Új elnököt nevezett ki a dán robotipari éllovas

forrás: Prím Online, 2020. július 8. 12:40

Thomas Visti hatáskörét a Mobile Industrial Robots A/S új elnöke, Søren E. Nielsen veszi át. Mindössze két és fél évvel a MiR-hez való csatlakozása után (mint CTO), Søren E. Nielsen a mobil robotgyártás globális piacvezetőjének élére került. A pozícióváltás Thomas Visti kérésére történt, aki új karrier utat kíván követni.

2020. augusztus 1-vel a Mobile Industrial Robots (MiR) tulajdonosa, a Teradyne Søren E. Nielsen-t nevezte ki a MiR elnökének. A 2018 januárja óta betöltött műszaki igazgatói pozíciójában szerzett tapasztalataival Søren E. Nielsen alapos ismeretekkel rendelkezik a MiR felépítését érintően. A Teradyne vezérigazgatója Mark Jagiela nagyra értékeli a Søren E. Nielsen kinevezésével teremtett folytonosságot: „Søren E. Nielsen egy kiváló vezető, aki biztosítani fogja stratégiánk folytonosságát és a folyamatos üzleti növekedést. A MiR még mindig egy fiatal vállalatnak számít, olyan belső potenciállal, amely világszerte képes megváltoztatni a bevett gyakorlatot több ezer vállalat logisztikájának optimalizálása által. A MiR elnökeként Søren E. Nielsen is képviselni fogja azt a szenvedélyt, innovációt és jövőképet, amely eljutatta a MiR-t erre a pontra. Új elnökünk egy közérthetően beszélő vezető, aki képes egyensúlyban tartani a szervezetet, a folyamatokat és a gyakorlatiasságot a feladatok hatékony végrehajtása és az üzleti tevékenységünk fejlesztése érdekében. Rendkívüli egyensúlyérzékkel képes kielégíteni a valódi ügyféligényeket, miközben követendő példát teremt a hosszú távú innováció és a vezetés terén. Gondossága minden vele dolgozó kolléga munkájára pozitív hatással van.”

 

 

Növekedés a koronavírus-válság idején 

Az első számú vezető várakozással tekint annak elébe, hogy betölthesse új szerepkörét. Üdvözli a tényt, hogy olyan periódusban léphet előre a vállalat elnökeként, amikor a világpiacon nagyfokú bizonytalanság tapasztalható. Ez egy olyan vezetői kihívás, amivel képes szembenézni 25 éves menedzseri tapasztalatával. Számos nemzetközi nagyvállalatnál – mint a Danfoss vagy a Siemens – töltött be ugyanis vezető pozíciót az évek során.

 

„A jelenlegi helyzet ellenére a MiR továbbra is növekedést produkál 2020-ban. Nem léptünk a fékre – és ez a tény bizonyos viszonylatokban más iparági szereplőkhöz képest erősebbé tesz minket. Termékeink globális iparágaknak - az egészségügyi és logisztikai szektoroknak - segítenek a kiesett bevétel visszanyerésében, mivel a rugalmas robotok növelik hatásosságukat és hatékonyságukat. Változást hozunk a belső logisztika ellátási láncában, miközben jobb munkakörnyezetet biztosítunk az ügyfeleink számára azzal, hogy felszabadítjuk az alkalmazottakat a manuális szállítási feladatok alól.” – mondta Søren E. Nielsen (51) gépészmérnök, aki a McKinsey & Company-nál szerzett további vezetői képesítést.

 

„A koronavírus-járvány alatt csökkent az új alkalmazottak felvétele. Mindeddig azonban - a vállalat alapítása óta - exponenciálisan növekedett a munkatársaink száma. Ez azt jelenti, hogy képesek voltunk stabilan tartani szervezetünket és számos módon optimalizálni termelési folyamatainkat.  Mindebből profitálni tudtunk, ezért büszkén mondhatom, hogy a MiR, melynek teljes körű igazgatásáért augusztustól felelni fogok, jelenleg minden eddiginél erősebb pozícióban áll.” – mondta Søren E. Nielsen, aki az ötvenedik munkavállalója volt a vállalatnak csatlakozása idején. Az alkalmazottak száma jelenleg 220 fő, akiknek többsége az odensei központban dolgozik.

 

Nielsen számára az egyik legfontosabb tényező a vállalati kultúra megtartása: „A MiR-t az erős győzelmi vágy jellemzi, amelyhez egészséges és célratörő versenyszellem párosul. Képesek vagyunk gyorsan dönteni, hova akarunk eljutni, és segítjük egymást abban, hogy oda is érjünk – bármiféle politikai manőverezés vagy belső összetűzések nélkül.”

 

 

„Mister MiR” helyett egy szerényebb stílus

A MiR mindössze pár év alatt egy rendkívül jól ismert és elismert vállalattá nőtte ki magát Dániában és külföldön is, melyben a médiában gyakran szereplő Thomas Visti, nagy szerepet játszott.

 

„Mister MiR” az, aki most lemond, így nem akárkinek a helyére lépek. Thomas Visti rendkívüli módon képviselte a MiR márkát globális szinten, ami azt jelenti, hogy sokkal nagyobb lett a médiajelenlétünk, mint amire egy hozzánk hasonló méretű vállalat számíthat. Én személy szerint egy más típusú ember vagyok, de ettől függetlenül minden tőlem telhetőt meg fogok tenni.” – mondja Søren Nielsen.

 

A MiR jelenlegi vezérigazgatója Thomas Visti elégedett választott utódjával; „Amikor felvettük Sørent, egy nemzetközi ipari tapasztalattal rendelkező vezetőre volt szükségünk. Ő pedig jelentős mértékben járult hozzá a folyamataink és eljárásaink optimalizálásához. Így hát nagy örömmel adom át a gyeplőt Sørennek.” – mondja Thomas Visti.

 

Thomas Visti augusztusban oszt meg további információt távozása utáni terveiről. Annak a vállalatnak int búcsút, amelyre 2014 óta idejének és erőfeszítéseinek nagy részét fordította. Ezalatt az idő alatt a MiR egy szerény körülmények között tevékenykedő háromfős vállalkozásból egy 220 alkalmazottat foglalkoztató globális éllovassá vált, amely vezető piaci részesedéssel rendelkezik az autonóm mobil robotok piacán.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Majd ötödével nőtt egy év alatt a Huawei márkaértéke

Tizennyolc százalékkal, 64.887 milliárd euróra nőtt a Huawei Technologies márkaértéke, ezzel már a kilencedik helyen áll az Európai Márkaintézet (European Brand Institute) 2022-es évi TOP100 globális márkákat rangsoroló listáján. A független tanácsadó szervezet által készített rangsor 16 szektor több mint 3000 vállalatának és azok márkáinak elemzésével a 2021-es pénzügyi év adatai alapján készült. A Huawei egy év alatt négy helyet lépett előre, immár a második legértékesebb kínai, és az ötödik legértékesebb technológiai márka a világon. 

2022. december 1. 09:56

Szervezeti változásokat jelentett be az LG Electronics

Szervezeti változásokat jelentett be az LG Electronics (LG), amelyeknek köszönhetően a vállalat felkészültebben nézhet szembe a jövő kihívásaival. A szervezeti átalakítás elsődleges célja, hogy felgyorsítsa a jövőbeni növekedést, és to-vábbra is garantálja, hogy az LG egyedi élményt és értéket kínáljon a vásárlók számára.

2022. november 30. 17:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56