KórházSuli – ahol a tanulásnak és a közösségnek gyógyító ereje van

forrás: Prím Online, 2019. augusztus 22. 13:03

Magyarországon a súlyos betegsége miatt szeptemberben több ezer gyerek nem tudja elkezdeni az iskolát, pedig az a közösség, a tudás, a barátságok helyszíne. A betegség az élet másik oldala, a fájdalom, a félelem, az elveszni látszó célok és elszigetelődés.

A KórházSuliban önkéntes középiskolások és egyetemisták szegődnek társul a beteg társaik mellé, és egy személyre szabott, egyedi oktatási rendszerben a gyógyulás akár évekig is eltartó időszakára házitanítójukká válnak. A közös tanulás örömével visznek újra célokat, aktivitást  és társaságot az egyhangú mindennapokba, miközben ők maguk  komoly személyiségfejlődésen mennek keresztül.

 

 

Megújul a „digitális iskolatáska” tartalma 

A 2018/19-es tanévben 270 önkéntes fiatal 6000 órában segítette a gyógyuló diáktársak iskolai visszailleszkedését. Az elkészült nagyszámú érdekes és szórakoztató tananyag eredményeképp egy tantárgyanként rendszerezett tudástár jött létre, amely segítségével már a szeptemberben jelentkező beteg gyerekeket a kortársak által készített tananyagokkal teli iskolatáskával várják. 

 

A KórházSuli egy 5 éve működő, professzionális civil program, ami nem tudná folytatni munkáját támogató piaci szereplők segítsége nélkül. A Telenor Magyarország  az indulás óta a program főtámogatója. A digitális oktatáshoz szükséges eszközök és a biztosított Hipernet kapcsolaton túl önkéntes munkatársainak részvételével és anyagi erőforrásokkal is hozzájárul a KórházSuli működéséhez. A szoros együttműködésnek és a program sikeres fejlődésének köszönhetően már a 2019/2020-as tanévre is biztosított a program folytatása.

 

Várják szeptembertől tartós betegségükből gyógyuló diákok, önkéntes egyetemisták ill. középiskolások  és a programmal azonosulni tudó támogató magánszemélyek és cégek jelentkezését honlapjukon.

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Európa legjobb 400 egyeteme közé került a Széchenyi-egyetem a QS ranglistáján

A top 400 között szerepel a győri Széchenyi István Egyetem a Quacquarelli Symonds (QS) nemzetközi felsőoktatási minősítő szervezet friss, szeptember 20-án közzétett európai ranglistáján. Az intézmény sikerét elsősorban kiváló vállalati megítélésének és a részidős képzések iránti magas nemzetközi hallgatói érdeklődésnek köszönheti.

2023. szeptember 21. 20:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59