Telenor-szubjektív a tavaszi szünetre Koren Balázstól, a HiperSuli szakmai vezetőjétől

forrás: Prím Online, 2020. április 9. 17:19

Az életünk kinyílt, a teljes internet előttünk, azt tehetnénk, amit akarunk, mégis be vagyunk zárva. Egy mókuskerék pörög. Kisebb, mint a megszokott, gyorsabban is pörög. És sokkal nehezebb kiszállni belőle. Az online térbe költözött oktatás, az online térbe költözött élet mindig követ, mindig velünk van. Nincs szünet, nincs hétvége, nincs vége a munkaidőnek. Nem csengetnek ki az óráról… Nincs szünet?! Ha valaki figyelmeztethet ennek szükségességére, az a gyerek. A gyerekeknek még megvan az a beépített szenzoruk, hogy szünetnek márpedig lennie kell!

Szünetet 2020 tavaszán viszont nekünk kell csinálni! Szünet akkor lesz, ha mi úgy döntünk. Ha ki merünk, ki akarunk szállni a mókuskerékből. Ehhez bátorság kell. Be kell tudni zárni az e-maileket, le kell tudni tenni a telefont. Magunk mögött kell hagyni a FOMO-t. Nem baj, ha most nem vesszük fel, nem baj, ha nem válaszoljuk meg. 

 

Ha sikerült, akkor átkerültünk a jelenbe. A mostba. Ugye milyen szokatlan? Időt és lehetőséget kaptunk, hogy együtt legyünk, hogy együtt tanul… töltsük az időt. Olyan dolgok kerülhetnek most elő, amikről talán már évtizedek óta elfeledkeztünk; elgondolkodhatunk, milyen volt társasjátékozni, kártyázni, hogy töltöttünk együtt gyerekkorunkban egy esős hétvégét. És jó volt. Szerettük. És újra életünk lesz. Újra meg tudjuk élni azt, ami összeköt. Bennünket. A párunkkal, a családunkkal, a barátainkkal.

 

Koren Balázs

 

Szünet. Éljük meg, éljük át. Együtt. És a visszakapcsolás, az internet visszaengedése az életünkbe már nem lesz teher. Az internet újra lehetőség lesz. Szórakozhatunk, kapcsolatot tarthatunk. Megoszthatjuk azt az élményt, azt a boldogságot, amit átéltünk. Másoknak is segíthetünk kikapcsolni. Örülni, együtt lenni. Szünetet tartani. 

 

Mert a szünetre szükség van. A szünet az jó. Legyen Neked is szüneted! Szünet után a munka is más. Emlékszel még milyen volt visszatérni nyári vakáció után az iskolába? Milyen volt, amikor újra láttad az osztálytársaid, érezted a krétaport? A szünet után jól esik a munka, jól esik a tanulás. Igen, még a munka és a tanulás is.” 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental hatékony hajtószíjakkal látja el a Goldwind szélturbinákat

A Continental technológiai vállalat látja el hajtószíjakkal a kínai Xinjiang Goldwind Science and Technology gyártóvállalat által előállított szélturbinákat. Az egyedülálló és szabadalmaztatott konstrukcióban a németországi Dannenbergben gyártott szíjak lehetővé teszik, hogy a rotorlapátokon fogaskerekek vagy hidraulika nélkül lehessen állítani. A Continental tervezői két, már kipróbált és bevált fogasszíj-technológia optimális kombinációjának segítségével fejlesztették ki a szíjakat. 2018-ban a Continental közel két millió eurót fektetett be alsó-szászországi helyszínén, hogy meg tudjon felelni a kínai vállalat évi több mint 100 kilométernyi hajtószíjat kitevő szükségletének.

2020. június 6. 16:27

Licencszerződést kötött az LG és a Miele

Hosszú távú, a robotporszívó-technológiákra vonatkozó szabadalmi licencszerződést kötött az LG Electronics (LG) és a Miele & Cie. KG (Miele). A megállapodás szerint az LG saját fejlesztésű, szabadalmazott robotporszívó-technológiáit a Miele is felhasználhatja kereskedelmi forgalmazásra szánt robotporszívóiban.

2020. június 6. 14:55

2020 végéig újabb testkamerák érkeznek a MÁV-START-hoz

A MÁV-START az országszerte dolgozó kollégák tapasztalatai alapján, idén év végéig várhatóan – a meglévő rendszerrel kompatibilis – közel hetven új testkamera beszerzését tervezi. A kiírt pályázatra 2020. június 19-ig várja a vasúttársaság az ajánlatokat; eredményes eljárás esetén, az eszközök beszerzéséről szóló szerződés megkötése tervezetten július közepén történhet meg.

2020. június 6. 12:44

Microsoft Civil Tech Hub: segítség a digitalizációs szintlépésben

A civileké volt a pálya: húsz társadalmi szervezet munkatársai ismerkedhettek meg az irodai munka hatékonyságát megtöbbszöröző Office 365 mesterfogásaival a Microsoft Civil Tech Hub ingyenes képzéssorozatán. A résztvevők a várakozásaikat is felülmúló, eredményes és hangulatos tudásátadásról számoltak be.

2020. június 6. 10:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás