Ingyenes online automatizálási szemináriumot indít a Universal Robots

forrás: Prím Online, 2020. április 16. 11:51

A Dániában működő, együttműködő robotok gyártásának területén világvezető vállalat, a Universal Robots, elindítja online webináriumainak új koncepcióját a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában, Lengyelországon, Magyarországon, Romániában és Oroszországban. A webináriumokat annak érdekében indítják el, hogy a jelenlegi nehéz helyzet miatt kialakult követelményeknek megfeleljenek. 

Mivel lehetetlen konferenciákat szervezni, és az utazási lehetőségek is korlátozottak a koronavírus elterjedése miatt, a Universal Robots úgy döntött, hogy online webináriumokat, azaz internetes online szemináriumokat szervez annak érdekében, hogy biztosítsák az automatizálással kapcsolatos folyamatos oktatást együttműködő robotjaik segítségével.

 

A webináriumokat 3 részre osztották. Mindegyik ingyenes és időtartamuk körülbelül egy óra. Minden országban a webináriumok a helyi nyelven zajlanak. Ezeket az online szemináriumok a Universal Robots műszaki támogató mérnöke, Marsi Béla és a magyarországi kereskedelmi vezető, Enyedi Márta fogja irányítani. Marsi Béla, vezető mérnök, támogatása alá tartozik mind a magyarországi, szlovén és horvát terület. Enyedi Márta, pedig a magyarországi értékesítési tevékenységeket koordinálja, együttműködik a vállalat partnereivel, valamint az új és a nagy nemzetközi ügyfelekkel. Az online kommunikáció lehetővé teszi, hogy mindkét Universal Robots szakértő elérhető legyen, és minden felmerülő kérdésre választ adjon. 

 

 

Az első rész esetében az online szeminárium csomagban a Universal Robots termékei, különös tekintettel az együttműködő robotok bemutatása kerül középpontba. A webináriumok során, egy technikus demonstrálja a cobotok használatának módját – egészen a kicsomagolásától, az alapprogramokkal történő telepítéséig. Ez a rész leginkább a kezdőknek és a vállalkozásoknak szól, akik többet szeretnének megtudni a kis- és középvállalkozások automatizálási folyamatairól, valamint a Universal Robotsról és a jelenlegi automatizációs folyamatok során alkalmazott együttműködő robotokról.

 

A második rész, a cobotok alkalmazásáról szóló Webinárium lesz, amely elmagyarázza a cobotok különleges helyzetekben történő felhasználásának módjait. Ennek a résznek a tartalma sokkal inkább műszakibb és rávilágít arra, hogy hogyan kellene kinéznie az alkalmazási területeknek, hol lehetséges az együttműködő robotok használata és melyik cobotok a legideálisabbak a kiválasztott területeken történő speciális alkalmazásra. Az egyes alkalmazásokat 6 tematikus csoportra osztották. Az első csoport a heggesztére, a második a csavarozásra, a harmadik a raklapozásra, a negyedik a polírozásra, az ötödik a kiszedési folyamatokra, míg a hatodik a gépkarbantartásra összpontosít. Mindegyik rész körülbelül egy órát vesz igénybe és az információk esettanulmányok alapján kerülnek bemutatásra. 

 

Végül de nem utolsó sorban, a harmadik részben a Universal Robots ingyenes termékszolgáltatásokat kínál az együttműködő robotok további felhasználására és beszerzésére. Ebben a részben a legfőbb téma a cobotokkal történő biztonságos munkavégzés, a Service360 alapcsomag, azaz a kiterjedt garancia- és a termékek cobot lízingszolgáltatáson keresztül történő megvásárlásának lehetősége lesz.

 

A webináriumok első része Magyarországon április 21-én és 30-án indul. A többi rész május folyamán kerül bemutatásra. A részvétel regisztrációhoz kötött, amely a weboldalon lehetséges: https://www.universal-robots.com/hu/webinars/

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Összefog az ABB és a Contro-Net

Az ABB és mérnöki szolgáltatásokat nyújtó régi értékesítési partnere, a magyarországi székhelyű Contro-Net Kft. (Contro-Net), közösen kínál teljesen integrált, költséghatékony megoldást az ESAB móri száraz és nedves porkeverő üzemei számára. Az ESAB világviszonylatban vezető helyet tölt be a hegesztő- és vágóberendezések, valamint a hegesztőanyagok előállításában. 

2022. július 3. 11:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24