Az Allianz a Sea Shepherd szervezettel védi a tengereket

forrás: Prím Online, 2021. május 4. 09:58

A Sea Shepherd nemzetközi tengervédelmi szervezettel kialakított partnerség révén az Allianz az óceánok és a partok tisztasága, a biológiai sokféleség megőrzése és a fenntartható halászati gyakorlatok mellett kötelezte el magát. A partnerség kezdetben két évre szól, és a Földközi-tenger olasz tengerparti területeire terjed ki.  Az együttműködés keretében négy Allianz-vállalat finanszírozza az új „Sea Eagle” hajó és a legénység tevékenységét. A legénység tagjai egy, a nyilvánosság számára kevésbé ismert problémával, a jogellenesen hátrahagyott halászhálók ártalmatlanításával fognak aktívan foglalkozni.

  •     Az Allianz támogatja a Sea Shepherd tengervédelmi szervezet Földközi-tenger térségére irányuló, átfogó környezet- és állatvédelmi törekvéseit
  •     A partnerség két éven át segíti a „Sea Eagle” legénységének munkáját a hátrahagyott halászeszközök általi műanyag szennyezés és a fajok kihalása elleni küzdelemben
  •     Az Allianz folytatja a fenntarthatósági tevékenységek bővítését

  

A tudósok arra figyelmeztetnek, hogy az érzékeny tengeri ökoszisztémák súlyosan veszélyeztetettek, és emberek milliói számára jelentenek komoly egészségügyi és gazdasági kockázatokat. Évente öt és tizenkét tonna közötti mennyiségű műanyag és 640 ezer tonna halászháló köt ki az óceánokban. Emellett az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete szerint a világ óceánjainak kétharmada már túlhalászottnak számít. A kutatók a világ óceánjainak többek között az idegenforgalomból, a kereskedelemből és az élelmiszeriparból eredő hozzáadott értékét 24 billió amerikai dollárra becsülik.

 

„A tengerek célzott védelmével a veszélyeztetett állat- és növényfajok élőhelyének nyolcvan százaléka védhető meg. Az egészséges óceánok az éghajlatra káros kibocsátások elnyelésében is szerepet játszanak. Felelős vállalatként azért kívánunk együttműködni a Sea Shepherd szervezettel, hogy támogassuk a tengeri élővilág eredményes védelmét” – mondta Barbara Karuth-Zelle, az Allianz Csoport Üzemeltetési és informatikai igazgatótanácsának tagja, aki maga is szenvedélyes búvár.

 

 

Giacomo Campora, az Allianz S.p.A. vezérigazgatója a következőket tette hozzá: „Az Allianz Italy vállalatnál igen aktívan foglalkozunk a környezet megőrzésével, és közös célkitűzésünk, hogy kiküszöböljük a Földközi-tenger műanyag általi szennyezését.”

 

A Sea Shepherd egy amerikai székhelyű szervezet, saját hajóflottával rendelkezik, és szorosan együttműködik az afrikai, ázsiai – sőt, egyre inkább az európai – kormányokkal és a partvédelmi hatóságokkal. A hajók legénysége különféle küldetésekben vesz részt a korallzátonyok, a természetvédelmi területek és a tengeri emlősök védelme érdekében, és a szervezet már több százezer önkéntest mozgósított a tengerpartokat borító szemét eltakarítása céljából. Alex Cornelissen kapitány, a Sea Shepherd Global ügyvezető igazgatója a következőképp beszélt a partnerségről: „Az Allianz és a Sea Shepherd küldetése közös: nem más, mint a Földközi-tenger tisztasága. Együtt akarunk dolgozni a műanyag hulladék felszámolásán, és növelni akarjuk a jogellenesen hátrahagyott halászhálók problémájával kapcsolatos tudatosságot. A használt műanyagból új és hasznos termékek készítését is tervezzük.”

 

A partnerség az Allianz fenntarthatósági erőfeszítéseivel áll összhangban. A Csoport alapvető üzleti tevékenysége és működése során nagyratörő éghajlati és környezeti célok kitűzésével támogatja az éghajlatbarát gazdaságra való áttérést. Az Allianz elkötelezte magát amellett, hogy a saját befektetési portfólióján belüli üvegházhatásúgáz-kibocsátását 2050-ig nettó nullára csökkenti, 2025-ig pedig köztes célokat tűzött ki.  Eszerint a vállalat működéséből származó üvegházhatásúgáz-kibocsátás 30 százalékkal csökken (2019-hez képest) a következő öt évben. Ezen túlmenően az étkezdékben használt eldobható műanyag csomagolásokat idővel több Allianz-egységnél is környezetbarát alternatívák váltják fel, ahogy ez a müncheni központban már meg is történt.

 

Az Allianz számos személyre szabott terméket és megoldást kínál, amelyek környezeti vagy társadalmi előnyöket nyújtanak. Az ügyfelek már több európai országban befektethetnek fenntartható alapokba. Ilyen például az Allianz Global Investors által kínált Allianz Green Bond, Allianz Positive Chance vagy Allianz Global Water Fund.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

MagyarBrands díjat kapott a K&H

Kiemelkedő elismerésben részesült a K&H a legsikeresebb márkákat tizenkét éve díjazó MagyarBrands programban. A szakmai zsűri döntése szerint a K&H a “Kiváló Fogyasztói Márka” kategóriában nyerte el a MagyarBrands díjat.

2021. november 30. 19:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59