Mostantól háromszor annyi adat jár az autók okosórájához

forrás: Prím Online, 2020. július 9. 11:59

Februárban vezette be a Telenor az autósoknak szóló Drivey szolgáltatást, amely segítségével a „felokosított” autókban könnyen követhetővé válik számos, a jármű helyzetével, mozgásával és műszaki állapotával kapcsolatos információ, megismerhetőek a sofőr autóhasználati szokásai, a megtett útvonalak és akár wifi hotspotként is használható autóban. Újdonság, hogy a gondtalan autós wifizés érdekében a Telenor a Drivey 4 tarifacsomagba foglalt 5 GB-os adatkeretet július 2-ától háromszorosára, 15 GB-ra emeli minden új és meglévő ügyfelének egyaránt.

Drivey – „az autók okosórája” 

A Drivey szolgáltatás egy autóba helyezhető, SIM-kártyával ellátott kütyüből és egy ehhez kapcsolható mobilalkalmazásból áll. Az eszköz az autó OBD II portjához csatlakoztatható (ilyen minden 2000-es évek elejétől gyártott autóban megtalálható), és a SIM-kártya segítségével, Hiperneten küldi az adatokat a vele összekapcsolt mobilalkalmazásba, ahol a megtett útvonal, pillanatnyi sebesség, aktuális helyzet és fogyasztás mellett a sofőr vezetési szokásaival és a jármű műszaki állapotával kapcsolatos információk láthatók, akár több jármű összekapcsolásával. A mobilnet-kapcsolat révén az alkalmazásban akkor is elérhetőek a járművel kapcsolatos adatok, amikor a tulajdonosa nem tartózkodik az autóban. Ezen felül a 4G-n működő Drivey 4 wifi hotspot létrehozását is lehetővé teszi, ami a járműben utazók számára biztosít szélessávú net-hozzáférést. A Telenor július 2-ától ennek havi adatkeretét az eddigi 5 GB-ról háromszorosára, 15 GB-ra emeli minden új és meglévő ügyfelének egyaránt, ezzel lényegesen nagyobb szabadságot biztosít a Drivey wifi felhasználóknak.

 

„A Drivey nem a bonyolultságával és a mindenre kiterjedő funkciókkal váltja meg a világot, hanem egy könnyen használható, praktikus és megbízható megoldás azoknak, akik kis beruházással felokosítanák autójukat. Magánszemélyeknek, családoknak, kis-és középvállalkozásoknak egyaránt célszerű választás. Azért döntöttünk az adatkeret jelentős emelése mellett, mert szeretnénk még teljeskörűbbé tenni a szolgáltatást, és elérni azt, hogy az autóban utazók akár hosszabb utak esetében is élvezhessék a Drivey wifi-je által nyújtott kényelmesen hozzáférhető adatforgalmat” – mondta el Homola Márton, a Telenor digitális szolgáltatásokért felelős igazgatója.

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Streamelés és észrevétlen tanulás

A Da Vinci Kids tartalomszolgáltató platform egyedülálló ismeretterjesztő alkalmazással jelentkezik. Pedagógusok által válogatott prémium multimédiás tartalmak, személyre szabhatóság, 6 eszközön használható előfizetés és a 21. században nélkülözhetetlen kompetenciák fejlesztése – ezt kínálja nem csak otthonra, de az osztálytermekbe is a Da Vinci Kids App. 

2020. szeptember 25. 19:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58
online sportfogadás