Tovább bővíti kiberbiztonsági szakértelmét a Micro Focus

forrás: Prím Online, 2019. március 1. 11:04

A Micro Focus felvásárolta a biztonsági analitikai szoftverek piacának egyik vezető szereplőjét, az Interset vállalatot, amely a kiberfenyegetések ellen nyújt intelligens és átfogó védelmi megoldást. A prediktív analitikai technológia újabb képességekkel egészíti ki a Micro Focus biztonsági portfólióját, amely a veszélyhelyzetek gyors és hatékony azonosításában, illetve kezelésében segíti az ügyfeleket. 

Egyre nagyobb az igény a cégek körében a kibervédelmi megoldások iránt, hiszen a kiberbűnözők tevékenysége komoly ártalmakkal jár. Egy friss előrejelzés szerint a kibertámadások a járulékos költségekkel és a kieső bevétellel együtt összesen 5,2 billió dolláros kárt okoznak a következő öt évben. Egy másik elemzés pedig arra mutatott rá, hogy egy ilyen támadás cégenként átlagosan 1,1 millió dolláros veszteséget okoz. A károk különféle formákban jelentkezhetnek: a felmérés során megkérdezett vállalatok 23 százalékától az incidensek miatt elpártolt a vásárlók egy része, 37 százalékuk érzékelte a reputációja csökkenését, és 43 százalékuknál okoztak az esetek negatív benyomást az ügyfelekben.

 

Átfogó biztonsági portfóliójával a Micro Focus hatékony támogatást nyújt az ilyen jellegű fenyegetésekkel szemben. Ez a széles kínálat bővül most tovább az Interset szoftverével, amely ötvözi a gépi tanulást és a felhasználók és entitások viselkedésének elemzését (User and Entity Behaviour Analytics – UEBA). A megoldás a személyek tevékenysége mellett képes elemezni minden olyan, IP-címmel rendelkező eszköz, alkalmazás, szerver vagy adat aktivitását is, amelyet a kiberbűnözők felhasználhatnak egy támadás során. Ezáltal a legfejlettebb módszert kínálja az informatikai szakemberek számára a fenyegetések gyors és pontos azonosításához. 

 

 

Az új technológiának köszönhetően a Micro Focus továbbfejlesztett UEBA-megoldásokat biztosíthat ügyfeleinek, és még alaposabb betekintést nyújthat számukra a biztonsághoz kapcsolódó adatokba. Az eszköz a cég Big Data analitikai platformját, a Verticát egészíti ki, továbbá együttműködik a Micro Focus ArcSight termékkel, amely a világ vezető valós idejű korrelációs motorja. Ennek köszönhetően a vállalat a piacon egyedülálló kiberbiztonsági megoldást kínálhat.

 

Az Intersec bővíthető analitikai motorja a külső és belső fenyegetések, a célzott támadások, a csalások és az új, korábban ismeretlen fenyegetések azonosítására egyaránt alkalmas. A szoftver egy folyamatosan bővülő, több mint 350 bevált gépi tanulási és fejlett analitikai modellt tartalmazó könyvtár alapján dolgozik, amelynek segítségével képes felismerni, összekapcsolni és számszerűsíteni a magas kockázatokkal járó tevékenységeket. A rugalmas, nyílt platform olyan, nyílt forráskódú Big Data technológiákkal működik együtt, mint például a Kafka, a Spark, a Phoenix, a Hadoop, a HBase, az Elasticsearch, a ZooKeeper, a d3, és a Kibana. A szoftver egyaránt telepíthető Vertica, Hortonworks vagy Cloudera infrastruktúrába, és méretezhető a legösszetettebb környezetek igényeihez is.

 

Az eszköz már számos olyan iparágban bizonyított, ahol kulcsfontosságú a fenyegetések gyors azonosítása, az energetikától és a kritikus infrastruktúráktól kezdve a high tech területeken és a légiiparon át egészen a honvédelemig és a kormányzati szervekig.

 

Az intelligens megoldással kiegészülve a Micro Focus kínálata minden eddiginél hatékonyabb védelmet nyújt a vállalatok számára a kiberfenyegetésekkel szemben. A hazai szervezeteket a nemrégiben Budapesten létrehozott biztonsági kompetenciaközpont is segíti a megfelelő védelmi rendszer kialakításában és működtetésében.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan hozhat változást az energiatárolás egy decentralizált energiarendszerben?

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésével egyre fontosabbá válik az energiatárolás szerepe az egyes országok hálózati villamosenergia-ellátásában, valamint a kereslet és a kínálat ideális arányának megteremtésében. Európa-szerte már számos város vizsgálja, hogy miként válhatnak a középületek – például iskolák és kórházak – hatékony termelő-fogyasztókká, ezzel is segítve a hálózat egyensúlyának fenntartását.

2022. május 19. 11:20

Ruhaápolási megoldások mesterséges intelligenciával

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy a továbbfejleszthető ruhaápolási megoldásaiban (upgradeable appliance) alkalmazott mesterséges intelligencia-technológia megkapta a biztonságtudomány globális vezetője, az Underwriter Laboratories AI-algoritmusokra vonatkozó reprodukálhatósági tanúsítványát.* A háztartási gépek piacán most első ízben kiadott hitelesítés bizonyítja az LG mesterséges intelligencia alapú, közvetlen meghajtást alkalmazó AI DD technológiájának fejlett képességeit. A gépi mélytanulást alkalmazó technológia azonosítja a mosásra vagy szárításra váró szövetek típusát, majd az alapján minden egyes töltetnél az ideális ciklust és beállításokat alkalmazza.

2022. május 19. 09:57

Magyar fejlesztés segíthet a szennyvíz hasznosításában

Évtizedek óta halljuk, hogy a víz értékes, vízkészleteinkre vigyázni kell. Háztartásunkban is meg kell ragadnunk minden módot arra, hogy a lehető legkevesebbet használjunk belőle, illetve ami tud, az újrahasznosuljon. Erre kínál alternatívát a házi biológiai szennyvíztisztító berendezés, amely diszkrét jelenlétével a csatornázatlan ingatlanokon nemcsak hogy kiváltja az emésztő funkcióját, de működési mechanizmusa révén megspórolhatjuk a szippantás magas költségeit, és a tisztított szennyvizet kertünkön belül újra is hasznosíthatjuk.

2022. május 18. 20:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24