Zöldebb jövőért dolgozik együtt a három legnagyobb magyar megújuló energia szövetség

forrás: Prím Online, 2021. november 7. 13:50

A MANAP Iparági Egyesület (MANAP), a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség (MNNSZ) és a Magyar Szélenergia Ipari Társaság (MSZIT) elnöksége arról döntött, hogy a jövőben közösen küzdenek a megújuló energia magyarországi terjedéséért és közösen képviselik az iparági érdekeit a kormányzattal, jogalkotóval és más szervezetekkel folytatott tárgyalásokon és egyeztetéseken.

A három magyarországi megújuló energia szövetség, amelyek tagsága a magyar alternatív energiapiac többségét jelenti, megállapodott abban, hogy a jövőben egyeztetik stratégiájukat és közösen lépnek fel a megújuló energia magyarországi terjedéséért és közösen képviselik az iparági érdekeit.

 

Az elmúlt másfél évben a nagy horderejű, az iparág jövőjét jelentősen befolyásoló szabályozási kérdések kapcsán elkezdődött egy ad-hoc együttműködés a három szövetség között, amely folyamat 2021 tavaszára rendszeressé vált. A három szövetség vezetése felismerte, hogy a napjainkban folyó „energiaforradalom” előrehaladásával felmerülő kérdésekben közösek a céljaik és közösen hatékonyan tudnak dolgozni értük. 

 

2021 októberben formálissá is vált az együttműködés, a szervezetek a későbbiekben a közös céljaik elérése érdekében, különösen egy zöldebb jövő, a piac szabályozása, a magyar lakossági és vállalati szektor edukálása, és a nemzetközi együttműködések területén.

 

„Hisszük, hogy egységben az erő: bár mindannyian tagjainkat képviseljük, már tapasztaltuk, hogy közös fellépéssel sokkal hatékonyabbak vagyunk, mint külön-külön.” - nyilatkozta az együttműködés aláírása során Szolnoki Ádám, a MANAP elnöke.

 

„A magyar napelempiac és általában a megújuló energiaforrások elterjedése mindannyiunk közös ügye, ezen fogunk dolgozni tagjainkkal és az új együttműködésben egyaránt.” – tette hozzá Kiss Ernő, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnöke.

 

„A szél- és a napenergia nem versenytársai, hanem jó kiegészítői egymásnak: közös célunk, hogy minél nagyobb arányban képviseljék magukat a magyarországi energiamixben.” – mondta Lendvay Péter, a Magyar Szélenergia Ipari Társaság elnöke.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12