Mérséklődő adatforgalomról számolt be a Telekom

forrás: Prím Online, 2021. december 28. 15:50

Míg az év folyamán egyre nagyobb adatigényű tevékenységeket végeztünk az online térben, a karácsonyi ünnepek alatt visszafogtuk az eszközhasználatot, és a személyes találkozásra és ünneplésre fókuszáltunk.

A mobilinternet forgalom folyamatos, erőteljes növekedése idén is folytatódott, ügyfeleink a 2020-az évhez képest 40 százalékkal nagyobb forgalmat generáltak a 2021-es évben. Az adatforgalom az ünnepi időszakban mérséklődött, december 24. és 26. között 5%-kal kisebb volt az adatforgalom az azt megelőző időszakhoz képest.

 

A Telekom alkalmazásban november 22. és december 20. között volt aktiválható az ajándék 10 napos Ünnepi korlátlan mobilnet, amit a karácsonyi előkészületek és az ünnepek gondtalanabbá tételére ajánlott fel lakossági mobil és Üzleti Mobil díjcsomagos ügyfeleinek a Telekom, ez a napi forgalomban eddig kb. 10% növekményt jelentett a november eleji napi forgalomhoz képest.

 

A karácsonyi mobil hang és SMS forgalomban nem látszik jelentős változás a korábbi évekhez képest. Az SMS forgalomban december 24-én délután mutatkozott egy kis kiugrás, ami a hétköznapi forgalomnál 10%-kal volt magasabb, míg a mobil hanghívások esetében a délelőtti órákban volt megfigyelhető egy forgalmi csúcs. Ezen adatok azt valószínűsítik, hogy a legtöbben december 24-én köszöntik szeretteiket az ünnep alkalmából.

 

Az otthoni internetszolgáltatási adatok is az éves összesített adatforgalom emelkedését mutatják, viszont az ünnepek alatt itt is látszik némi visszaesés az előző hét forgalmához képest. Ugyanez a tendencia mutatkozik az otthoni hang forgalomban is. 

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48