Október elején érkezik a Windows 11

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 2. 17:50

A Microsoft az angol nyelvű Windows blogján jelentette be, hogy 2021. október 5-től elérhetővé válik a Windows 11. Ettől a naptól kezdve lehet ingyenesen frissíteni Windows 11-re az arra jogosult Windows 10-es számítógépeken, és ekkor indul el a Windows 11 operációs rendszerrel előtelepített számítógépeknek az értékesítése is.

 

A blog az alábbi témákat érinti:

  •    A frissítés elérhetősége: Az ingyenes frissítés több lépcsőben és minőséget szem előtt tartva történik meg. A frissítést első körben az új, jogosultsággal rendelkező eszközök kapják meg, később a már forgalomban lévő eszközök. Ezeket különböző szempontok alapján rangsorolják majd: a hardver jogosultsága, megbízhatósága, az eszköz kora és egyéb tényezők, amelyek befolyásolják a frissítés eredményét. A Microsoft szerint 2022 közepéig minden jogosult eszköz ingyenesen frissülhet a Windows 11-re.
  •    A jogosult Windows 10 számítógépek köre: A Microsoft már korábban is szorosan együttműködött a gyártókkal és kiskereskedelmi partnereivel azért, hogy olyan nagy teljesítményű Windows 10 számítógépek készüljenek, amelyek alkalmasak lesznek a Windows 11-re történő frissítésre. Néhány erre jogosult számítógép a blogbejegyzésben is megtekinthető.

 

 

A közlemény legfontosabb hírei:  

  •    Új design és hangzásvilág, modern, friss, esztétikus és letisztult, a nyugalom és felszabadultság érzését árasztja magából.
  •    A jobb játékélményt nyújtó Windows 11 a DirectX12 Ultimate, a DirectStorage és az Auto HDR technológiával teljes mértékben kiaknázza a rendszer hardverében rejlő lehetőségeket. 
  •    A Windows 11 minden korábbi Windows verziónál befogadóbb lett, s továbbfejlesztett akadálymentességi funkciókkal is rendelkezik.
  •    A Windows 11 új lehetőségeket kínál a fejlesztőknek és tartalom készítőknek azáltal, hogy egyre több fejlesztőnek és független szoftvergyártónak is elérhetővé vált a Microsoft Store piactere, ahová feltölthetik alkalmazásaikat. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együtt a biztonságért

Az együttműködő robotok számos előnnyel rendelkeznek. Könnyen telepíthetők és programozhatók, kompakt méretűek, és nem kell biztonsági kerítést építeni köréjük. A feladatok és műveletek széles skáláját képesek elvégezni, éjjel-nappal dolgoznak, és nagymértékű megtérülést biztosítanak, emellett az automatizálást elérhetőbbé teszik a kis- és középvállalkozások számára. Legfontosabb előnyük azonban mégis az, hogy segítenek megóvni az alkalmazottak egészségét. 

2022. január 25. 10:19

Egyensúly a kényelem és a csatlakoztathatóság között

Az ideális monitornak bármilyen irodában robusztusságot, kényelmet és komfortot kell nyújtania a felhasználónak. A mindennapi munka nehézségeihez tervezett Philips monitors 243S1 minden tulajdonsággal rendelkezik, ötvözi a kényelmes felhasználói élményt, a jó képminőséget, a teljesítményt és a tartósságot.

2022. január 24. 20:05

Mesterséges intelligencián alapuló távdiagnosztikai megoldást mutatott be a Vodafone és az Innomed

A Vodafone Magyarország okostelefonokkal és SIM-kártyákkal támogatja az Innomed Medical Zrt.-t., hogy elősegítse telemetriás EKG-rendszerük széles körű terjedését. Az Innomed digitális megoldása révén a páciensek kezelőorvosai távolról, okoseszközeik segítségével tudják ellátni a betegfelügyeletet, lecsökkentve ezáltal a szívbeteg, illetve szívműtéten átesett betegek kórházi ellátási idejét. A fejlesztés az Innomed és a Vodafone több éves partneri kapcsolatának köszönhetően jött létre. Az eszköz működését a Vodafone egy különleges sajtóesemény keretében, a magyar jégkorong-válogatott játékosainak közreműködésével mutatta be a nagyközönségnek. 

2022. január 24. 18:29

2021 legnézettebb gyerekcsatornája lett a JimJam

Mértékadó, vezető márkává fejlődött a JimJam Magyarországon. A csatorna közönségaránya 2021-ben a 18-49 éves lakosság körében a Nielsen Közönségmérés adatai szerint 1,06 százalékot ért el, így megelőzve valamennyi hazánkban sugárzott gyermekcsatornát ebben a célcsoportban.

2022. január 24. 17:00

A 2022-es Samsung QLED és Lifestyle TV-k vezető minősítő intézetek tanúsítványait nyerték el

A Samsung 2022-es CES kiállításon bemutatott QLED és Lifestyle televízióit nemzetközileg elismert minősítő intézetek díjazták szemkímélő megoldásaikért és színtechnológiáikért. 

2022. január 24. 15:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58