A Check Point az Avanan akvizíciójával újra definiálja a felhő-alapú levelezés biztonságát

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 7. 15:59

A Check Point Software és az Avanan integrált megoldása csúcsminőségű védelmet kínál a felhő-alapú levelezéseket támadó kártékony programokkal szemben, ugyanakkor a SaaS (Software as a Service - szoftverszolgáltatás) együttműködési rendszerekre is kiterjeszti a biztonsági megoldások körét.

A Check Point Software Technologies Ltd. megvásárolta a felhő-alapú levelezések számára biztonsági termékeket kínáló szegmens leggyorsabban növekvő vállalatát, az Avanan-t, melynek technológiája a legmagasabb szintű védelmet biztosítja az e-mail alapú levelezés és a SaaS együttműködési termékek terén. Az Avanan a Check Point Infinity konszolidált architektúrába integrálódva a világ legbiztonságosabb e-mail biztonsági megoldását fogja nyújtani. A felhő-alapú levelezési környezetek számára tervezett és kialakított, szabadalmazott technológián alapuló termék a piacon elérhető egyetlen egységes megoldás lesz a távoli munkavégzés védelmére a kártékony file-okkal, URL-ekkel és adathalászattal szemben a levelezési, együttműködési, webes, hálózati és végponti rendszerek egészében. 

 

Az e-mail technológiák a telephelyi megoldásokból felhő-alapúvá alakultak. A vállalati hálózatok elleni cyber-támadások 95%-a sikeres, célzott adathalászat következménye, ami azt jelenti, hogy a felhő-alapú levelezési rendszerekkel kapcsolatos fenyegetések soha nem jelentettek ilyen széleskörű problémát. Az adathalász támadások 2020 során megkétszereződtek, a világon majdnem minden Microsoft Office 365 felhasználót legalább egy alkalommal ért támadás. 

 

A COVID-19 világjárvány és az átállás a távoli munkavégzésre továbbra is erősíti a felhő-alapú irodai rendszerekre való átállást és az együttműködési megoldások (Teams, Slack, OneDrive stb.) használatát, aminek nyomán tovább nő a felhasználók kitettsége a cyber-támadásokra. A fenyegetések körének ilyen szintű szélesedése a levelezési biztonság egy újfajta megközelítését követeli meg, mivel a telephelyi használatra kialakított, hagyományos megoldásoknak nem sikerült átállniuk a felhő-alapú használatra. A natív biztonsági eszközökkel társított, öröklött e-mail megoldások (SEG) képtelenek kezelni a felhő-alapú fenyegetéseket és nem tudják megvédeni az együttműködési rendszereket. 

 

 

A 2015-ben alapított Avanan a világ leggyorsabban növekvő felhő-alapú e-mail biztonsági megoldásokat szállító cége. Kifejlesztettek egy szabadalmazott alkalmazás-programozó felületet (API), amely AI alapú motorok használatával még azelőtt megállítja az e-mail alapú fenyegetéseket, hogy azok a beérkezett levelek közé kerülnének, legyen szó külső, vagy belső levelezésekről. A vállalat 100-nál is több alkalmazottjával, 5000-nél több ügyfél és 2,5 milliónál több ’inbox’ számára nyújt védelmet. A megoldás egy app-hoz hasonlatosan, mindössze pár perc alatt telepíthető és csupán néhány klikkeléssel konfigurálható.

 

„Egyre több vállalat áll át felhő-alapú levelezési platformok használatára, miközben az e-mail válik a pusztító cyber-támadások fő csatornájává. Ezen akvizíció óriási potenciált jelent azon szervezetek számára, melyek új megközelítést keresnek az e-mail és együttműködési megoldások biztonsága terén,” - mondta Dr. Dorit Dor, Check Point Chief Product Officer. „Az Avanan Check Point Infinity-be való integrációja révén, az e-mail biztonság SaaS kezelésével a szervezetek képessé válnak öröklött megoldásaik modernizálására, így meg tudják védeni felhő-alapú levelezési és együttműködési rendszereiket a legfejlettebb támadásokkal szemben is. Már három éve OEM megoldásként használjuk az Avanan technológiát, biztos vagyok abban, hogy ezen akvizíciónak köszönhetően ügyfeleink a legjobb e-mail biztonságot élvezhetik a legjobb cyber-biztonsági képességekkel.”

