A Hannoveri vásáron a Fujitsu bemutatja legújabb innovációit

forrás: Prím Online, 2018. április 20. 12:37

A Fujitsu bemutatja legújabb forradalmi innovációit, és élő demókat tart az Ipar 4.0, ipari IoT és digitális közlekedési környezetekbe szánt intelligens gyártási megoldások működéséről az április 23. és 27. között megrendezett Hannoveri vásár 7-es csarnokának E16-os standján.

A „Digitális co-creation a digitális átalakulás szolgálatában” (Shaping Digital Transformation with Digital Co-creation) szlogen jegyében a vállalat szemlélteti, hogyan tágíthatják tovább a gyártóvállalatok az Ipar 4.0 alkalmazásának határait annak érdekében, hogy a teljes értékláncot formálni, optimalizálni tudják, és felkészíthessék a jövő kihívásaira a mesterséges intelligenciát, a kiterjesztett valóságot, a következő generációs blokkláncot és az intelligens hálózati működésért hasznosító innovatív technológiákkal. 

 

Az egyik demó részeként a Fujitsu két gyári forgatókönyvet mutat be standján robotokkal és futószalagokkal az Ipar 4.0 koncepció megvalósítási lehetőségeiről a gyártási folyamatokban. A teljes folyamatot lefedő forgatókönyveket a Fujitsu COLMINA platformja támogatja, amely a Fujitsu Intelligent Dashboard megoldását használja központi vizualizációs eszközként a teljes gyári és vállalati működés optimalizálásához. Az intelligens irányítópult különböző mérőszámok (minőség, termelés, energiafelhasználás, eszközök) alapján konszolidálja a kritikus adatok és az intelligens analitikai eredmények nézeteit a jelentéskészítéshez, a riasztások küldéséhez és az események előre jelzéséhez.

 

Együttműködő szemléletét hangsúlyozva a Fujitsu több, partnereivel közös projekttel is részt vesz a Hannoveri vásáron. A Fujitsu COLMINA platformja működik majd a Deutsche Telekom AG standján (H6/F16), a T-Systems Multimedia Solutions-zel közösen fejlesztett rendszerben. Az SAP standján (H7/A02) a Fujitsu egy nyitott, integrált gyártási környezet co-creation projektjében jelenik meg INTELLIEDGE megoldásával az SAP által kiállított digitális gyártási rendszer részeként. 

 

„A 2018-as Hannoveri vásárra a legteljesebb Ipar 4.0 demókat állítottuk össze, bemutatva, hogyan formálják újra a fejlett technológiák, köztük az AI, az AR és a következő generációs blokklánc a gyártóipart. A közlekedés digitalizált jövőjébe betekintést nyújtó demóinkat érdemes megnézni minden olyan vállalatnak, amely szeretné feltérképezni az Ipar 4.0 digitális átalakulásban nyújtott előnyeit” – mutatott rá Andreas Rohnfelder, a Fujitsu Ipar 4.0 kompetenciaközpontjának vezetője. 

 

 

Ízelítő a többféle fejlett gyártási képességet bemutató stand újdonságaiból: 

  • Robotokat és gyártósorokat tartalmazó demók annak érzékeltetésére, miként megvalósítható meg intelligens algoritmusok segítségével a fejlett állapotfigyelés
  • Hogyan naplózza a következő generációs blokklánc IOTA-alapú auditnaplója automatikusan és élőben, közvetlenül a gyári környezetből az auditkonform termelési adatokat és tranzakciókat?
  • Fejen hordható innovatív kijelzők kipróbálásának lehetősége annak megértéséhez, hogyan használható a kiterjesztett valóság a gyári összeszerelési és a komissiózási folyamat támogatására
  • Miként használhatják a gyártóvállalatok az SAP Leonardóhoz és PRIMEFLEX for Hadoop megoldáshoz hasonló platformokat az IoT, az analitika és a Big Data képességeit hasznosító, jövőorientált infrastruktúrák létrehozásához? 
  • A Fujitsu Ipar 4.0 demója – bemutatkozik az ipari IoT terén a működéstámogató technológia (OT) és az IT közötti szakadékot áthidaló Fujitsu INTELLIEDGE célgép, amely edge-számítástechnika segítségével képes intelligens döntéseket hozni a hálózat peremén működő rendszerek és eszközök által generált óriási adattömeg elemzése alapján

 

Az idei Hannoveri vásáron a Fujitsu azt is bemutatja, hogyan lehet a digitális közlekedési technológia segítségével kialakítani a jövő intelligens városaiban működő közlekedési rendszereket. A logisztikai lánc egészére jellemző optimális hatékonyság az emberek és az áruk szempontjából is biztonságosabbá teszi a közlekedést/szállítást, és optimalizálja az energiafelhasználást. A Fujitsu standján kiállított konkrét innovációk: 

  • A hatékony és biztonságos logisztikát valós idejű adatelemzéssel és képfeldolgozással támogató SPATIOWL Big Data-alapú intelligens mobilitási platform
  • Valós idejű adatelemzés és képfeldolgozás a hatékony digitális parkolássegítő rendszerek kialakításához 
  • Mesterséges intelligencia a forgalom áramlásának optimalizálásához és a közlekedés biztonságának javításához 
  • Demógépjármű, amely OTA (over-the-air) útvonal-újratervezéssel képes igazodni a forgalmi viszonyok valós idejű változásához 
  • A Fujitsu tömegközlekedési vállalatoknak szánt „1-ticket” megoldása, amely helytől, távolságtól és tömegközlekedési eszköztől függetlenül, automatikusan a legjobb áron kínálja a digitális jegyeket az utasoknak

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nemzetközi nagyágyúk beszélnek Budapesten a legfrissebb mesterséges intelligencia trendekről

Október 5-én és 6-án először jelentkezik a Compass Tech Summit, melyre a világ minden tájáról több mint 1.200 szakembert várnak a szervezők a Magyar Vasúttörténeti Park indusztriális miliőjébe. 

2023. szeptember 22. 15:49

Húszezer laptopot szállít a Delta Systems az iskoláknak

Két ütemben, 10-10 ezer laptopot kapnak Budapest, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy és Baranya vármegye diákjai mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos feltételes közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a cégcsoportot. Az informatikai eszközök öt vármegye tanulói és pedagógusai számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit.

2023. szeptember 22. 12:47

Az LG ThinQ okosotthon-platformról hamarosan több márka termékeit is irányíthatjuk

Az LG Electronics (LG) hamarosan elérhetővé teszi a Home Connectivity Alliance HCA 1.0 specifikációjának első kereskedelmi implementációját, amely az LG ThinQ okosplatformon keresztül lehetővé teszi a különféle márkájú készülékek összekapcsolását. Ez év végére a felhasználók az LG ThinQ alkalmazáson keresztül többek közt olyan márkák eszközeit is vezérelhetik majd, mint a Samsung vagy a Vestel, így kényelmesen kezelhető, teljeskörűen összekapcsolt okosotthon-ökoszisztémát alakíthatnak ki.

2023. szeptember 21. 19:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59