Március 6. az Energiahatékonyság Világnapja

forrás: Business Online, 2019. március 6. 16:16

Az Energiahatékonyság Világnapján az Epson felhívja a figyelmet a környezetre gyakorolt hatás csökkentésének fontosságára. Ezen a napon különösen aktuális a párbeszéd Földünk erőforrásainak végességéről, továbbá arról is, hogy az emberek és a vállalatok hogyan tudják hatékonyabban felhasználni a rendelkezésre álló energiaforrásokat. Az Epson a legmodernebb tintasugaras nyomtatási megoldásokon túl olyan innovatív szolgáltatásokkal, mint az energiamegtakarítás és a CO2 kibocsátás kiszámítására szolgáló online kalkulátor, segíti a felhasználókat az ökolábnyomuk csökkentésében.

A szakemberek az utóbbi években egyre többször kongatják a vészharangot a környezetterhelés növekedése miatt érdemes végiggondolni, hogy mit tehetünk magánemberként és vállalati szinten a környezet megóvásáért. Az Eurobarometer felmérése* szerint Európa lakosai egyre inkább a környezettudatos megoldások felé fordulnak, tudatosan vásárolnak. A szennyezés elleni küzdelemben az egyének szerepe is egyre növekszik: a megkérdezettek 87% gondolja úgy, hogy segíthet megvédeni a környezetet – emellett 2/3-uk úgy véli, állampolgárként is egyre többet tehet ezért a célért. A válaszadók által leggyakrabban alkalmazott környezettudatos cselekvések a hulladék szelektív gyűjtése (65%), a helyi termékek vásárlása (43%), illetve az energiatakarékosság (35%). Az Epson célja, hogy eleget téve a felhasználók igényeinek, termékei teljes életciklusán át segítse őket az ökológiai lábnyom csökkentésében. A környezetbarát tintasugaras termékek a felhasználók számára más előnyöket is jelentenek, mint a költséghatékonyság és a gyorsaság. 

Tévhitek a tintasugaras nyomtatásról
 
A lézeres technológiába vetett vak bizalom az, amely elsősorban a lézer nyomtatási technológia felé tereli a vásárlókat. Az IDC felmérése** szerint a vásárlók legfőbb érvei a tintasugaras nyomtatással szemben a következő tévhitekből adódnak: 
  • Tévhit: a lézernyomtatók a lehető legkevesebb leállás és karbantartás mellett használhatók. 
    Tény: független tesztek során kimutatták, hogy a tintasugaras Epson Workforce Pro modelljei harmadára csökkentik a beavatkozási időt a lézernyomtatókkal összehasonlítva.
  • Tévhit: a kellékanyagok, így a fenntartás olcsóbb a lézernyomtatók esetében.
    Tény: független tesztek kimutatták, hogy az Epson Workforce Pro nyomtatókkal akár kétszer annyit nyomtathat, mint a konkurens színes lézernyomtatókkal és a tintasugaras Epson Workforce Pro modellekre való váltással a nyugat-európai vállalkozások naponta akár 4.6 millió Eurót spórolhatnának meg.
  • Tévhit: a lézernyomtatók gyorsabbak, mint a tintasugaras megoldások. 
    Tény: független tesztek kimutatták, hogy az Epson Workforce Pro modellek akár három és félszer gyorsabban készítik el az első oldalt, mint a lézernyomtatók és a fénymásolók.
 A környezetre gyakorolt hatás csökkentése otthon és a munkahelyen
 
Az Epson megoldásai a fogyasztói visszajelzések mentén, szakemberek által tökéletesednek, a modern tintasugaras megoldások napjainkban felveszik a versenyt a lézeres nyomtatással, sőt, bizonyos szempontok szerint felül is múlják azt. Az Epson tintatartályos készülékei között megtalálhatók az otthoni- és kkv-k számára fejlesztett EcoTank nyomtatók, a nagyobb vállalatoknak pedig a WorkForce RIPS és a WorkForce Enterprise nyomtatók érhetők el. Az utóbbi modellcsalád legújabb tagja a WorkForce Enterprise üzleti tintasugaras nyomtató az ultragyors teljesítményt – 100 lap percenként - alacsony energiafogyasztással kombinálja, akár 88%-kal kevesebb energiát használ működés közben, mint a lézernyomtatók***.  Alacsony megtermelt hulladékmennyiségével és egyszerű működési mechanizmusával a WorkForce Enterprise alacsony energiaigényű megoldást kínál kevesebb anyagigénnyel, ezzel csökkenti a nyomtatás környezetre gyakorolt hatását.
 
