A Lime a fővárossal együttműködve hozza el Budapestre elektromos rollerjeit

forrás: Prím Online, 2019. április 3. 18:10

Az innováció és a mikromobilitás valódi előnyöket kínál a budapestiek számára - mondta el Paloma Castro Martinez, a Lime nemzetközi kommunikációs igazgatója, a budapesti SMART X konferencián tartott előadásában. A Lime küldetése, hogy gyors, egyszerű és fenntartható alternatívát nyújtson a városi közlekedésre. Elektromos rollerjei enyhíthetik a forgalmi dugók, a légszennyezés és a parkolási nehézségek okozta problémákat.

„Hamarosan csatlakozunk Budapest kiváló “Városok az emberekért” kezdeményezéséhez, amelynek részeként – egyelőre tesztüzemben – elindítjuk elektromosroller-szolgáltatásunk, és mindent megteszünk azért, hogy szolgáltatásunkkal megkönnyítsük a fővárosiak életét. 

 

Szolgáltatásaink bevezetése előtt minden esetben szorosan együttműködünk az illetékes helyi hatóságokkal, és ennek megfelelően járunk el Budapest esetében is. Tiszteletben tartjuk és meghallgatjuk a helyi döntéshozókat annak érdekében, hogy együttműködésünk hosszútávon is gyümölcsöző legyen.

 

Hisszük, hogy Budapesten jelentős az igény a mikromobilitás iránt. Mint sok más európai nagyvárosban, itt is problémát jelentenek a forgalmi dugók, a légszennyezés és a parkolási nehézségek. A fővárossal és a helyi lakosokkal együttműködve olyan megoldásokat szeretnénk kidolgozni, amelyek segítségével élhetőbbé tehetjük városi környezetünket.

 

Bízom benne, hogy egy év múlva ilyenkor sok embert láthatunk Budapest utcáin Lime e-rollerekkel közlekedni és szolgáltatásunk ennek a dinamikusan fejlődő városnak szerves része lesz” – mondta el Paloma Castro Martinez az IVSZ rendezésében megvalósult SMART X konferencián. 

 

 

Jelenleg is zajlanak az egyeztetések a hatóságokkal annak érdekében, hogy a Lime teljes mértékben megfeleljen a helyi szabályozásoknak.

 

A világszerte több mint 100 városban jelenlévő Lime új korszakot teremt a megosztásra épülő városi közlekedésben. E-rollerjei beépített GPS rendszerrel és automata zárszerkezettel felszereltek. A legújabb vezeték nélküli technológiának köszönhetően a felhasználók akár pár mozdulattal letölthetik okostelefonjukra az App Store-ból vagy a Google Play-ből a Lime alkalmazását. Az applikáció segítségével könnyedén megtalálhatják a hozzájuk legközelebbi, szabad e-rollert, amelyet mobiljuk segítségével oldhatnak fel.

 

Az e-rollermegosztó szolgáltatás legnagyobb előnye, hogy dokkolóállomások nélkül működik, így a felhasználók gyakorlatilag bárhol felvehetik vagy letehetik a rollereket. Az eszközök használatával akár pár perc alatt eljuthatunk például a Városligetig az Andrássy úton, az Erzsébet térről indulva.

 

A Lime e-rollerjei biztonságosak és könnyen kezelhetők, 25 km / órás maximum sebességre képesek. Tölthető akkumulátorral működnek, és egyszerűen használhatók. A Lime helyi csapata tartja karban a járműflottát, ők gyűjtik be éjjelente a rollereket, amelyeket a töltőállomásokon fel is töltenek, hogy reggelre újra használatra készen várják a Lime-ozókat.

 

Paloma Castro Martinez, a Lime globális kommunikációs igazgatója

Paloma Castro Martínez globális márkastratéga, aki több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik az FTSE 100 cégek imázsépítésének koordinálásában a digitális stratégia, a vállalati kommunikáció és a szabályozási ügyek területén. A Lime globális kommunikációs vezetőjeként a vállalat integrált nemzetközi kommunikációját irányítja.

 

Száznál is több városban vitte sikerre a Lime szolgáltatások bevezetését, biztosította a márka pozícióját a piacon, és olyan különleges lehetőségeket biztosított a Lime számára, mint   például a párizsi Divathéttel és Stella McCartney-val folytatott együttműködés.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05