A GEFCO teszteli a Stanley Robotics járműtárolási műveletekhez kifejlesztett robotját

forrás: Prím Online, 2021. december 15. 11:10

A GEFCO, a globális multimodális ellátási lánc szakértője és az európai autóipari logisztika vezető szolgáltatója, megkezdte a Stanley Robotics önjáró mobil robot tesztelését, valós működési körülmények között a franciaországi Nanteuil-Le-Haudouin platformon. A Stan néven ismert robotot, a kész járművek tárolásának optimalizálására tervezték.

A mobil robotika legújabb technológiai áttöréseit és a tárolás optimalizálására szolgáló mesterséges intelligencia alapú szoftvermegoldásait ötvözve, ez a 100%-ban elektromos robot, képes a megrendelések feldolgozására, az autók felismerésére, illetve azok egymástól csupán pár centiméterre történő elhelyezésére.

 

A kísérleti teszt során, két Stan robot fog mozgatni és előre kijelölt helyére elhelyezni 100 használt autót. Ezt követően a robotok igény szerint, úgy rendezik sorba az autókat, hogy egy operátor könnyedén fel tudja rakni őket a szállítókamionokra.

 

 

A cél az, hogy kiderüljön, hogy a robotok használata megfelel-e a GEFCO területén zajló járműlogisztikai folyamatok elvárásainak. Több tesztet is végeznek, különböző forgatókönyvek alapján, számos autó bevonásával. Ezek, a robotok számára kialakított, zárt, kizárólag, az arra felhatalmazott személyzet számára megközelíthető zónákban zajlanak majd, a biztonsági előírásokat szigorúan betartva. A tesztek a szoftver és az operatív eszközök integrációjának lehetőségét is mérlegelik.

 

A projekt kivitelezése, a GEFCO robotika, mesterséges intelligencia, big data, RPA (robotikus folyamatautomatizációra) és alternatív energiafelhasználás melletti elkötelezettségének jegyében történik.

 

 

Vittorio Battaglia, a GEFCO France elnöke megjegyezte: "A GEFCO legaktuálisabb prioritásainak egyike az új technológiák adaptációja és innovációja. A Stanley Robotics robottesztje illeszkedik ezen elképzelésünkbe, illetve folyamataink ügyféligényekhez igazított, folyamatos fejlesztéseire irányuló törekvésünkkel is összhangban áll." 

 

Clément Boussard, a Stanley Robotics vezérigazgatója hozzátette: "Nagyon büszkék vagyunk közös projektünkre az autóipari logisztika európai piacvezetőjével, a GEFCO-val. Ez egy nagyon fontos lépés számunkra, biztos vagyok benne, hogy egy hosszútávú partnerség útjára lépünk, melynek keretein belül sok robotikai megoldással szolgálunk a jövőben a GEFCO autóipari logisztikai területén."

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így uralja jelenleg az energetikai átállás a közüzemi ágazat mindennapjait!

Az év elején az energiaárak csökkenése mellett a közüzemi ágazat vezetőinek figyelme határozottan az energiaátalakítás üzleti kérdéseire irányult. Emellett az is előtérbe került, hogy miként tudják megvalósítani a COP28 klímakonferencián tett ígéreteket. 

2024. március 2. 16:20

Új vezérigazgató került az Antenna Hungária élére

Az Antenna Hungária Zrt. (AH) vezérigazgatói pozícióját március elsejétől Papp-Gerlei Gyöngyvér korábbi vezérigazgató-helyettes veszi át Blénessy Lászlótól – közölte az AH anyavállalata, a 4iG távközlési és informatikai társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

2024. március 2. 14:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30