Az LG új megoldásai a fenntarthatóbb, befogadóbb, összekapcsolhatóbb jövőt szolgálják

forrás: Prím Online, 2022. január 6. 12:13

Az LG Electronics (LG) a 2022-es CES kiállításon mutatta be vízióját egy fejlett, jobb jövőről. Az est házigazdájaként William Cho, az LG vezérigazgatója LG World Premiere címmel prezentálta a vállalat változatos, innovatív megoldásait az új évben, és felvázolta, hogyan képzeli el a vállalat a befogadóbb felhasználói élményt és a fenntarthatóbb jövőt. 

Az LG 2022-es CES-en bemutatott tematikája, A jobb élet, amit megérdemelsz (The Better Life You Deserve) a gyártó legfőbb céljára helyezi a hangsúlyt, azaz arra, hogy technológiai és dizájninnovációi a mindennapi élet minden aspektusát magasabb szintre emeljék. A víziót három, az Egy jobb élet neked (A Better Life for You), Egy jobb élet mindenki számára (A Better Life for All) és a Egy jobb élet a jövőben (A Better Life Tomorrow) címet viselő rövidfilm elevenítette meg.

 

 

Egy jobb élet neked: értéket teremteni minden életstílushoz

Az első film, az Egy jobb élet neked (A Better Life for You) középpontjában az LG továbbfejleszthető készülékekre vonatkozó koncepciója áll. Az LG továbbfejlesztett ThinQ platformja 2022-ben még több funkcióval vértezi fel a kompatibilis termékeket: a mesterséges intelligencia által kínált gépi tanulási és fejlődési képességekkel az eszközök még pontosabb választ adnak a felhasználók igényire, ezzel pedig magasabb szintű kényelmet garantálnak. Az Egy jobb élet neked megmutatja, hogy az LG szórakoztató elektronikai megoldásainak fejlődése miként kínál személyre szabott, interaktív élményt azok számára, akik otthonukban, nagy képernyőn nézik a tartalmakat.

 

A nézők megismerhetik az LG StandbyME-t, vagyis egy vezeték nélküli, mobilis, személyre szabható kijelzőt, amely bárhová áthelyezhető a lakásban, egy hagyományos televízió teljes nézői élményét kínálva. A világon először mutatkozott be az LG PuriCare AeroTower nevű teljeskörű otthoni légtechnikai megoldás is, amelyet arra terveztek, hogy egy készülékben kínálja egy légtisztító, egy ventilátor és egy hősugárzó előnyeit. E készülékek mellett debütált az LG tiuun beltéri növénytermesztő berendezés, amely egyszerű, tiszta és megbízható megoldást kínál az egészséges zöldségek termesztéséhez egész évben. 

 

 

Egy jobb élet mindenki számára: még fenntarthatóbb, még befogadóbb

Az Egy jobb élet mindenki számára (A Better Life for All) című videó fókuszában a gyártás környezeti hatásainak csökkentése és fenntarthatóbbá tétele iránti elkötelezettség áll. Az InstaView hűtőszekrénybe épített energiatakarékossági innovációk, a készülék különleges ajtaja — amelyre kettőt koppintva a hűtő belseje láthatóvá válik, így nem szükséges kinyitni ahhoz, hogy megnézzük, mi van benne —, az LG hangprojektorainak csomagolása során alkalmazott nagyobb mennyiségű újrahasznosított alapanyag, és az LG OLED televíziókban használt műanyagkomponensek mennyiségének csökkentése mind hozzátartozik az LG elkötelezettségéhez az iránt, hogy olyan megoldásokat találjon, amelyek az emberek és a bolygó számára is előnyösebbek. Az LG a tervek szerint 2022 után több mint 600 000 tonna újrahasznosított műanyagot vezet be gyártási folyamataiba, és 2030-ra nyolcmillió tonnára növeli az elektronikai hulladékok felhasználását.

 

Az inkluzivitás szintén kulcsfontosságú az LG, mint márka növekedése szempontjából, ezért az LG elkötelezett amellett, hogy a különféle piacokon támogassa az akadálymentesítési tanácsadó testületeket. E testületek akadálymentesítési szakértőkből és fogyatékossággal élőkből állnak, és kulcsfontosságú szerepet töltenek be az LG számára nyújtott tanácsadásában, mivel a társaság olyan termékeket fejleszt, amelyek még befogadóbb felhasználói élményt szolgálnak, például hangutasításokkal és Braille-írásos címkézéssel.

 

A fenntarthatóság és inkluzivitás terén megvalósuló innovációk támogatásáért 2022-ben az LG megalapítja a LIFE'S GOOD elismerést, amely a Földért és az emberekért létrejövő innovatív megoldásokat díjazza majd. A vállalat így gyűjt ötleteket az emberi tevékenység környezetre gyakorolt hatásának minimalizálására, valamint az LG termékek akadálymentesebbé és felhasználóbarátabbá tételére. Akár egymillió dollárt is odaítélhetnek a nyertes résztvevőknek – az ezzel kapcsolatos részleteket az előttünk álló esztendőben közli a vállalat.

 

 

Egy jobb élet a holnapért: terv a jövőhöz

A harmadik és egyben utolsó rövidfilm a jövőre fókuszál, és az LG szerepére abban, hogy a most még csak elképzelt technológiai megoldásokat megvalósítsa. Ennek jó példája a gyártó mesterséges intelligenciával felvértezett CLOi házhozszállító robotja, amely már most készen áll arra, hogy munkába álljon. A közönség az LG virtuális művésze, Reah készülő videoklipjének kulisszái mögé is betekintést nyerhet.

