Mesterséges tananyagot fejleszt az ELTE és a Microsoft

forrás: Prím Online, 2020. július 13. 17:44

Az ELTE Informatikai Karán működő Microsoft MI Tudásközpont mesterséges intelligencia tananyagot fejleszt a Microsoft Magyarország Kft. támogatásával.

A mesterséges intelligencia egyre inkább a mindennapjaink része, a Microsoftnak, mint megoldásszállítónak, az ELTE-nek pedig, mint oktatási-kutatási intézménynek fontos, hogy minél többen meg tudjanak ismerkedni a területtel, a lehetőségeivel. Ezért is kezdtek bele a tananyag fejlesztésébe. 

 

A tananyag célja, hogy gyakorlatorientáltan bemutassa a gépi tanulás, adatelemzés alapjait és ehhez a Microsoft által nyújtott eszközöket, szolgáltatásokat, melyhez több ajánlott tanulási útvonalat is megadnak.

 

A mélyebb matematikai, algoritmikus alapokkal jelen anyag nem foglalkozik,  mert célja az algoritmusok használatának bemutatása, de az egyes leckékhez, témakörökhöz adnak olyan segédanyagokat, linkeket, melyek segíthetnek a tudás elmélyítésében, megalapozásában.

 

A tananyag tantermi és egyéni oktatásra is alkalmas, interaktív tanítási formára épít, a mesterséges intelligencia fogalmát, alkalmazási módjait, a kapcsolódó etikai normákat, majd később a jövőjét is a hallgatókkal közösen, őket vezetve határozza meg.

 

Terveik szerint a tananyag nem áll meg itt, jelenleg is dolgoznak két összetettebb demó megvalósításán, illetve további elágazásokat is beépítenek, adattudományi (data science), adatmérnöki (data engineering), valamint adatelemző (data analyst) útvonalakra ágaztatva a tananyagot, hogy mindenki megtalálja a magának megfelelő tanulási utat.

 

A tananyag itt érhető el!

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39