A Samsung innovatív startapokkal képviselteti magát a CES-en

forrás: Prím Online, 2021. december 30. 16:48

A Samsung C-Lab programjából 13 projekt képviselője vesz részt a CES 2022 kiállításon. A C-Lab Inside, a vállalat belső inkubációs programja idén négy, a C-Lab Outside, a Samsung akcelerátor programja pedig kilenc startupot mutat be.

 

C-Lab Inside: Négy projekt a Samsung munkatársaitól 

A Samsung 2016 óta minden évben bemutatja a C-Lab Inside projektjeit az Eureka Parkban, amely a startupok kiemelt bemutatóhelye a CES rendezvényen. A kiállítás során felmérik a startupok piacképességét és a vásárlói reakciókat. A piacképes ötletek vagy átkerülnek a Samsung egyik részlegéhez, vagy különálló projektekké válnak, amelyeket támogat a vállalat.

 

Az idei év négy C-Lab Inside projektje:

•  Piloto, egy MI-alapú megoldás, amely segíti a gyerekeket a megfelelő okostelefon-használati szokások kialakításában.

•  A PROBA, MI-alapú online vizsgaszolgáltatás adminisztrátorok, vizsgázók és szupervízorok számára.

•  innovision, bölcsődei mobilkészülék a csecsemők sztrabizmusának korai felismerésére.

•  ZamStar, egy intelligens elektromos gitár, amely LED-es útmutatókkal teszi könnyebbé a gitártanulást.

 

 

C-Lab Outside: Kilenc startup, amelyek készen állnak a globális piacra

A 2018 októberében létrehozott C-Lab Outside egy akcelerátor program, amelyet a dél-koreai startup ökoszisztéma élénkítésére indított el a Samsung. A C-Lab Outside programban szereplő vállalkozások a pénzügyi támogatás mellett olyan előnyökben részesülnek, mint például a számukra biztosított irodai munkaterület, a Samsung munkatársai által végzett szakértői mentorálás, az iparági kiállításokon való részvételi lehetőségek és a befektetői kapcsolatok támogatása. 

 

Az elmúlt évben a Samsung által közvetlenül inkubált öt projekt, valamint a C-Lab Outside-hoz tartozó Daegu Center és a Gyeong-buk Kreatív Gazdasági és Innovációs Központ négy startupja is részt vesz a CES 2022 kiállításon.

•  Petnow, MI-alapú biometrikus kisállat felismerő. 

•  Digisonic, különleges 3D-s audiómegoldás mobil eszközökhöz.

•  Verses, interaktív metaverzumbeli zenei alkalmazás. 

•  bitsensing, képalkotó radartechnológia az önvezető megoldásokhoz és az okos városokhoz.

•  SELECTSTAR, MI-alapú adatgyűjtő és címkéző platform.

•  RGT Inc., többfunkciós, moduláris kiszolgáló robot.

•  MoreDream Inc., látássérültek segítésére kifejlesztett rendszer.

•  Yellowknife, járműkijelzők testreszabását támogató felület.

•  MONIT, intelligens, pelenkázást segítő megoldás idős betegek számára. 

 

Emellett a C-Lab Inside programból továbbfejlődött kilenc startup saját kiállítási standdal lesz jelen a CES 2022 rendezvényen. Ezek között szerepel az EVAR, a Prinker Korea Inc., a lululab és a Linkface. 

 

 

A C-Lab startupjai a CES 2022 Legjobb Innováció kategória kitüntetettjei között 

2021 novemberében a CTA (Consumer Technology Association) 27 termékkategóriában hirdette ki a CES 2022 Innovációs Díjak nyerteseit, köztük a Legjobb Innováció kategóriában elismerteket. A C-Lab startup projektjei egy Legjobb Innováció elismerést és további 21 Innovációs Díjat nyertek kiemelkedő technológiáikért.

 

A Petnow, amely mesterséges intelligencia alapú biometrikus felismerő megoldást fejlesztett ki háziállatok számára, a CES 2022 Legjobb Innováció díjának nyertese lett a Szoftverek és mobilalkalmazások kategóriában. A Petnow alkalmazás egy kamera segítségével automatikusan észleli, lefényképezi és regisztrálja egy kutya orrnyomát, amely egyszerűbbé teszi az elveszett kisállat megtalálását. 

 

A C-Lab további díjnyertes termékei és szolgáltatásai többek között a Digisonic, az EVAR, a lululab, a Verses, a bitsensing, a Linkface, a LUPLE, a BLUEFEEL és a Prinker Korea Inc. A CES 2022 Innovációs Díj nyertes termékeit külön is bemutatják a Venetian Expón, Las Vegasban.

 

"A C-Lab program támogatásával ezek a startupok bizonyították technológiai rátermettségüket a nemzetközi színtéren, amit az eddigi legtöbb CES Innovációs Díj elnyerése is bizonyít – mondta Hark Kyu Park, a Samsung Elnöke és pénzügyi igazgatója. – Reméljük, hogy azok a startupok, amelyek a világjárvány miatt nehezen tudták bővíteni vállalkozásukat, a CES 2022 kiállítást követően aktívabban tudnak majd jelen lenni a globális piacon is.”

 

 

A Samsung jövőre 500 induló vállalkozás támogatását tervezi

A 2012 decemberében indult C-Lab Inside a munkatársak innovatív ötleteit bátorítja, miközben olyan vállalati kultúrát honosít meg, amelyben a kreativitás áll az előtérben. A program hozzájárul a különböző területeket érintő ötletek kidolgozásához. A Samsung 2015 óta támogatja a sikeres, nagy piaci potenciált mutató C-Lab projekteket, és elősegíti azok különálló startupként való elindítását. A C-Lab Inside kezdeményezés sikerének köszönhetően jött létre a C-Lab Outside, amely 2018 óta a Samsung hálózatán kívüli induló vállalkozásokat és innovációkat támogatja.

 

A Samsung korábban bejelentette, hogy a C-Lab Outside-on keresztül 300 koreai vállalkozást támogat, a C-Lab Inside programon keresztül pedig 200 projekt fejlődését gyorsítja fel öt év alatt. A vállalat eddig összesen 406 induló vállalkozást segített (244 a C-Lab Outside, és 162 a C-Lab Inside programból), a tervek szerint ez a szám jövőre elérheti az ötszázat.

 

 

A Samsung Electronics január 5. és 8. között mutatja be C-Lab termékeit és szolgáltatásait a C-Lab kiállítási standján, az Eureka Parkban található Venetian Expo (korábban Sands Expo) G csarnokának első emeletén. Azok, akik nem tudnak személyesen ellátogatni a kiállításra, január 30-ig online nézhetik meg a termékvideókat a C-Lab honlapján (https://www.claboutside.com/ces2022), ahol lehetőség nyílik kapcsolatba lépni a startupokkal. 

 

A CES 2022 kiállításon részt vevő C-Lab spin-off projektek

Kulcsszavak: Samsung CES 2022

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05