítást, és optimalizálja az energiafelhasználást. A Fujitsu standján kiállított konkrét innovációk: 

  • A hatékony és biztonságos logisztikát valós idejű adatelemzéssel és képfeldolgozással támogató SPATIOWL Big Data-alapú intelligens mobilitási platform
  • Valós idejű adatelemzés és képfeldolgozás a hatékony digitális parkolássegítő rendszerek kialakításához 
  • Mesterséges intelligencia a forgalom áramlásának optimalizálásához és a közlekedés biztonságának javításához 
  • Demógépjármű, amely OTA (over-the-air) útvonal-újratervezéssel képes igazodni a forgalmi viszonyok valós idejű változásához 
  • A Fujitsu tömegközlekedési vállalatoknak szánt „1-ticket” megoldása, amely helytől, távolságtól és tömegközlekedési eszköztől függetlenül, automatikusan a legjobb áron kínálja a digitális jegyeket az utasoknak

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Koronavírus: nemzetközi nagyvállalatok használják a magyar big data cég új pandémia adatbázisát

A budapesti székhelyű Starschema és a felhőalapú adatkezelési technológiákban élen járó kaliforniai tech-óriás, a Snowflake együttműködésének köszönhetően március 25-én vált elérhetővé az az integrált információs rendszer, amely a járvánnyal kapcsolatos hiteles forrásokra támaszkodva jelenleg az egyik legátfogóbb adatszolgáltatást nyújtja a világon. Az ingyenes és szabadon felhasználható adathalmaz óriási segítséget nyújthat kormányoknak, nemzetközi nagyvállalatoknak és szervezeteknek rendkívüli intézkedéseik és a gazdasági döntéseik meghozatalában.

2020. március 29. 12:27

Ingyenesen elérhető Home Office chatbottal segíti a hazai cégeket a ChatBoss Team

A koronavírus járvány rendkívül nehéz helyzetbe hozta a hazai cégek többségét, egy csapásra az eddig elodázott digitális megoldások váltak a túlélés kulcsává. Habár az elsődleges kihívást az üzleti tevékenységek akadálytalan fenntartása jelenti, ehhez elengedhetetlen a kollégák távmunkájának megszervezése és támogatása, valamint a feléjük és a külvilág felé irányuló aktív és átlátható kommunikáció. Nagy teher és felelősség ez a vállalkozások számára, nem csoda, hogy egyre többen fordulnak a mesterséges intelligencia felé. Az MI-alapú chatbotokat fejlesztő magyar ChatBoss Team most számukra nyújt segítséget: kifejezetten ilyen helyzetekre fejlesztett Home Office chatbotjukat most ingyenesen használhatják a cégek.

2020. március 29. 10:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11

Javaslatcsomag szülőknek és pedagógusoknak a HiperSuli digitális tanáraitól

2020. március 15. 11:53
online sportfogadás