 

„Az Avanan utazása az e-mail biztonság megújítása terén egy teljesen új fejezetéhez érkezett. A Check Point Software-el való összeolvadás kombinálja az Avanan AI-t, mely kategóriája legjobbja és lefüleli még azon e-mail támadásokat is, melyeket senki más nem képes, a Check Point Software kivételes biztonsági képességeivel és fenyegetésekkel kapcsolatos tudásával,” - mondta Gil Friedrich, az Avanan alapító-vezérigazgatója. „Terveink szerint a Check Point globális szervezetével közös megoldásunkat eljuttatjuk minden szervezethez, mérettől és földrajzi helyzettől függetlenül, és mindenkihez, akinek nagyobb biztonságra van szüksége levelezési és együttműködési rendszerében.”

 

A Check Point és az Avanan végleges megegyezésre jutott az akvizíció kapcsán, így a tranzakció hamarosan lezárul.

 

A Check Point Infinity az iparág első konszolidált biztonsági architektúrája, mely a legmagasabb szintű fenyegetésekkel szembeni védelmet nyújtja az ismert ás ismeretlen cyber-támadások ellen. Az Avanan technológia Check Point Infinity architektúrába való integrációja világszerte a legmagasabb szintű biztonságot kínálja a távoli munkavégzés terén, lévén az egyetlen egységes megoldás, mely védelmet biztosít a kártékony file-ok, URL-ek és adathalász támadások ellen a levelezési, együttműködési, app, web, hálózati és végpont rendszerek egészében. Az egységes megoldás lehetővé teszi a szervezetek számára: 

•  Az öröklött megoldások (SEG) modernizálását az e-mail biztonság szolgáltatásként való kínálatával, és a felhő-alapú levelezés védelmének 5 percnél rövidebb idő alatt történő telepítésével. 

•  30%-kal több fertőzött e-mail megállítását, mint amennyire bármely hagyományos e-mail biztonsági megoldás képes. Ennek alapja a csúcsminőségű kártékony programokkal szembeni védelem, mely nincs hatással a termelékenységre: megakadályozza, hogy az adathalász támadások és a kártékony file-ok bejussanak a beérkezett levelek közé (’inbox’), felszámolja az e-mailekben lévő linkekre való veszélyes klikkeléseket és az automatikus támadás utáni kármentesítéssel kivédi a támadások terjedését még azelőtt, hogy bármilyen kár keletkezett volna.

•  A legbiztonságosabb és rugalmasabb megoldással való védelmet az e-mail adatvesztés (külső és belső) ellen: a biztonsági csapatnak többféle válaszreakció áll rendelkezésére az adatok védelmére, még azelőtt, hogy azok kikerülnének a szervezeti rendszerekből. 

•  A SAAS együttműködési rendszerek – mint a OneDrive, a Google Drive, a Teams, a Share Point, a Slack, a Box, és így tovább – védelmét a kártékony URL-ekkel, a fertőzött file-okkal és az adatvesztéssel szemben.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Forma–1-es mérnöklegendák is előadnak a Formula Student Symposiumon

Tizenhat ország mintegy négyszáz hallgatója vesz részt a Széchenyi István Egyetem által szervezett Formula Student Symposiumon a hétvégén. A konferencián olyan mérnöklegendák is tartanak előadást, akik korábban Forma–1-es csapatoknál dolgoztak, mutatva a műszaki képzésekben élen járó intézmény nemzetközi kapcsolatainak erősségét. Emellett a győri egyetem lesz a házigazdája a Formula Student Online versenynek is december 4-én.

2021. november 26. 21:32

Erős bejelentéssel indult a nemzetközi 5G technológiai csúcstalálkozó!

Erős bejelentéssel indult a GSMA, Intel, 3GPP, Omdia, CCS Insight és a China Telecom részvételével megrendezett nemzetközi 5G technológiai csúcstalálkozó (5G Summit and User Congress 2021). Dr. Bai Gang, a ZTE RAN termékekért felelős alelnöke által ismertetett, az iparágban egyedülálló, mesterséges intelligencia alapú NodeEngine megoldásra épülő 5G alapú kísérleti gyár működési mutatói mintegy 64 százalékos munkaerőköltség és 14 százalékos termékhiba csökkenést mutattak. 

2021. november 26. 20:11

Megújul az Észak-Dunántúl villamos hálózata

Öt év alatt megújul az Észak-Dunántúl és Nyugat-Szlovákia villamos elosztó hálózata. Az Európai Unió által támogatott Danube InGrid (Intelligent Grid) projekt 3 éves előkészítés után 102 millió euró finanszírozást kapott, ami az eddigi legnagyobb támogatás az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz okos hálózati kategóriájában. A projektet Magyarországon az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. valósítja meg, a beruházásban a Siemens Zrt. is az energiacég partnere lesz. 

2021. november 26. 11:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12