A Dell Technologies kibővíti as-a-Service stratégiáját

forrás: Prím Online, 2020. október 28. 12:10

A felhő alapú informatikai infrastruktúrák területén vezető* Dell Technologies az APEX projekt keretében kibővíti szolgáltatásként kínált ajánlatait. A vállalat így megkönnyíti a hozzáférést on-demand technológiáihoz ügyfelei és partnerei számára a tárolók, szerverek, hálózatok, hiperkonvergens infrastruktúrák, asztali számítógépek és szélesebb körű megoldások esetében.

Az APEX Projekt egyesíti a vállalat as-a-Service és felhő stratégiáját, technológiai kínálatát és  piacra lépési elképzeléseit. A szervezeteknek egységes felhasználói élményben lesz részük a szolgáltatásként nyújtott eszközökkel, bárhol is futtassanak terheléseket: helyben, a peremhálózatokon vagy a nyilvános felhőkben.

 

„A Project APEX választási lehetőségeket, egyszerű használatot és egységes élményt kínál az ügyfelek számára a számítógépek és informatikai infrastruktúrák területén egyetlen megbízható partnertől – ez az iparágban egyedülálló. A célunk lehetővé tenni az ügyfeleknek, hogy a számukra legmegfelelőbb módon, szabadon skálázhassák erőforrásaikat, ezáltal gyorsan reagálhassanak a változásokra és az informatika helyett az üzleti igényeikre összpontosíthassanak” – mondta Jeff Clarke, a Dell Technologies ügyvezető igazgatója és üzemeltetésért felelős alelnöke.

 

„2021 végére a szolgáltatásként kínált eszközök és megoldások használatával járó rugalmasság és alkalmazkodóképesség hatására háromszorosára fog nőni a helyszíni as-a-Service infrastruktúrák iránti kereslet” – monta Rick Villars, az IDC Worldwide Research részlegének csoportvezető alelnöke.

 

 

Szolgáltatásként nyújtott és felhő alapú fejlesztések

Az APEX projekt alapját az új Dell Technologies Cloud Console biztosítja. A vállalatok az igényeik gyors kielégítése érdekében böngészhetnek a piactéren, ahol felhőszolgáltatásokat és szolgáltatásként nyújtott megoldásokat rendelhetnek. Az ügyfelek néhány kattintással helyezhetnek üzembe terheléseket, kezelhetik többfelhős erőforrásaikat, valós időben figyelhetik a költségeiket, és bővíthetik az elérhető lehetőségek körét.

 

Az USA-ban a következő év első felében lesz elérhető a Dell Technologies Storage-as-a-Service (STaaS), amely a skálázható és rugalmas tárolási erőforrások szolgáltatásként nyújtott portfóliója. Ez blokk- és fájladat-szolgáltatásokat, valamint további vállalati szintű funkciók széles választékát nyújtja majd. A STaaS OPEX-tranzakciókhoz készült és lehetővé teszi, hogy az ügyfelek könnyedén kezelhessék STaaS-erőforrásaikat a Dell Technologies Cloud Console-lal.

 

A Dell további fejlesztésekkel is bővíti a Dell Technologies felhő alapú és szolgáltatásként nyújtott ajánlatait:

 • A Dell Technologies Cloud Platform eseti-alapú ajánlatai – Az ügyfelek havonta esetenként akár már 47 dollárért** megkezdhetik a hibrid felhő használatát előfizetéses díjszabással, így könnyedén vásárolhatnak és skálázhatnak felhő alapú erőforrásokat előre meghatározott konfigurációkkal az új Dell Technologies Cloud Console-on keresztül.
 • Földrajzi terjeszkedés – A Dell Technologies kiterjeszti a Dell Technologies Cloud Platform előfizetés elérhetőségét az Egyesült Királyságra, Franciaországra és Németországra, és hamarosan globálisan is.
 • Dell Technologies Cloud PowerProtect for Multi-cloud – A teljesen felügyelt szolgáltatás a nyilvános felhőkön található adat- és applilációvédelemben segít az ügyfeleknek a gyors (alacsony késleltetésű) elérés segítségével. A vállalkozások a PowerProtect deduplikációs technológiájával csökkenthetik a költségeiket, és további megtakarításokat érhetnek el az ingyenes adatátvitellel, ha a Microsoft Azure-ból kérik le az adataikat.
 • Előre meghatározott Flex On Demand díjszabás – Az előre konfigurált díjszabással az ügyfelek egyszerűen, használat alapján választhatják ki és helyezhetik üzembe a Dell Technologies megoldásait. A Dell Technologies globális partnerei akár 20 százalékos visszatérítést is kaphatnak a Flex On Demand-megoldásokra.

