A Samsung bejelentette fenntarthatósági törekvéseit

forrás: Prím Online, 2021. augusztus 13. 10:02

A Samsung bemutatja a Galaxy a bolygóért fenntarthatósági felületet, amely a nyílt együttműködés és az innovatív megoldások jegyében támogatja a mobilkommunikációs üzletágat. Ennek köszönhetően a vállalat jelentős lépéseket tehet a klímaváltozás elleni küzdelemben. A Samsung elsődleges céljait 2025-ig jelölte ki, ezekkel csökkenhet a Galaxy termékek ökológiai lábnyoma és kevesebb meg nem újuló erőforrást használnak majd a gyártáshoz. 

„Hiszünk abban, hogy közös feladatunk az innovatív megoldásokkal megőrizni bolygónk egészségét a következő generációk számára. A Samsung szerepvállalása a vállalat működésével, jövőformáló tevékenységével és a világszerte megtalálható Galaxy ökoszisztéma jelentőségével arányos – mondta el Dr. TM Roh, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke. – A Galaxy a bolygóért egy fontos lépés a fenntarthatóbb világhoz vezető úton, amelyen nyitottan, átlátható módon, partnereinkkel együttműködve szeretnénk haladni.”   

 

Jelentősen csökkentett környezeti terhelés 2025-ig

A fenntartható gyakorlatok kulcsfontosságúak a gyártási eljárások során, hiszen ezekkel csökkenthető a környezeti terhelés, valamint hozzájárulnak a következő generációk számára is élhetőbb jövő építéséhez. A Samsung célja, hogy a most megfogalmazott célokat 2025-ig teljesítse és ezután új, távlati célkitűzésekkel reagáljon a következő kihívásokra.  

 

•  Újrahasznosított alapanyagok minden új mobil termékben 2025-ig

A körkörös gazdaság előmozdítása érdekében a Samsung új, környezettudatos anyagokat alkalmaz termékeiben. Annak érdekében, hogy 2025-re minden új mobil termékében újrahasznosított anyagokat használjon, a Samsung eszközeinek sajátosságait, esztétikáját és tartósságát figyelembe véve alkalmazza a legmegfelelőbb alapanyagokat.  

 

•  Műanyagmentes csomagolások 2025-ig

A Samsung célja, hogy 2025-ig teljesen megszüntesse az egyszer használatos műanyagok alkalmazását a termékcsomagolásokban, ezért eltávolítja és helyettesíti a legtöbb esetben használt, az eszközök csomagolásához szükségtelen anyagokat és környezettudatos megoldásokat épít be a folyamataiba.

 

•  Minden telefontöltő készenléti energiafogyasztása 0,005 W alá csökken 2025-ig

A Samsung az energiatakarékos technológiát helyezi előtérbe, ezzel javítja az energiahatékonyságot és csökkenti az energiafogyasztást. A vállalat az összes töltőben sikeresen csökkentette a készenléti energiafogyasztást 0,02 wattra* , amely az egyik leghatékonyabb az okostelefonok piacán. Erre a fejlesztésre alapozva a Samsung célja, hogy 2025-re 0,005 watt alá csökkentse az okostelefon-töltők energiafogyasztását készenléti üzemmódban, hosszabb távon pedig nullára csökkentse ezt az értéket.

 

•  Zéró nem újrahasznosítható hulladék 2025-ig

A Samsung a lehető legkisebbre csökkenti a mobil munkaterületeken keletkező hulladékot, és elkötelezett amellett, hogy 2025-ig nullára csökkenti a nem újrahasznosítható hulladékok termelését. A Samsung célja, hogy globális szinten csökkentse az e-hulladék termelésének mennyiségét a termékéletciklusok optimalizálásával és a terméktervezési folyamatok javításával.

 

 

 

További lépések a fenntarthatóság felé vezető úton

A vállalat további lehetőségeket keres a klímavédelem terén, és nagyobb szerepet vállal a Fenntartható Fejlődési Célok megvalósításában. A Samsung elkötelezett amellett, hogy átlátható módon számoljon be az eredményekről, valamint az iparági és egyéb partnereivel közösen haladjon a fenntarthatóság útján. 

 

„A Samsung számára kiemeleten fontos, hogy élhetőbb jövőt biztosítson mind embertársaink, mind a bolygó számára. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez nem egy vállalaton múlik, a közös erőfeszítések pedig nem foghatók fel versenyként – mondta el Staphanie Choi, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának alelnöke és marketingvezetője. – Tevékenységünk minden területén törekszünk az együttműködésre, az iparági és a piaci stratégiai partnereinkkel közösen világszerte képesek vagyunk pozitív hatást elérni, az összefogással pedig még többet tehetünk a fenntarthatóbb jövőért.” 

 

A Samsung termékeit úgy tervezték, hogy az energiatakarékos technológiával készült félvezető chipeknek, a fenntartható csomagolásnak, valamint a korábbi készülékek újrahasznosításának köszönhetően a teljes termékéletciklus alatt a lehető legkisebb terheléssel legyenek a környezetre. A vállalat fenntarthatósági törekvései a 2021-es Fenntarthatósági Jelentésben követhetők nyomon. 

 

______________

*  A 15W, 25W és 45W kapacitású Galaxy okostelefon töltők esetében.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fenntarthatóságban világelsők között a Magyar Telekom

A telekommunikációs szektor fenntarthatósági szempontból legjobban teljesítő vállalatai között jelölte meg a Magyar Telekomot az ISS Corporate Solutions a vállalat 2020. évi fenntarthatósági eredményei alapján.

2021. október 20. 21:31

Ismét együtt jótékonykodik a Raben, a Danone és a Numil

A Danone két hazai vállalatával, a Danone Magyarország Kft.-vel és a Numil Hungary Tápszerkereskedelmi Kft.-vel együtt vett részt az idei Élelmezési Világnap alkalmából szervezett Adománykonvojban a logisztikai szolgáltató Raben Trans European Hungary Kft. A két élelmiszeripari cég az idén mintegy kétszer akkora mennyiségű termékkel járul hozzá a rászoruló családok megsegítéséhez, mint tavaly.

2021. október 20. 15:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20