A felhőből ellenőrizhetik az abroncsnyomást a fuvarozók

forrás: Prím Online, 2021. július 8. 15:42

A megfelelő abroncsnyomás kulcsszerepet játszik a tehergépkocsik és pótkocsik üzemeltetésében, üzemanyag-hatékonyságában, a futásteljesítmény maximalizálásában és az abroncsok hosszabb élettartamának biztosításában. A Goodyear ezért fejlesztette ki a DrivePoint nevű rendszert, amely felhasználóbarát módon teszi lehetővé az abroncsnyomás ellenőrzését. Ezzel a vállalat immár három megoldást kínál a flottakezelőknek, hogy növeljék a járművek rendelkezésre állását és proaktívan tudják tervezni és az abroncskarbantartást. 

A DrivePoint mellett a TPMS és a Drive-Over-Reader intelligens abroncsfigyelő megoldásokkal együtt képezi a Goodyear Total Mobility csomagot. A Total Mobility az abroncsokat és az egész Európára kiterjedő szervizhálózatot is magában foglalja. 

 

 

„A DrivePoint használatával az abroncsnyomás néhány másodperc alatt ellenőrizhető – mondta el Alberto Villarreal, a Goodyear Europe haszongépjármű-abroncs részlegének proaktív megoldásokért és flottákért felelős ügyvezető igazgatója. – Rendszeres ellenőrzéssel növelhetjük a járművek üzemidejét , maximalizálhatjuk az üzemanyag-hatékonyságot és csökkenthetjük a flotta karbonlábnyomát. További fejlett és prediktív megoldásaink mellett ez az egyszerűen telepíthető rendszer azoknak a flottaüzemeltetőknek készült, akik növelni szeretnék járműveik kihasználtságát és csökkenteni az üzemeltetési költségeket.”

 

 

Egyszerű telepítés, egyszerű adathozzáférés

A Goodyear DrivePoint rendszere szelepre szerelt abroncsnyomás-érzékelőkből, valamint a telephelyen felszerelt, akkumulátoros vevőkészülékekből áll, melyek azonnal, a jármű áthaladásakor leolvassák az összes abroncs nyomásértékét.

 

Az összegyűjtött adatok a Goodyear felhőbe kerülnek. Az adatokhoz Goodyear Fleet Manager iOS- és Android mobilalkalmazásaival, illetve a weben is egyszerűen hozzá lehet férni, illetve jelentéseket is generálhatunk. Ha a nyomás az ajánlott szint alá esik, a flottakezelő azonnali figyelmeztetést kap, így elkerülhetők az abroncsokkal kapcsolatos, a jármű leállását okozó, költséges problémák.

 

 

Az új megoldás alkalmazásához nincs szükség az abroncsok leszerelésére: az érzékelők gyorsan felhelyezhetők a szelepekre, egyszerűbbé téve a telepítést és csökkentve a szükséges állásidőt. A rendszert főként olyan fuvarozó- és logisztikai vállalatok számára fejlesztették ki, amelyeknek egyszerűen használható, mégis hatékony abroncsnyomás-figyelő megoldásra van szükségük.

 

„A DrivePoint költséghatékony telephelyi megoldást kínál. Gondoskodunk a teljes körű telepítésről, a rendszer a későbbiekben csak minimális karbantartást igényel. A megoldás átfogó képet ad a flotta valamennyi járművének abroncsnyomásszintjéről, lehetővé téve a karbantartás hatékonyabb tervezését. Az abroncsok gyakori ellenőrzésével csökkenthető a járműleállások miatt nem teljesített szállítások száma. Az ellenőrzés hozzájárul a maximális biztonsághoz, hatékonysághoz és fenntarthatósághoz is. Olyan megoldásokat kínálunk, melyekkel a flottaüzemeltetők jobb eredményeket érhetnek el és több értéket adnak ügyfeleiknek” – tette hozzá Villarreal. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Erősödik a GuideVision európai és hazai ügyfélportfóliója

A GuideVision cseh központú európai vállalat 2020 őszén vált az Infosys részévé. A közel 14 milliárd Ft értékű ügylet kiemeltnek számít a IT szektorban. Az egy éve rendkívüli hatékonysággal működő társulás mindkét vállalat számára új távlatokat nyitott: ebből kiemelkedik a német prémium luxusautókat gyártó Daimlerrel kötött szerződés, amely az Infosys és GuideVision történetének egyik legjelentősebb projektje. 

2021. november 27. 17:59

Csúcsvezetők a nappaliban

Napról napra változó piaci környezet, távmunka, széteső csapatok és hektikus üzletmenet – az elmúlt két évben lassan hozzászokhattak a vezetők a koronavírussal érkező bizonytalansághoz és a folyamatos újratervezéshez, most viszont ideje a jövőre koncentrálni. Míg a 2020-as Strech konferencia a COVID-válság által felvetett akut problémákkal és gyakorlati tippekkel várta a felső vezetőket és menedzsereket, idén már a hosszabb távú stratégiák, a válságálló és tartós sikert hozó megoldások kerülnek a nemzetközi menedzsment konferencia fókuszába december 7. és 9. között. A szervezők többek között a Morgan Stanley és a Prezi világhírű szakembereivel, sőt, a magyar férfi vízilabda válogatottat sikerre vezető Kemény Dénessel keresik a választ a kérdésre: mitől lesz valaki nem csak jó, de eredményes menedzser a 21. században?

2021. november 27. 14:55

A hibrid munkavégzés javított a belső kommunikáción és az IT megítélésén a Groupamánál

Jelentős informatikai fejlesztéseket és költségmegtakarítást, az IT részleggel való elégedettség növekedését hozta a hibrid munkavégzés bevezetése a Groupamánál. Az új kommunikációs módok és csatornák a belső kommunikációt hatékonyabbá és közvetlenebbé tették, ami abból is látszik, hogy az e-mail levelezés több mint felére, esett vissza a cégnél, mondta el Farkas László, a Groupama IT üzemeltetési vezetője. Vezetőként azonban nem pusztán az infrastrukturális feltételek meglétére kell odafigyelnie, hanem arra is, hogy a távoli munkavégzés körülményei között a munkatársak ne érezzék elszigetelve magukat.

2021. november 27. 11:27

Forma–1-es mérnöklegendák is előadnak a Formula Student Symposiumon

Tizenhat ország mintegy négyszáz hallgatója vesz részt a Széchenyi István Egyetem által szervezett Formula Student Symposiumon a hétvégén. A konferencián olyan mérnöklegendák is tartanak előadást, akik korábban Forma–1-es csapatoknál dolgoztak, mutatva a műszaki képzésekben élen járó intézmény nemzetközi kapcsolatainak erősségét. Emellett a győri egyetem lesz a házigazdája a Formula Student Online versenynek is december 4-én.

2021. november 26. 21:32

Erős bejelentéssel indult a nemzetközi 5G technológiai csúcstalálkozó!

Erős bejelentéssel indult a GSMA, Intel, 3GPP, Omdia, CCS Insight és a China Telecom részvételével megrendezett nemzetközi 5G technológiai csúcstalálkozó (5G Summit and User Congress 2021). Dr. Bai Gang, a ZTE RAN termékekért felelős alelnöke által ismertetett, az iparágban egyedülálló, mesterséges intelligencia alapú NodeEngine megoldásra épülő 5G alapú kísérleti gyár működési mutatói mintegy 64 százalékos munkaerőköltség és 14 százalékos termékhiba csökkenést mutattak. 

2021. november 26. 20:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12