 

Folyamatos fenntarthatóság

A Dell Technologies APEX projektje segít, hogy a vállalatok biztonságos és környezetbarát módon cseréljék le az infrastruktúrájukat. A Dell kezeli a használt informatikai eszközök visszaküldését és felújítását, valamint segít az ügyfelek saját fenntarthatósági céljainak támogatásában. A vállalat ezzel is további lépéseket tesz a saját Progress Made Real-céljainak eléréséért: 

 • A visszaküldött béreszközök 100 százalékos újraértékesítése.
 • A forgóeszközök 89 százalékának felújítása és újraértékesítése az észak-amerikai, valamint az európai, közel-keleti és afrikai régiókban.
 • A nem forgóeszközök 10 százalékának újraértékesítése a környezetvédelmi leselejtezéssel foglalkozó partnerek számára, akik megjavítják, újból felhasználják és értékesítik, valamint újrahasznosítják az összes eszközt. A múlt évben a Dell 240 257 kilogramm fémet, üveget és műanyagot hasznosított újra a program keretében.
 • Segítségnyújtás az ügyfekeknek a felesleges hardverek újraértékesítésében és újrahasznosításában, valamint a bérelt berendezések biztonságos és környezettudatos módon való visszaküldésében a Dell eszköz-újraértékesítési és -újrahasznosítási szolgáltatásai keretében.

 

Elérhetőség

 • A Dell Technologies Cloud Console jelenleg nyilvános előzetes verzióban érhető el az Egyesült Államokban, és a tervek szerint 2021-ben Európa bizonyos országaiban, a Közel-Keleten és Afrikában is elérhető lesz.
 • A Dell Technologies szolgáltatásként biztosított tárhelye (StaaS) 2021 első felében lesz elérhető az Egyesült Államokban.
 • A Dell Technologies Cloud Platform előfizetéses, eseti-alapú ajánlatai az Egyesült Államokban, Franciaországban, Németországban és az Egyesült Királyságban érhetők el. A Dell Technologies Cloud PowerProtect for Multi-cloud jelenleg az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Németországban érhető el.
 • A Flex On Demand az észak-amerikai, európai, latin-amerikai és ázsiai-csendes-óceáni régió egyes országaiban érhető el.

 

___________________

* IDC WW Quarterly Cloud IT Infrastructure Tracker, 2020. második negyedév, 2020. szeptember 29.

** A becslés All Flash Storage és VMware Cloud Foundation Standard Edition kiadással rendelkező 500 számításoptimalizált példány (C-500 példányblokk) 3 éves időszakon belüli vásárlásán alapul, havi átlagos 23 500 USD áron, 2020. októberi árakon. Az előfizetéses előre konfigurált megoldások esetében a díjszabás a konfigurációban szereplő példányblokkok száma és típusa alapján eltérő lehet. Az árakkal kapcsolatban érdeklődjön értékesítési kapcsolattartójánál. Csak az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Németországban érhető el. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Felhőcampus születik Zalaegerszegen

Együttműködési megállapodást írt alá a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Zala Megyei Szervezete. 

2022. január 21. 09:51

Fenntarthatósági elit klubban a Schneider Electric

Ismét bekerült a legjobbak közé a Schneider Electric a Corporate Knights által évente összeállított, a legfenntarthatóbb módon működő vállalatokat felsoroló Global 100-as listán.

2022. január 20. 19:20

Minden kezdet nehéz: a TOP 5 leggyakoribb akadály, amivel a kezdő vállalkozások szembesülnek

A vállalkozásindítás, illetve a fiatal cégek első időszakának hatékony menedzselése soha nem volt kockázatoktól és nehézségektől mentes – nincs ez másképp manapság sem. Sőt, sok szempontból napjainkban még több problémával kell megküzdeni, gondoljunk csak a kommunikációs csatornák bővülésére és átalakulására, a túltelített piacokra, vagy akár az elmúlt két évben az életünk részét képező globális pandémiára és annak többek között például a személyes kapcsolattartásra való hatására. Van azonban néhány olyan nehézség, amellyel minden kezdő vállalkozás szembesül. A Brillit.com online üzleti platform szakértői bemutatják a TOP 5 leggyakoribb problémát és megoldásait.

2022. január 20. 17:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58

Átszámítva közel 40 millió forintot fizettek a világ első SMS üzenetéért

2021. december 21. 17:35