A felhőből ellenőrizhetik az abroncsnyomást a fuvarozók

forrás: Prím Online, 2021. július 8. 15:42

A megfelelő abroncsnyomás kulcsszerepet játszik a tehergépkocsik és pótkocsik üzemeltetésében, üzemanyag-hatékonyságában, a futásteljesítmény maximalizálásában és az abroncsok hosszabb élettartamának biztosításában. A Goodyear ezért fejlesztette ki a DrivePoint nevű rendszert, amely felhasználóbarát módon teszi lehetővé az abroncsnyomás ellenőrzését. Ezzel a vállalat immár három megoldást kínál a flottakezelőknek, hogy növeljék a járművek rendelkezésre állását és proaktívan tudják tervezni és az abroncskarbantartást. 

A DrivePoint mellett a TPMS és a Drive-Over-Reader intelligens abroncsfigyelő megoldásokkal együtt képezi a Goodyear Total Mobility csomagot. A Total Mobility az abroncsokat és az egész Európára kiterjedő szervizhálózatot is magában foglalja. 

 

 

„A DrivePoint használatával az abroncsnyomás néhány másodperc alatt ellenőrizhető – mondta el Alberto Villarreal, a Goodyear Europe haszongépjármű-abroncs részlegének proaktív megoldásokért és flottákért felelős ügyvezető igazgatója. – Rendszeres ellenőrzéssel növelhetjük a járművek üzemidejét , maximalizálhatjuk az üzemanyag-hatékonyságot és csökkenthetjük a flotta karbonlábnyomát. További fejlett és prediktív megoldásaink mellett ez az egyszerűen telepíthető rendszer azoknak a flottaüzemeltetőknek készült, akik növelni szeretnék járműveik kihasználtságát és csökkenteni az üzemeltetési költségeket.”

 

 

Egyszerű telepítés, egyszerű adathozzáférés

A Goodyear DrivePoint rendszere szelepre szerelt abroncsnyomás-érzékelőkből, valamint a telephelyen felszerelt, akkumulátoros vevőkészülékekből áll, melyek azonnal, a jármű áthaladásakor leolvassák az összes abroncs nyomásértékét.

 

Az összegyűjtött adatok a Goodyear felhőbe kerülnek. Az adatokhoz Goodyear Fleet Manager iOS- és Android mobilalkalmazásaival, illetve a weben is egyszerűen hozzá lehet férni, illetve jelentéseket is generálhatunk. Ha a nyomás az ajánlott szint alá esik, a flottakezelő azonnali figyelmeztetést kap, így elkerülhetők az abroncsokkal kapcsolatos, a jármű leállását okozó, költséges problémák.

 

 

Az új megoldás alkalmazásához nincs szükség az abroncsok leszerelésére: az érzékelők gyorsan felhelyezhetők a szelepekre, egyszerűbbé téve a telepítést és csökkentve a szükséges állásidőt. A rendszert főként olyan fuvarozó- és logisztikai vállalatok számára fejlesztették ki, amelyeknek egyszerűen használható, mégis hatékony abroncsnyomás-figyelő megoldásra van szükségük.

 

„A DrivePoint költséghatékony telephelyi megoldást kínál. Gondoskodunk a teljes körű telepítésről, a rendszer a későbbiekben csak minimális karbantartást igényel. A megoldás átfogó képet ad a flotta valamennyi járművének abroncsnyomásszintjéről, lehetővé téve a karbantartás hatékonyabb tervezését. Az abroncsok gyakori ellenőrzésével csökkenthető a járműleállások miatt nem teljesített szállítások száma. Az ellenőrzés hozzájárul a maximális biztonsághoz, hatékonysághoz és fenntarthatósághoz is. Olyan megoldásokat kínálunk, melyekkel a flottaüzemeltetők jobb eredményeket érhetnek el és több értéket adnak ügyfeleiknek” – tette hozzá Villarreal. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38