Rangos vendégekkel ünnepelte új magyarországi telephelyét az SEG Automotive

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 30. 17:26

Az SEG Automotive magyar leányvállalata a cég életében a legmagasabb rangú látogatóit látja vendégül az új telephelyre történő sikeres átköltözésének megünneplése céljából. Ez a stratégiai beruházás alátámasztja a gyár jelentőségét a globális autóipari beszállító termelési hálózatában, valamint jelentőségét nemcsak a régióban, hanem egész Magyarországon.

Az újonnan épült telephely a legjobb példa arra, hogy a fontos beruházások a járvány ellenére is folytatódtak a régióban. Ez a stratégiai beruházás egy hosszú távú elköteleződés az SEG Automotive-tól, és a legjobb példa a csapatmunkára és az együttműködésre: hogy az SEG Automotive különböző csapatai világszerte hogyan tudják támogatni egymást és egy ilyen mértékű projektet, és hogy mennyit számít a regionális partnerek együttműködése és támogatása.  A koronavírus járvány hullámai, a beszállítói láncok nehézségei és autóipari átalakulás alakította kihívásokkal teli környezet ellenére a vállalatnak sikerült alapkövének letétele után másfél évvel befejezni a költözést új telephelyére. 

 

 

 

„Akkoriban itt csak néhány fém tartó oszlop volt látható. És mit látunk most: 25 ezer négyzetméter gyártócsarnokot – 800 berendezéssel, amit ide átköltöztettünk; a teljesen felszerelt fejlesztési központunkat, tesztgépekkel 4500 négyzetméteren; és modern irodáinkat, melyek megfelelnek a 21 század és a munkavállalóink igényeinek; és ne felejtsük el a napelem parkot a gyártócsarnokunk mellett valamint a csarnok és a logisztikai központ tetején.” – mondta Dr. Dobos Péter, a telephely vezetője.

 

„Ez egy látványos mérföldkő az SEG Automotive számára, a magyar csapat számára és az itteni nagyszerű gazdasági régió számára.”  – így nevezte az új gyárat Dr. Peter Sokol, a globális autóipari beszállító vezérigazgatója. 

 

Az autóipar történelmének legnagyobb átalakulásán megy át. Az SEG Automotive számít a magyar leányvállalatára ezen az úton, mint a termelési hálózatának bázisára és a mérnökségi csapatának tudására és tapasztalatára.  

 

 

“Világszinten az e-mobiltásra történő áttérés nem lesz elég gyors, hogy megmentsük a klímát. A mostani előrejelzések szerint 2040-re több mint 1 milliárd belsőégésű motorral felszerelt új autó fog közlekedni az utakon. Ezeket a járműveket olyan hatásfokúvá kell tennünk, hogy megelőzzük a súlyos következményeket a globális klímára nézve. Ez az átalakulás egy hatalmas lehetőség ennek a gyárnak itt Magyarországon.” – mondta Dr. Sokol.  

 

“Az itteni képzett csapatunk már most is nagyban hozzájárul a klímavédelemhez. Azok a termékek, melyeket 2020-ban itt Magyarországon gyártottunk már önmagukban 2,4 milliárd liter üzemanyagot, és közel 6 millió tonna CO2-t takarítanak meg élettartamuk alatt. Szükségünk van Önökre, a jelen és a jövő kihívásai számára megfelelő megoldások fejlesztéséhez és gyártásához.” – folytatta a vezérigazgató.

 

Jiao Hao, a ZMJ, az SEG Automotive kínai tulajdonos vállalatának vezérigazgatója szintén megerősítette a tulajdonos vállalat elköteleződését a magyar telephely és a magyar csapat irányába. 

 

“Ez a lenyűgöző, modern gyár egy nagyszerű alapja a jövőnknek. A ZMJ-nek egyértelmű jövőképe van, hogy az erőátviteli megoldások terén globális vezető szerepet töltsön be az autóiparban, kifejezetten az e-mobilitás terén.  Az SEG Automotive fejlesztési tapasztalatával és gyártási kiválóságával természetesen ennek a jövőképnek a középpontjában van. Mi a ZMJ-nél teljes mértékben támogatjuk az SEG Automotive termék és a piaci stratégiáját, és a magyar telephely, mint a legnagyobb európai lokáció természetesen kiemelkedően fontos a közös jövőnk szempontjából.” - tette hozzá Jia Hao. 

