Ma dobják piacra a legújabb Huawei P30-ast

forrás: Prím Online, 2019. szeptember 7. 05:56

Az idei IFA kiállításon debütált a Huawei P30 széria csúcskészülékének új változata. A telefont a gyártó a legújabb EMIU 10-es felhasználói felület mellett, éjszakai szelfi móddal és a kézi videózást támogató funkcióval szerelte fel. Az új Huawei P30 Pro okostelefon két, természet ihlette színváltozatban, matt hatású dizájnnal mától vásárolható meg. 

 

Márciusi megjelenése óta töretlenül tartja fenn a fogyasztók érdeklődését a Huawei P30 szériája, amelynek készülékeiből a gyártó fél év alatt közel 17 millió darabot értékesített világszerte. A Huawei eddigi legsikeresebb okostelefon-sorozata új taggal bővül a P30 Pro csúcskészülék frissített verziójával. A telefont a gyártó saját, következő generációs kezelőfelületével, az EMUI 10-zel szerelte fel, valamint a szuper érzékeny, 10-szeres hibrid és akár 50-szeres digitális zoom-mal rendelkező Leica quad kamerarendszer képességei további fotózási és videózási funkciókkal bővültek.

 

A Huawei P30 Pro a gyártó történetének legsikeresebb csúcskészüléke. A kameraképességek terén is kiemelkedő okostelefon-család legújabb, azonos nevet viselő modellje elődjéhez képest szintet lépett az éjszakai felvételek készítése terén. A gyártó az új P30 Pro-t éjszakai szelfi móddal látta el. A magas érzékenységű portréalgoritmusnak köszönhetően a készülék az előlapi kamera éjszakai használata során képes egyszerre szépíteni és természetes hatásúvá tenni az arcot, valamint fényelni is a fotókat. Az új P30 Pro csökkenti az alany mögötti fényforrások intenzitását és kiemeli a háttér sötét részeit, azok túlexponálása nélkül.

 

A készülék szuper érzékeny (ISO 409600) hátlapi quad kamerarendszere tiszta és tűéles felvételeket készít gyér fényviszonyok között is, valamint a telefon rejtett zoom lencséinek köszönhetően nincs szükség további külső eszközre ahhoz, hogy a felhasználó közelebb hozza a kamerához a fotó vagy videó alanyát. 

 

A Huawei új készülékében a mesterséges intelligencia segítségével továbbfejlődtek a videó funkciók is. A Huawei Vlog AI szerkesztési mód támogatja a sajátkezű tartalomgyártást, így a felhasználó egy kattintással készíthet zenés klipeket a telefon galériájában található képekből és videó részletekből. A kész anyag szerkesztése során a P30 Pro tulajdonosa további zenéket, filtereket és effekteket is használhat

 

A Huawei új csúcskészüléke a gyártó első olyan okostelefonja, amely EMUI10 kezelőfelületet kapott. Az ikonok képernyőn való esztétikus megjelenését a magazinos elrendezési stílus biztosítja. Az okostelefon kijelzője sötét módban lágy megvilágítást alkalmaz, amely védi a szemet az erős fénytől különösebb színváltás nélkül. A Huawei teszteket végzett a felhasználók olvasási hatékonyságát illetően és ennek felhasználásával alkotta meg a szem számára a legmegfelelőbb háttérszín-beli, szövegbeli és térbeli kontrasztokat. Az EMUI 10-nek köszönhetően a készülék egy továbbfejlesztett vezeték nélküli kijelző rendszert is kapott – “több képernyős együttműködés” – amely áttöri az Android és a Windows operációs rendszerek közti határokat. A drag and drop technológiának köszönhetően a PC és az okostelefon valós időben, zökkenőmentesen képes a kijelző megosztására, valamint a felhasználó képes a notebook képernyőjére vetített képet az egérrel, vagy a billentyűzettel irányítani.

 
A Huawei P30 Pro kezelőfelületén túl a gyártó a telefon külső megjelenésén is változtatott. A kamerák területét magas fényű, a hátlap további részeit pedig ujjlenyomatálló, matt borítással látta el.
 
Richard Yu, a Huawei Fogyasztói Üzletágának vezérigazgatója elmondta: “A Huawei P30 széria az elmúlt félévben a felhasználók kedvenc okostelefon-családja lett, az eladások meghaladták a 16,5 millió készüléket. Ez 53 százalékos növekedést jelent az előző, P20-as sorozathoz képest. Az új P30 Pro új távlatokat nyit meg a fotózás terén és gazdagabb, érdekesebb felhasználói élményt nyújt a két textúrás, kellemes új dizájnnak köszönhetően.” 
 
 
A Huawei P30 széria idén márciusi megjelenése óta számos szakmai elismerést nyert, többek között az EISA 2019-20-as év legjobb okostelefonjának járó díjat. 2019 első három hónapjában (a Honor készülékeket is beleértve) a gyártó számszerűleg 118 millió mobilt szállított le, amely 24 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. 
 
A Huawei P30 Pro legújabb modellje Misztikus kék és Levendula színekben mától elérhető a nemzetközi piacokon.
 
Kulcsszavak: Huawei Huawei P30 IFA IFA 2019

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HONOR most már Európa 5 legsikeresebb okostelefon márkáinak egyike!

2023 utolsó negyedévében az európai okostelefon-értékesítés mérsékelten ugyan, de 3%-kal csökkent éves szinten, a HONOR azonban bámulatos, 116%-os növekedéssel zárta az évet. 

2024. február 25. 15:39

Az európai és a magyar vásárlók közül is egyre többen választanak high-end okostelefont

Egy friss piacelemzés szerint európai szinten jelentősen nőtt a felső kategóriás okostelefonok eladott darabszáma, tízből négy készülék a tavaly évvégi szezonban már ezek közül került ki. A fejlett fotós-videós, gaming képességeket, nagy tárhelyet, extra hosszú üzemidőt kínáló prémium modellek részaránya a Rejoy.hu-nál is érezhetően nőtt, 2023 utolsó negyedévben minden harmadik vásárló high-end készüléket választott a felújított kínálatból.

2024. február 25. 12:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07