Elindult a Téregér ingyenes 3D modellező online oktatás

forrás: Prím Online, 2020. november 11. 19:46

Az ARworks által alapított 3D oktatási platform, a Téregér egy középiskolában már 2 éve a tanterv részeként oktat 3D modellezést, mely kurzus tananyaga most már otthonról, online is elérhető! Az ingyenes tanfolyam elvégzése egyrészt szórakoztató programot ad a következő hónapokra, amíg talán kevésbé lehet kimozdulni, másrészt - a folyamatosan megjelenő kurzusok elvégzésével - piacra vihető, értékes tudást ad bárkinek.

A napokban elindult Téregér online oktatás program első kurzusa olyan, a 3D tervezést még nem ismerő kezdőknek szól, akik szeretnének megismerkedni a terület alapjaival. A tananyag a Diákszempont Általános Iskola és Gimnázium, Digitális művészet tagozatán oktatott és így a gyakorlatban már kipróbált tanmenet digitális átdolgozása.

 

A kurzuson elsajátított tudással a diák képes lesz önállóan 3D modelleket létrehozni, ötleteit digitálisan megvalósítani. Az új készségekkel és látásmóddal akár megalapozhatja jövőjét, azt majd szinte bármilyen tervezési feladatban kamatoztathatja, legyen az egy új autómodell vagy orvosi műszer megalkotása, egy csomagolás, animációs reklám vagy számítógépes játék elkészítése. 

 

 

 

Az online kurzus 10 leckén keresztül mutatja be a 3D modellezés és textúrázás alapjait. Az elméleti és gyakorlati tudást példák, szöveges leírások, képek és videók segítségével sajátítják el a tanulók. A magyarázatok szövegezése könnyen érthető, kifejezetten a laikusok számára íródott. A leckék minden esetben kvízzel érnek véget, mely segít ellenőrizni a frissen megszerzett tudást.

 

Az oktatás során a böngészőben futó, ingyenes változattal is rendelkező Vectary-t, egy online 3D tervező szoftvert használnak, melynek köszönhetően az itt megszerzett tudás a jövőben eredményesen alkalmazható a professzionális modellező szoftverek esetében is.

 

Az alapozó kurzus után elvégezhető, már mélyebb tudást adó, a Blender szoftver használatát tanító online anyag pedig az év végéig készül el.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39