Így kaphatunk azonnal orvosi és pszichológiai segítséget

forrás: Prím Online, 2021. január 1. 12:47

Nem csak az ünnepek alatt foglalkoztatja mindannyiunkat a kérdés, hogyan tudnánk biztonságosan együtt lenni családtagjainkkal.  Kétséges egészségügyi tünetek esetén, illetve a lelkileg megterhelő időszakban jelenthet nagy segítséget a Vodafone Digitális Díjat nyert DokiApp, amely az ünnepek alatt is lehetővé tette az online orvosi vagy pszichológiai tanácsadást, konzultációt.

2020-ban, a pandémia mindannyiunk számára soha nem látott nehézségeket, kihívásokat hozott. Ennek részeként minimalizálnunk kellett szociális kontaktjainkat – ez pedig sajnos nem volt másképp az ünnepek alatt sem. Nem meglepő tehát, hogy az egyedül vagy szűk körben töltött ünnepi időszak felerősítette a magány, az egyedüllét érzését, ezáltal pedig a mentális és lelki nehézségeket. Ebben a helyzetben nagy szükség van egy kedves, megértő hang, egy szakember segítségére: a DokiApp erre is nyújtot megoldást, ugyanis a pszichológus kollégák az ünnepek alatt is elérhetőek voltak, hogy segítséget nyújtsanak.

 

A pszichológusok mellett természetesen orvosok is elérhetőek a DokiApp rendszerében a következő hetekben, így akinek alapellátással összefüggő panaszai, kérdései vannak, azok kapcsolatba léphetnek a hozzáértő szakemberekkel. Minden hónapban egyre többen élnek az online konzultációk lehetőségével, nem volt ez másképp decemberben sem, mivel a DokiApp indulása óta ebben a hónapban vették igénybe a legtöbben a szolgáltatásokat. Szenteste például egy páciens csupán pár perc várakozás után már tudott is konzultálni egy orvossal.

 

 

„Többek között azért is hívtuk életre a DokiApp-ot, hogy az olyan időszakokban is, mint például a téli ünnepek, amikor a hagyományos betegállás nehezebben elérhető, gyors és adekvát választ tudjunk adni a páciensek egészségügyi vagy mentális kérdéseire. Emellett társadalmilag érzékeny, felelős vállalkozásként, kötelességünknek érezzük, hogy segítsük a rászoruló csoportokat. Ennek jegyében az ünnepek alkalmából év végéig minden konzultáció árából 2000 forintot ajánlottunk fel az Autistic Art Közhasznú Alapítvány számára, ezzel hozzájárulva az autizmussal élők jobb életminőségéhez.” – mondta Somogyi Tibor, a DokiApp alapitó ügyvezetője.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48