Minden felhasználói szegmens értékeli a könnyű használatot, de a vállalatok számára a környezetterhelési tényező is egyre fontosabb. A környezettudatosabb termékek és szolgáltatások választásával pénzt is megtakaríthatunk és a tintasugaras nyomtatók jelentősen kevesebb energiát használnak fel, mint lézeres társaik, így használatukkal csökkenthetjük az ökológiai lábnyomunkat és támogathatjuk a zöldebb, fenntarthatóbb gazdaság felé történő elmozdulást.
 
Az Epson innovatív eszközökkel tereli a felhasználókat a zöldebb életmód felé, illetve kiszámíthatja, hogy milyen megtakarítást érhet el a tintasugaras nyomtatókkal. Az energia és a CO2 kibocsátást ezzel az EcoSavings online kalkulátorral gyorsan kiszámítható, az EcoTank online kalkulátorral pedig az otthoni felhasználók és a kisvállalkozások egyszerűen megtudhatják, mennyit takaríthatnak meg az Epson külső tintatartályos nyomtatóival. Új nyomtató vásárlása előtt a kalkulátorral a felhasználók a nyomtató bekerülési és a későbbiekben felmerülő üzemeltetési költségeit számolhatják ki, így mindenki a kapott eredmények szerint tud a nyomtatók beszerzéséről dönteni. Az egyszerűen használható eszköz három lépésből számolja ki a megtakarítást: meg kell adni, hogy havonta átlagosan hány oldalt nyomtat, milyen sokáig szeretné használni a nyomtatót, valamint, hogy általában XL méretű patront használ-e.
 
 
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megtörtént az eddigi legsikeresebb exit a Hiventuresnél

Lezárta eddigi legeredményesebb exitjét az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures Zrt. A tőkealap-kezelő az egyik legnagyobb magyar tulajdonú logisztikai vállalatnak, a Trans-Spednek adta el 27%-os kisebbségi tulajdonrészét a Webshippy-ben, az e-kereskedelmi logisztika digitalizálásában úttörő startupban. 

2021. január 27. 14:59

Milliárdos megrendeléseket kapott a Bosch a fedélzeti számítógépeire

A Bosch fedélzeti számítógépei a járműelektronika mindeneseként, a szabályzóegységek egyre több funkcióját gyűjtik össze a nagy teljesítményű központi elektronikai modulokban. Ezek az eszközök már több mint egy éve segítik a vezetéstámogató és járműdinamikai rendszereket, hamarosan pedig elérhetők lesznek a vezetőtér funkcióit és a karosszériaelektronikát vezérlő központi számítógépek is. Így a Bosch minden más vállalatnál szélesebb portfólióval rendelkezik majd a fedélzeti számítógépek fejlesztésében. 

2021. január 27. 13:41

Növénytermesztési eljárást automatizálnak a SZTAKI kutatói

Az ELKH SZTAKI is részt vesz a HydroCobotics nevű projektben, melynek célja hidropónián alapuló, környezetbarát, automatizált, robotos növénytermesztési eljárás kidolgozása.  A hidroponia olyan fenntartható és profitábilis növénytermesztést jelent, ahol talajt nem, csak vizet és ásványi anyagokat használnak. Ezzel helyet is lehet spórolni, sokkal több és többféle növényt lehet termeszteni egy viszonylag kis területen, mint ahogy azt a klasszikus eljárások lehetővé teszik.

2021. január 27. 11:02

Másfél év kell az Európai vállalatoknak a visszaálláshoz

A digitális és a fenntarthatósági átállást sürgető európai vállalatok rövidebb időn belül, megerősödve hagyják maguk mögött a Covid19 okozta válságot az Accenture új kutatása szerint. 

2021. január 27. 09:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás