Nyolc új, innovatív saját és nyolc külsős projektet mutat be a C-Lab

forrás: Prím Online, 2019. január 8. 09:52

A Samsung Electronics a 2019-es Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (CES) mutatja be a C-Lab (Creative Lab) program nyolc új, mesterséges intelligencia alapú projektjét. A kiállításon nyolc külsős, a C-Lab keretein belül indult start-up is bemutatja újdonságait, további üzleti lehetőségek reményében.

Az új C-Lab projektek, a „Tisplay” videóba ágyazódó hirdetési szolgáltatás, az „aiMo” ASMR hangrögzítő megoldás, a „MEDEO” azonnali videokészítő szolgáltatás, a „PRISMIT” MI támogatással ellátott hírkövetés, a „Perfume Blender” egyéni parfümkészítő szolgáltatás, a „Girin Monitor Stand” önbeállító monitorállvány, az „alight” intelligens asztali lámpa, valamint a „SnailSound” hallássegítő megoldás.

 

A 2016-os debütálása óta a C-Lab eddigi legtöbb újdonságát mutatja be egy kiállításon, a 2019-es CES alkalmával. A rendezvényen való részvétel lehetőséget kínál a projektek további finomhangolására, illetve a prototípusok előkészítésére, amelyek alapján a végső piaci termékek készülnek. 

 

„Ebben az évben is igazán ígéretes, az MI-technológia támogatásával alkotott C-Lab fejlesztésekkel találkozhatunk, többek között a videovágás vagy éppen a parfümkészítés területén. Ezek a megoldások szorosan kapcsolódnak a mindennapi életünkhöz, és bízunk benne, hogy felkeltjük a kiállítás látogatóinak érdeklődését” – mondta Inkuk Hahn, a Samsung Electronics kreatív és innovációs központjának vezetője és alelnöke. 

 

A kiállításon nyolc további start-up vállalkozás, a Samsung C-Lab külsősei, a MOPIC, a LINKFLOW, a lululab, a WELT, a Cooljamm company, a MONIT, a BLUEFEEL és az analogue plus is bemutatja legújabb fejlesztéseit.

 

A külsős projektek közül hárman nyerték el a CES 2019 innovációs díjat, az egyik leginkább figyelemre méltó termék a díjazottak közül a LINKFLOW FITT360 nyakban viselhető kamerája, amelyet két egymást követő évben is elismertek digitális képalkotási kategóriában. A MOPIC és a lululab hordozható médialejátszók és kiegészítők, valamint a biotechnológia kategóriában érdemelték ki az innovációs díjat. 2016 óta a C-Lab külsős vállalatait hat alkalommal díjazták, bizonyítva a technológiáik piacképességét.

 

A C-Lab 2012-es megalapítása óta a program egyfajta vállalati inkubációs megoldást kínál a legjobb ötleteknek, támogatva a kreatív vállalati kultúrát és az innovatív ötletek megvalósulását a Samsung minden alkalmazottja számára. A program az újszerű ötletek megvalósítását támogatja bármely vállalkozási területen. A C-Lab 2015-ben bevezetett külsősprojekt-irányelveinek értelmében a Samsung alkalmazottai, a sikeres C-Lab projekt megvalósítását követően a saját start-up vállalkozásuk elindításához is kapnak támogatást. A hozzájárulás, akár pénzbefektetés, akár vállalati tanácsadás formájában veszik igénybe, a start-up növekedését szolgálja úgy, hogy annak vezetősége független marad. 

 

C-Lab projektek 

 

1. Tisplay  

A „Tisplay” egy videókba ágyazott virtuális hirdetési szolgáltatás, amelyet a tartalomkészítők az élő közvetítéseik során használhatnak. Az alkalmazott számítógépes képfeldolgozó és grafikai technológiák segítségével a Tisplay felismeri a tartalomkészítő ruházatának felületét, és úgy helyezi el a hirdetést, mintha az ténylegesen rá lenne nyomtatva a ruhára. A tartalomkészítők a hirdetéseken kívül különféle képi tartalmakat is elhelyezhetnek a videón, biztosítva a valós idejű kommunikációt a nézőkkel. Fontos szempont, hogy a nézők így megszakítás nélkül követhetik a videót, hiszen nincsenek kéretlenül felugró hirdetések.

 

 

 

2. aiMo

Az „aiMo” egy ASMR hangrögzítő megoldás, amely egy okostelefon és egy emberi fület szimuláló fedőborítás alkalmazásával működik. A megoldás használatával a tartalomkészítők olyan ASMR felvételeket rögzíthetnek, amelyek az MI által javított hangleképezésnek köszönhetően a pontosabban behatárolható hangforrások mellett élénkebb és valósághűbb ASMR-hangzást kínálnak, professzionális hangrögzítő berendezések nélkül. Így könnyedén készíthet bárki magas minőségű ASMR-hangfelvételeket, akár szabadtéren is.

 

 

 

3. MEDEO

A „MEDEO” egy azonnali videokészítő szolgáltatást biztosít, amely lehetővé teszi az egyidejű rögzítést és szerkesztést a felhasználóknak.

 

A jelenetek és a kontextus elemzését az MI által támogatott technológia végzi, így a MEDEO automatikusan képes a megfelelő képi hatások és a felvételhez illeszkedő háttérzene integrálására, mindezt az élő közvetítések során. A megoldás ezenkívül teljesen automatizált és professzionális szintű, egyetlen gombnyomással elérhető videorenderelést is kínál a mentett videók kulcsmomentumainak megfelelően.

