Mérföldkőhöz érkezett a Xiaomi okos elektromos autó üzletága

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 5. 14:39

A Xiaomi Corporation bejelentette, hogy 10 milliárd jüan alaptőkével megtörtént a Xiaomi EV Company Limited leányvállalat cégbejegyzése. A Xiaomi EV Company Limited törvényes képviselője Lei Jun, a Xiaomi alapítója, elnöke és vezérigazgatója. A cég bejegyzése fontos mérföldkő a sokak által várt okos elektromos jármű üzletág elindításában.

Lei Jun, a Xiaomi alapítója 2021. március végén jelentette be, hogy a vállalat létrehozza az elektromos autók fejlesztésével foglalkozó üzletágát, továbbá azt, hogy első lépésként 10 milliárd jüant, a következő 10 év során pedig összesen mintegy további 10 milliárd dollárt készül befekteni az új üzletágba. Beszédében azt is elmondta, hogy a csapatot ő maga fogja vezetni, így személyesen áll jót a Xiaomi EV-üzletág sikeréért. Ennek értelmében, Lei Jun lett a Xiaomi EV Company Limited jogi képviselője. Az új vállalat megerősíti a Xiaomi és személyesen Lei Jun elkötelezettségét az elektromos járművek gyártása mellett.

 

Amióta a Xiaomi bejelentette, hogy beszáll az EV üzletbe, sokan az autóipar megújítójaként és innovátoraként tekintenek rá. Lei Jun július 28-án az Önvezető részleg számára toborzott tehetségeket a Weibon. Augusztus 25-én, amikor  Wang Xiang, a Xiaomi partnere és elnöke ismertette a cég 2021 második negyedéves eredményeit, arról is beszélt, hogy nagy az érdeklődés a kezdeményezés iránt, több mint 20 000 önéletrajz érkezett a vállalathoz. A Xiaomi toborzói gondosan válogatták össze a mára körülbelül 300 főre duzzadt EV csapatot. Már maga a toborzás jelentős visszhangja is azt vetítette előre, hogy a Xiaomi jelentős változások elindítója lesz, amely nagy várakozásokat keltett az üzleti életben is. A csapat jelenleg is folyamatosan bővül, és örömmel fogadja a lelkes, az ügyért elkötelezett tehetségeket.

 

 

Az EV üzletág elindításának bejelentése és a leányvállalat hivatalos bejegyzése között eltelt 5 hónap alatt a Xiaomi EV csapata rengeteg felhasználói és iparági kutatást végzett, több mint 2 000 kérdőíves felmérést készített, valamint több mint 10 lehetséges iparági partnert keresett fel. Eközben az EV-termék és a csapat kialakításában is történt előrelépés.

 

Augusztus 25-én a Xiaomi bejelentette a Deepmotion Tech önvezető technológiákat fejlesztő cég felvásárlását, amellyel a vállalat belépett az autóiparba és sok tehetséges szakembert nyert meg magának. A Xiaominál jelenleg 16 000 mérnök dolgozik, a vállalat K+F kiadásai pedig 2020-ban közel 10 milliárd jüant tettek ki, amely azt bizonyítja, hogy a Xiaominál nincs hiány tehetségekből és rendkívül fejlett technológiát mondhat a magáénak. Az új autóipari üzletág is építhet a Xiaomi meglévő infrastruktúrájára, tudásbázisára és tapasztalatára a mesterséges intelligencia, az innovatív anyagok és egyéb technológiák terén.

 

A Xiaomi rekord szintű bevétel- és profitnövekedésről számolt be a vállalat 2021 második negyedévi konszolidált pénzügyi beszámolójában. 2021 második negyedévében a Xiaomi teljes árbevétele 87,8 milliárd jüan volt, ami 64,0 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest; korrigált nettó nyeresége 6,3 milliárd jüan volt, ami 87,4%-os növekedés jelent az előző év azonos időszakához képest. Mind a teljes bevétel, mind a korrigált nettó nyereség egyaránt rekordot ért el a második negyedévben. Emellett a Xiaomi EV üzletága sikeresen felépítette a kezdő csapatát, miközben jelentős befektetéseket eszközölt az önvezető technológiákba és hivatalosan is bejegyezte a Xiaomi EV Company Limited leányvállalatot. Mindezek azt bizonyítják, hogy az elmúlt öt hónapban a Xiaomi felkészült arra, hogy megújuljon és mindent megtett azért, hogy az EV üzletága a jövőben az elvárt eredményeket hozza.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

200 millió dolláros tőkeemelést hajtott végre a TIER

A TIER, Európa vezető mikromobilitási szolgáltatója bejelentette, hogy sikerrel zárta legújabb, 200 millió dolláros, D sorozatú tőkebevonását, ezzel a vállalat megszilárdította pozícióját, mint Európa legtöbb tőkét bevonó mikromobilitási vállalata. A mostani tőkeinjekció, egy szélesebb körű tőke- és hitelfelvétel részeként, a korábbi befektetők, valamint az új partnerként belépő, a környezettudatos befektetéseiről ismert M&G Investments révén valósult meg. A 2 milliárd dollárra értékelt TIER eddig összesen, 660 millió dollárnyi forrást gyűjtött tőkejuttatás és hitelfinanszírozás formájában.

2021. október 26. 11:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20