Zöldebb jövőért dolgozik együtt a három legnagyobb magyar megújuló energia szövetség

forrás: Prím Online, 2021. november 7. 13:50

A MANAP Iparági Egyesület (MANAP), a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség (MNNSZ) és a Magyar Szélenergia Ipari Társaság (MSZIT) elnöksége arról döntött, hogy a jövőben közösen küzdenek a megújuló energia magyarországi terjedéséért és közösen képviselik az iparági érdekeit a kormányzattal, jogalkotóval és más szervezetekkel folytatott tárgyalásokon és egyeztetéseken.

A három magyarországi megújuló energia szövetség, amelyek tagsága a magyar alternatív energiapiac többségét jelenti, megállapodott abban, hogy a jövőben egyeztetik stratégiájukat és közösen lépnek fel a megújuló energia magyarországi terjedéséért és közösen képviselik az iparági érdekeit.

 

Az elmúlt másfél évben a nagy horderejű, az iparág jövőjét jelentősen befolyásoló szabályozási kérdések kapcsán elkezdődött egy ad-hoc együttműködés a három szövetség között, amely folyamat 2021 tavaszára rendszeressé vált. A három szövetség vezetése felismerte, hogy a napjainkban folyó „energiaforradalom” előrehaladásával felmerülő kérdésekben közösek a céljaik és közösen hatékonyan tudnak dolgozni értük. 

 

2021 októberben formálissá is vált az együttműködés, a szervezetek a későbbiekben a közös céljaik elérése érdekében, különösen egy zöldebb jövő, a piac szabályozása, a magyar lakossági és vállalati szektor edukálása, és a nemzetközi együttműködések területén.

 

„Hisszük, hogy egységben az erő: bár mindannyian tagjainkat képviseljük, már tapasztaltuk, hogy közös fellépéssel sokkal hatékonyabbak vagyunk, mint külön-külön.” - nyilatkozta az együttműködés aláírása során Szolnoki Ádám, a MANAP elnöke.

 

„A magyar napelempiac és általában a megújuló energiaforrások elterjedése mindannyiunk közös ügye, ezen fogunk dolgozni tagjainkkal és az új együttműködésben egyaránt.” – tette hozzá Kiss Ernő, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnöke.

 

„A szél- és a napenergia nem versenytársai, hanem jó kiegészítői egymásnak: közös célunk, hogy minél nagyobb arányban képviseljék magukat a magyarországi energiamixben.” – mondta Lendvay Péter, a Magyar Szélenergia Ipari Társaság elnöke.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB piacra dobja a FusionAir Smart Sensort, az első érintésmentes, intelligens érzékelőt

A legújabb adatok szerint a beltéri légszennyezettség mértéke átlagosan 3,5-szer magasabb az épületeken belül, mint kültéren.* Az Egészségügyi Világszervezet szerint jelenleg ez „a világ legnagyobb egészséget veszélyeztető környezeti kockázata” **.

2022. január 24. 11:20

Alapjaiban változtatja meg a munkaerő-toborzást egy új innováció

A jelöltek megszerzésének leggyorsabb, és pénzügyileg leghatékonyabb módszere az úgynevezett crowdstaffing. A toborzási folyamatokat forradalmasító modell lényege, hogy a független, önálló fejvadászok és szakemberek saját szabadidejükkel, kapcsolati hálójukkal szállnak be a keresésbe, hogy a lehető legrövidebb idő alatt a legalkalmasabb jelölt kerüljön kiválasztásra.

2022. január 24. 09:54

Felpörgeti a víztechnológiai fejlesztéseket a Xylem

Új, innovatív finanszírozási mechanizmus támogatásáról döntött a globális víztechnológiai piac meghatározó szereplője, a Xylem. Az Isle Utilities vízügyi tanácsadó céggel közösen elindított „Trial Reservoir” nevű kezdeményezés egy új megközelítés a forradalmi vízügyi technológiák anyagi támogatására és elterjesztésére. A két cég együttműködésével megvalósuló program hozzáférést biztosít a víztechnológiai innovátorok számára a kísérleti projektekhez szükséges tőkéhez, kezdetben főként a vízkezelő rendszerek széndioxid-kibocsátását csökkentő technológiákra összpontosítva. 

2022. január 23. 16:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58