 

 

 

4. PRISMIT

A „PRISMIT” egy MI által támogatott hírkövető szolgáltatás, amely idővonalat képes készíteni az eseményekhez, hogy az olvasók egyetlen pillantással is átláthassák őket. Amikor a felhasználó rákeres egy eseményre vagy dologra, akkor a PRISMIT automatikusan kivonatolja az öt legpontosabban kapcsolódó cikket azok közül, amelyekhez hozzáfér az ügyeket feldolgozó technológia. Így az olvasók könnyedén kontextusba helyezhetik az eseményeket és megérthetik azok történetiségét – szemben más szolgáltatások találati eredményeivel, amelyek csak a legnépszerűbb vagy a legfrissebb cikkeket kínálják fel.

 

 

 

5. Perfume Blender

A „Perfume Blender” egy egyéni parfümkészítő szolgáltatás, amelyen keresztül a felhasználók személyre szabott illatokat készíthetnek egy kompatibilis eszköz segítségével, majd meg is oszthatják a receptet az alkalmazáson keresztül. Amennyiben a felhasználó az alkalmazáson keresztül fényképezi le a kedvenc parfümjét, az app kielemzi annak az összetevőit. Ennek alapján illatrecepteket ajánl fel a felhasználónak, aki ezután az előretelepített nyolc alapillatból közvetlenül is elkészítheti az adott parfümöt, vagy az eszköz segítségével akár is módosíthat az összetevők arányán. A felhasználók további alapillatokat is megvásárolhatnak.

 

 

 

6. Girin Monitor Stand

A „Girin Monitor Stand” egy önmagát automatikusan állító monitorállvány, amely garantálja, hogy mindig megfelelő testhelyzetben legyen munka közben a számítógép használója. Az érzékelőkkel ellátott állvány valós időben követi a felhasználó testhelyzetét, különös tekintettel a nyak- és fejtartásra. Amennyiben rossz pozíciót venne fel, a monitor finoman, alig észlelhetően módosítja állását, így rábírja a felhasználót a megfelelő testhelyzet felvételére. A korrekciónak köszönhetően elkerülhető a rossz testtartásból eredő terhelés a nyakon, a háton és a vállakon.

 

 

 

7. alight

Az „alight” egy MI által vezérelt asztali lámpa, amely az optimális környezetet biztosítva segít fokozni a koncentrációt, és a megfelelő megvilágításnak köszönhetően védi a felhasználó egészségét. Az eszköz a beépített kamerája segítségével képes felismerni a felhasználói tevékenységeket, és a tanuláshoz, a pihenéshez vagy a koncentrációhoz megfelelően állítja be az ideális fényerőt. Ezenkívül egy vezérlő is tartozik az eszközhöz, amely figyelmeztetést küld, ha a felhasználó nem a tanulásra koncentrál, hanem éppen mobilozik vagy alszik. Ezenkívül a tanulási statisztikákat és a tanulás gyorsított felvételét is képes rögzíteni a kapcsolódó alkalmazás.

 

 

 

8. SnailSound

A „SnailSound” egy hallástámogató alkalmazás azok számára, akik nehezen hallanak meg bizonyos hangokat. A megoldás egy alkalmazásból és a fülbe illeszthető készülékből áll. Az alkalmazás néhány egyszerű hallásteszt elvégzését követően beállítja a felhasználói preferenciákat, majd úgy kalibrálja a hangokat, hogy azok jobban hallhatók legyenek. Az intelligens, nem lineáris erősítésnek és az MI által támogatott zajszűrő algoritmusnak köszönhetően a SnailSound felerősíti a felhasználó számára nehezen hallható hangokat, és ezzel egyidejűleg elnyomja a háttérzajokat is, drága eszközök nélkül biztosítva a tisztább hallás élményét.

 

 

 

C-Lab külsős projektek

 

1. MOPIC (www.mopic3d.com)

Szemüveg nélküli 3D-megoldás bármilyen kijelzőhöz.

 

2. LINKFLOW (www.linkflow.co.kr)  

Nyakra illesztve viselhető 360 fokos kamera.

 

3. lululab (www.lulu-lab.com) 

Mesterséges intelligencia (MI) által támogatott bőrápolási tanácsadó.

 

4. WELT (www.weltcorp.com)

Intelligens egészségvédelmi öv.

 

5. Cooljamm Company (www.soundsup.io)

Automatizált zeneválasztó videókhoz.

 

6. MONIT (www.goodmonit.com)

Intelligens csecsemőfigyelő.

 

7. analogue plus (www.analogue-plus.com)  

Intelligens kommunikációs eszköz sisakkal való használatra.

 

8. BLUEFEEL (www.bluefeelcorp.com)

Hordozható légtisztító és mini fejventillátor

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

5 ok, amiért a szoftverrobotok egyre népszerűbbek

Ma már nem számít sci-finek, hogy robotok végeznek egyre több munkát. Az otthonunkban évek óta lehetőségünk van a gépeknek átadni a házimunkát, hogy hasznosabb dolgokkal foglalkozhassunk. A Micro Focus szakértői szerint az irodákban is egyszerűen delegálhatjuk az ismétlődő, adminisztratív feladatokat az intelligens és könnyen bevethető szoftverrobotoknak, amelyek az embereknél gyorsabban, pontosabban és biztonságosabban dolgoznak, míg mi fontosabb feladatokat végezhetünk.

2021. április 18. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35

Április végéig lehet jelentkezni a MOL frissdiplomás programjára

2021. március 17. 11:05

Mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

2021. március 4. 16:27