 

A kisfilm bemutatja az LG OMNIPOD nevű mobilitási koncepciómegoldást, amely elmossa a különbséget az otthoni és az autós környezet között. Az LG OMNIPOD az ember személyes életterének útközbeni kiterjesztését jelenti, kibővítve az LG által a 2020-as CES-en bemutatott összekapcsolt autójában debütált autóipari megoldásokat. Az otthoni irodaként, szórakoztató központként vagy akár társalgóként is helyt álló LG OMNIPOD betekintést nyújt abba, hogy a jövőben, amikor a távmunka nem feltétlenül az otthon végzett munkát fogja jelenteni, hogyan tud több feladatot elvégezni egy elfoglalt ember.

 

Az LG kiállítása a Las Vegas-i Kongresszusi Központ központi csarnokának főbejáratán keresztül közelíthető meg, és mind a helyszíni, mind pedig az online látogatók számára lebilincselő és interaktív élményt ígér a kiterjesztett valóság (AR) és virtuális valóság (VR) technológiáit alkalmazva.

 

 

Az LG háztartási elektronikai eszközei három különálló térben tekinthetők meg az LG virtuális kiállításán: az LG OLED Metaverzum, a Virtuális Kiállítóterem és az LG OLED Művészet zónákban. Mindhárom tér lehetővé teszi a látogatók számára, hogy lenyűgöző, interaktív módon fedezzék fel és próbálják ki a cég legújabb termékeit. Az LG új háztartási gépeit a találó nevű LG Home, az LG Home by Objet Collection és az LG ThinQ virtuális kiállítótermekben tekinthetik meg az érdeklődők. Az LG Home egy virtuális élettér, ahol a látogatók felfedezhetik a cég legújabb készülékeit, köztük az új mosó-szárítógépeket, a PuriCare AeroTowert és az LG tiiun-t. Az LG Home by Objet Collection nevű teremben a látogatók saját maguk választhatják ki a tapétát, a padlót és egyéb belsőépítészeti elemeket, amelyek passzolnak az LG prémium életmód kollekciójában található testreszabható készülékekhez — így saját maguk alakíthatják ki a nekik tetsző életteret. Az LG ThinQ terem pedig az LG intelligens otthoni ökoszisztémájának funkcióit mutatja be, amelyek mind elérhetőek lesznek a frissített LG ThinQ alkalmazásban.

 

Az LG 2022-es CES-en bemutatott újdonságai iránt érdeklődők a gyártó weboldalán vagy hivatalos YouTube csatornáján ismerhetik meg a termékeket (angol nyelven). A termékek és funkciók elérhetősége régiónként és országonként eltérő lehet.

Kulcsszavak: CES 2022 LG Electronics LG

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony bemutatja a LinkBuds-sorozat legújabb tagját, a LinkBuds S-t

A Sony bejelentette a LinkBuds-sorozat legújabb tagját: a LinkBuds S vadonatúj hangzásélményt biztosít a Sony érzékelő technológiáinak és partneri együttműködésének köszönhetően, mindezt úgy, hogy a felhasználók megtapaszthatják a “NEVER OFF” élményt.

2022. május 19. 15:26

Piacvezető zajszűréssel rendelkező fejhallgató, ami újraírja az iparági szabályokat

A Sony bejelentette díjnyertes 1000X-sorozatának legújabb termékét, a WH-1000XM5 vezeték nélküli, zajszűrős fejhallgatót. Az új modell vadonatúj, magával ragadó hallgatási élményt biztosít, melyek az új technológiák alkalmazásával új szintre emelik a piacvezető WH-1000XM4 zajszűrését és hangminőségét. 

2022. május 14. 15:53

Két díjjal jutalmazták a TCL légtisztítóit

Nemzetközi formatervezési szakértőkből álló független zsűri döntötte el, hogy ki nyeri az iF DESIGN DÍJÁT az alábbi öt szempontot figyelembe véve: ötlet, forma, funkció, megkülönböztetés és hatás. Az iF Design Award-ot közel 70 éve osztják ki a leginnovatívabb termékeknek. A világ egyik legfontosabb formatervezési díja, az iF címke világszerte elismert. Idén 10 776 terméket regisztráltak a 2022-es iF DESIGN DÍJRA.

2022. május 9. 19:04

Közel másfélmillió forintos órát mutatott be a Casio

Új taggal bővült a G-Shock márka csúcskategóriás kínálata, az MR-G kollekció. A Casio bemutatta az MRG-B5000-res modellt, amely az első olyan MR-G karóra, ami a legendás, 1983-ban leleplezett „ős G-Shock”, a DW-5000C dizájnját idézi meg. 

2022. április 28. 11:13

Bivalyerős zászlóshajó okostelefont mutatott be a POCO

A POCO bejelentette legújabb presztízskészülékét, a POCO F4 GT okostelefont, amely minden korábbinál nagyobb teljesítményt ígér. A márka továbbá bejelentette a POCO Buds Pro Genshin Impact Edition és a POCO Watch termékeket is, melyek a POCO első AIoT termékei. 

2022. április 27. 18:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24