Napjaink memóriakártyái

forrás: Prím Online, 2019. október 17. 12:39

Szinte az összes napi használatú elektronikai eszközünk elsődleges vagy másodlagos mentési helyként ezt használja. Gondolunk itt a mobiltelefonra vagy az elektronikus könyvolvasóra, de az MP3 lejátszó és a digitális fényképezőgép sem kivétel. Jellemzően az eszközök nagyobbik része az SD típusú memóriakártyákat alkalmazza. Ezért ki is jelenthetjük, hogy napjaink legjellemzőbb memóriakártya típusa ez.

Memóriakártyák jellemzői

 

Az SD kártyák három méretben érhetőek el. A hagyományos SD után megjelent a microSD, majd már napjainkban jellemzően a miniSD uralja a piacot. A memóriakártyák ugyanúgy csökkentek le méretben, mint ahogy SIM kártyák a telefonokban.

 

A memóriakártyák működésükhöz memóriachipet használnak. A tárolt adatokat elektronikus úton rögzítik. Fő eltérést a kártyák típusaiban, és tárhely méretükben mutatnak. Ezeknek a legfontosabb meghatározóik továbbá a memória nagysága és annak a működési sebessége.

 

SD formátumok

 

A hagyományos sima SD mellett az SDHC és az SDXC kivitelek is forgalomban vannak. Külső megjelenésre mindegyik azonos méretű, tárhely méretükben azonban már jelentős különbségeket mutatnak. A legmodernebb az SDXC megjelölésű, amely már csak exFAT fájlrendszerrel képes együtt dolgozni. A termékleírás ennek a meghatározásában segítséget fog nyújtani.

 

Memóriakártya kiválasztása

 

Új kártya vásárlása esetén vegyük figyelembe a készülék gyártója által szabott kritériumokat, amelyhez a kártyát választjuk. A belső tárhely mérete ebből a szempontból is meghatározó. A gyártó által maximalizált tárhely méretet soha nem lépjük túl, mert a készülék azt már nem lesz képes kezelni.

 

A kártyák sebességét a Speed Class mutatja. Ezt egy szám jelöli, amely MB/másodperces minimális adatátviteli sebességet jelöl meg. Jelenleg a 10-es a leggyorsabb elérhető változat. A maximális adatátviteli sebesség eléréséhez az is szükséges, hogy az eszköz, amely kezeli a kártyát, támogassa a gyors adatátviteli sebességet.

 

A DVDolcson.eu-tól beszerezhető memóriakártyák használata során nagy segítségünkre lehetnek a kártyaolvasók is. Ezek a legmodernebb laptopokban már beépítve is megtalálhatóak, de ha nincs, kis befektetéssel megvalósíthatjuk ezt. A kártyaolvasók eltérő méretű és típusú kártyák olvasására is képesek. 

 

A kártyák mérete, formátuma, tárhely mérete és sebessége mellett érdemes más szempontot is figyelembe venni. Érdemes a már ismert gyártók termékei között kutatnunk. A náluk megtalálható minőségi modellekben nem csalódhatunk.

 

De sajnos a memóriakártyákat is hamisítják, ezért mindig csak megbízható forrásból vásároljunk. Az internetes vásárlás legfőbb előnye, hogy sokat spórolhatunk vele, és kényelmes, mivel otthonunkból intézhetjük, és 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az elemek típusai és sajátosságai

Az életünk során rengeteg műszaki eszközben használunk különböző típusú elemeket. Egyes eszközök nagyobb energiafelhasználásuk miatt gyorsabban lemerítik az energiaforrásokat, míg más modellekben tovább bírják.

2019. november 18. 10:03

A pénzhez jutás gyors módja heti törlesztéssel

A heti törlesztésű kölcsön mellett szóló legfontosabb érvek közül a kiszámíthatóságot, a gyorsaságot és az egyszerű ügyintézést érdemes kiemelni. Ez a fajta konstrukció tehát hatékony megoldást kínálhat az olyan élethelyzetekre, amikor rövid időn belül kell pénzhez jutnunk.

 

2019. november 18. 09:18

Ön is genetikai minták szerint él

Szüleink, nagyszüleink, minden ősünk és elődünk bennünk él. Ott rejtőznek gesztusainkban, meglapulnak cselekedeteinkben, reakcióinkban, mi pedig azt gondoljuk, teljesen egyediek vagyunk. Talán ön is így vélekedik. Mert talán ön sem tudja, hogy a genetikai minták milyen szinten képesek befolyásolni az életét, a pénzügyeit, a kapcsolatait és a mindennapjait.

2019. november 18. 09:05

Eljegyzési gyűrűk személyiség típusok szerint

Az eljegyzés mindig nagy szó egy pár életében. Egy új és merész lépés egy közös, boldog jövő felé. Mindenki számára más az ideális eljegyzés, de egy biztos: minden esetben szükség van egy eljegyzési gyűrűre. Lássuk is, hogy melyik személyiségtípushoz mi az, ami előnyös választás!

2019. november 18. 08:54

A tálca nélküli zuhanykabinok sajátosságai

Új fürdőszoba kialakításánál vagy a régi felújításánál sok minden merül fel a helyiség kialakításával kapcsolatban, ám a központi kérdés mindig az, hogy kád vagy zuhany kerüljön a helyiségbe.

2019. november 18. 08:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26
online sportfogadás