Tovább bővíti kiberbiztonsági szakértelmét a Micro Focus

forrás: Prím Online, 2019. március 1. 11:04

A Micro Focus felvásárolta a biztonsági analitikai szoftverek piacának egyik vezető szereplőjét, az Interset vállalatot, amely a kiberfenyegetések ellen nyújt intelligens és átfogó védelmi megoldást. A prediktív analitikai technológia újabb képességekkel egészíti ki a Micro Focus biztonsági portfólióját, amely a veszélyhelyzetek gyors és hatékony azonosításában, illetve kezelésében segíti az ügyfeleket. 

Egyre nagyobb az igény a cégek körében a kibervédelmi megoldások iránt, hiszen a kiberbűnözők tevékenysége komoly ártalmakkal jár. Egy friss előrejelzés szerint a kibertámadások a járulékos költségekkel és a kieső bevétellel együtt összesen 5,2 billió dolláros kárt okoznak a következő öt évben. Egy másik elemzés pedig arra mutatott rá, hogy egy ilyen támadás cégenként átlagosan 1,1 millió dolláros veszteséget okoz. A károk különféle formákban jelentkezhetnek: a felmérés során megkérdezett vállalatok 23 százalékától az incidensek miatt elpártolt a vásárlók egy része, 37 százalékuk érzékelte a reputációja csökkenését, és 43 százalékuknál okoztak az esetek negatív benyomást az ügyfelekben.

 

Átfogó biztonsági portfóliójával a Micro Focus hatékony támogatást nyújt az ilyen jellegű fenyegetésekkel szemben. Ez a széles kínálat bővül most tovább az Interset szoftverével, amely ötvözi a gépi tanulást és a felhasználók és entitások viselkedésének elemzését (User and Entity Behaviour Analytics – UEBA). A megoldás a személyek tevékenysége mellett képes elemezni minden olyan, IP-címmel rendelkező eszköz, alkalmazás, szerver vagy adat aktivitását is, amelyet a kiberbűnözők felhasználhatnak egy támadás során. Ezáltal a legfejlettebb módszert kínálja az informatikai szakemberek számára a fenyegetések gyors és pontos azonosításához. 

 

 

Az új technológiának köszönhetően a Micro Focus továbbfejlesztett UEBA-megoldásokat biztosíthat ügyfeleinek, és még alaposabb betekintést nyújthat számukra a biztonsághoz kapcsolódó adatokba. Az eszköz a cég Big Data analitikai platformját, a Verticát egészíti ki, továbbá együttműködik a Micro Focus ArcSight termékkel, amely a világ vezető valós idejű korrelációs motorja. Ennek köszönhetően a vállalat a piacon egyedülálló kiberbiztonsági megoldást kínálhat.

 

Az Intersec bővíthető analitikai motorja a külső és belső fenyegetések, a célzott támadások, a csalások és az új, korábban ismeretlen fenyegetések azonosítására egyaránt alkalmas. A szoftver egy folyamatosan bővülő, több mint 350 bevált gépi tanulási és fejlett analitikai modellt tartalmazó könyvtár alapján dolgozik, amelynek segítségével képes felismerni, összekapcsolni és számszerűsíteni a magas kockázatokkal járó tevékenységeket. A rugalmas, nyílt platform olyan, nyílt forráskódú Big Data technológiákkal működik együtt, mint például a Kafka, a Spark, a Phoenix, a Hadoop, a HBase, az Elasticsearch, a ZooKeeper, a d3, és a Kibana. A szoftver egyaránt telepíthető Vertica, Hortonworks vagy Cloudera infrastruktúrába, és méretezhető a legösszetettebb környezetek igényeihez is.

 

Az eszköz már számos olyan iparágban bizonyított, ahol kulcsfontosságú a fenyegetések gyors azonosítása, az energetikától és a kritikus infrastruktúráktól kezdve a high tech területeken és a légiiparon át egészen a honvédelemig és a kormányzati szervekig.

 

Az intelligens megoldással kiegészülve a Micro Focus kínálata minden eddiginél hatékonyabb védelmet nyújt a vállalatok számára a kiberfenyegetésekkel szemben. A hazai szervezeteket a nemrégiben Budapesten létrehozott biztonsági kompetenciaközpont is segíti a megfelelő védelmi rendszer kialakításában és működtetésében.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

K&H: Kate ellenáll a hódolók ostromának

Egyre többen veszik igénybe Kate, a K&H személyes digitális asszisztensének segítségét. Bár vannak, akik bolondoznak Kate-tel, őt ez sem zavarja: kedvesen kitér az oda nem illő kérdések elől. Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője szerint a mesterséges intelligencián alapuló személyes digitális asszisztens bevált, az ügyfelek megszerették, és Kate is minden nap tanul tőlük valamit.

2023. április 1. 16:20

Okosotthon: megoldás az energiatakarékosság és a kényelem jegyében

Alighogy hozzászoktunk az okoseszközök használatához, máris beszivárgott a mindennapokba az okosotthon kifejezés is. Kovács István Péter, az A1 Solar műszaki vezetője válaszolt azokra a kérdésekre, hogy hogyan kapcsolható össze az okosotthon funkciók használata az energiatakarékosságos szándékkal és miért érdemes intelligens és integrált megoldásokban gondolkozni azoknak, akik napelemes rendszeren keresztül termelik – vagy tervezik megtermelni – a villamosenergiát.

2023. április 1. 13:44

Innovatív Járműtechnológiák Kompetencia Központot adtak át Budapesten

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karán átadták a Bosch innovációs ökoszisztémájának részét képező Innovatív Járműtechnológiák Kompetencia Központot. Az új központ eszközei és szimulációs rendszerei egyedülállóak a hazai műszaki felsőoktatásban. Segítségükkel a hallgatók az elmélet mellett naprakész gyakorlati tudásra tehetnek szert, illeszkedve a hazai és nemzetközi iparági trendekhez, igényekhez. A Műegyetem kampuszán megvalósult fejlesztés – a BME KJK képzéseihez kapcsolódóan – évente 60-80 egyetemi hallgató mellett a kar oktatói számára is korszerű teret biztosít szakmai munkájuk támogatásához.

2023. április 1. 11:53

Új funkcióval bővült a magyar építőipari szereplők életét megkönnyítő szoftver

Európa egyik meghatározó építőipari szoftvergyártója, a bécsi székhelyű PlanRadar kifejezetten az ügyfelek, köztük a magyar felhasználók visszajelzései, kérései alapján fejlesztette ki azt az új dokumentumkezelési megoldást, amelynek köszönhetően a megrendelők, a tervezők, a kivitelezők, valamint a létesítmények üzemeltetői a korábbinál is áttekinthetőbb módon ellenőrizhetik, követhetik a projektek alakulását. 

2023. március 31. 20:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08