 

Ez a beruházás nemcsak a globális vállalat számára, hanem a régió számára is fontos. Ez teljesen egyértelműen mutatja a régió fejlődési útját, és egyértelmű jövőt a lakosságnak. 

 

 

Dr. Alakszai Zoltán, kormánymegbízott, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivataltól is méltatta a beruházást: „A magyar állam és az SEG Automotive eddigi együttműködése rendkívül hatékony volt és a fejlesztések arra utalnak, hogy igazán eredményes jövő elé nézünk. Örömünkre szolgál, hogy az SEG Automotive vezetése befektetési szempontból hosszú távon méltónak találta megyénket a bizalomra.”

 

„Borsod-Abaúj-Zemplén megye olyan befektetésbarát üzleti környezetet kínál, amely a partnerségre és az együttműködésre épül. A megye előnyös fekvése, fejlett infrastukturális feltételei, kiegyensúlyozott politikai és gazdasági feltételei hozzájárulnak az SEG Automotive sikeréhez a térségben.” – tette hozzá a kormánymegbízott.

 

A rendezvény során felavatták a telephely új címét is, mely jelzi, hogy ez a zöldmezős beruházást, a lenyűgöző 50 ezer négyzetméternyi logisztikai és gyártócsarnok felkerült a térképre: 3711 Szirmabesenyő, Farkashegyi út 3.

Kulcsszavak: SEG Automotive autóipar

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar társasházi beléptetőrendszer hódíthatja meg a kanadai és az észak-amerikai piacot

A Chameleon Smart Home Nyrt., a vezető magyar okosotthon-startup és az UpHome Canada Ltd. megállapodást kötött, amelyek keretében a kanadai vállalat kizárólagos jogot kapott a Chameleon Smart Home rendszereinek forgalmazására Kanadában és az észak-amerikai piacon. A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a HEPA kanadai Partnerirodájának közreműködésével létrejött disztribúciós együttműködés tovább erősíti a tőzsdei okosotthoncég pozícióját Kanadában és lehetőséget biztosít az új piacok irányába történő további terjeszkedéshez. 

2023. május 30. 20:11

Egyszerre használ digitális és offline megoldásokat a megújult budaörsi áruház

Digitálisan kiterjesztett vásárlói zónák, QR-kódos összekötés a webshoppal és egy teljesen újragondolt, a valós felhasználói környezetet idéző vevői tér – az Euronics megújult budaörsi áruházában online és offline eszközök egyszerre segítik a vásárlót, egyedülálló ügyfélélményt kínálva. Az üzletben szinte minden elem úgy lett kitalálva, hogy vezesse a betérőket, akik az áruházban tett látogatásukat később akár online is folytathatják.

2023. május 30. 18:27

760 milliárd forintos keret a hazai digitalizációs fejlesztésekre

Több mint 760 milliárd Ft támogatás lesz elérhető a 2021-27. között a DIMOP Pluszból digitalizációs fejlesztésekre Magyarországon. A szupergyors Internet Program (SZIP) folytatásaként indul a Gigabit Magyarország Program.

2023. május 30. 11:24

ABB Decoded podcast: Segítség a globális vízhiány-válság megoldásához

Az ABB technológiai podcastjának, az ABB Decodednek legújabb epizódja a globális vízhiány problémájával foglalkozik, továbbá azzal, hogy a ma rendelkezésre álló technológia miként segíthet a válságos helyzet megoldásában. Az idei, 2023-as Víz Világnapján az ENSZ "A változás felgyorsítása a víz- és szennyvízkezelési válság megoldása érdekében" címmel vízügyi programot indított, megállapítva, hogy 2,2 milliárd ember nem jut hozzá megfelelően kezelt ivóvízhez, és több mint 4,2 milliárd ember számára nem érhető el a biztonságos szennyvízelvezetés. A szennyvíz megdöbbentő hányada, közel 80 százaléka mindenfajta tisztítás vagy újrahasznosítás nélkül kerül vissza az ökoszisztémába. 

2023. május 30. 09:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01