Hazai céggel hódíthatnak Európában a szoftverrobotok

forrás: Prím Online, 2022. február 15. 15:26

A BCA Hungary bekerült a UiPath elit klubjába, a vállalat ugyanis hazánkban egyedüliként kapta meg a UiPath Services Network (USN) minősítést, ami új piaci lehetőségeket is megnyit a szoftverrobotokkal foglalkozó cég számára. Az USN partneri minősítés megszerzését féléves felkészülés előzte meg és több vizsgát is le kellett tenniük a magyar társaság szakembereinek.

A BCA Hungary a magyar piacon egyedüliként kapta meg a UiPath Services Network minősítést a robotizált folyamatautomatizáció (RPA – robotic process automation) területén vezető pozíciót betöltő UiPath-tól. A BCA eddig is a Romániából indult, most már a New York-i tőzsdén jegyzett UiPath legfontosabb hazai partnere volt, a USN minősítés elnyerése pedig a szakmai tudás és teljesítmény elismerése mellett új üzleti lehetőségeket is teremt a hazai vállalat számára. 

 

Az USN program a UiPath partnerek elit klubja, amely a cég megoldásaival dolgozó, kimagasló szakmai tudással rendelkező és komoly üzleti eredményeket felmutató vállalkozásokat gyűjti össze. Ezek a társaságok képesek teljeskörű RPA-bevezetési, üzemeltetési és tanácsadási szolgáltatásokat nyújtani, így azokon a piacokon, ahol a UiPath nem rendelkezik saját tanácsadókkal, ezek a cégek támogathatják az ügyfeleket. 

 

„Az USN minősítés elnyeréséhez nagyon komoly szakmai vizsgákon kell átmenniük partnereinknek és minőségi referenciákat kell bemutatniuk. Magyarországon a BCA Hungary a legnagyobb partnerünk és azzal, hogy megszerezték ezt a minősítést, különleges lehetőségekhez és szakmai támogatáshoz jutnak. Kihívást jelent számunkra még most is és az első kapcsolatfelvételkor gyakori, hogy a leendő ügyfelek nincsenek tisztában azzal, mi is az RPA. Ennek ellenére nagyon gyorsan nő a szoftverrobotok piaca, a mi régiónkban is évről-évre nagyjából duplázni tudjuk a forgalmat. A fejlődést jól mutatja, hogy három éve, amikor a UiPath-hoz kerültem, még csak 1800-an dolgoztak a cégnél, most pedig már több mint 4000-en vagyunk. A bankszektor az RPA korai alkalmazója, de többek között ipari vállalkozások, kis- és nagykereskedelmi társaságok, egészségügyi szervezetek is jól tudják hasznosítani ezt a technológiát és újabban egyre nagyobb az érdeklődés az államigazgatás részéről is. Biztos vagyok abban, hogy a BCA-nál rendelkezésre álló szakértelem és a most elnyert USN minősítésük még gyorsabb fejlődést hoz majd mind számukra, mind számunkra a magyar piacon” – mondta el Stewart Oldroyd, a UiPath Kelet-Közép-Európáért felelős értékesítési vezetője.

 

bca.hu

 

„Több okból is fontosnak tartottuk a USN minősítés megszerzését: egyrészt ezzel most már a teljes spektrumot le tudjuk fedni egy-egy RPA projekt kapcsán, illetve páratlan lehetőségünk nyílik arra, hogy még átfogóbb képet alkothassunk a UiPath jövőbeli fejlesztéseiről. Emellett pedig kiváló visszajelzés is volt arra vonatkozóan, hogy szakmailag hol tartunk jelenleg. Hasonló minősítéssel a szűkebb régiónkban is csak kevés vállalkozás rendelkezik, itthon mi vagyunk az egyedüliek, de például Ausztriában sincs egyetlen USN partner sem, ez még további üzleti lehetőségeket teremt a számunkra” – fogalmazott Takács István, a BCA Hungary Kft. szenior tanácsadója és partnere. 

 

Az előrejelzések szerint komoly felfutás előtt áll a robotizált folyamatautomatizáció (RPA), a Gartner prognózisa szerint a 2020-ban másfél milliárd dolláros piacon a következő néhány évben évente átlagosan jóval 10 százalék feletti bővülésre lehet számítani. Az RPA szabályalapú, sok adatot vagy tranzakciót kezelő, egyszerű döntési pontokat és kevés kivételágat tartalmazó folyamatok esetében hoz nagyon gyorsan nagyon jó eredményeket. A lehetőségeket jól mutatja, hogy az Air France-KLM budapesti szolgáltatóközpontjában bevetett szoftverrobotok pár év alatt a befektetett összeg több mint 800 százalékát hozták vissza, az azokat fejlesztő BCA Hungary pedig már a légitársaság hollandiai központjának is dolgozik.

 

Az IDC által, a UIPath megrendelésére készített elemzés szerint világszinten már most is több mint 350 millió – főként irodában dolgozó – munkavállaló monoton, nagy számban ismétlődő feladatait vehetnék át a szoftverrobotok, így ők nagyobb hozzáadott értéket képviselő tevékenységet végezhetnének. A kutatócég tanulmánya alapján ráadásul közülük közel 200 millióan olyan vállalatnál dolgoznak, ahol már most is adottak a technológiai feltételek ilyen megoldásokat bevezetéséhez. Ehhez képest azonban az IDC becslése szerint jelenleg mindössze 14 millióan dolgoznak olyan munkahelyen, ahol szoftverrobot is segít a feladatok elvégzésében.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elégedettebbek a magyarok a digitális munkahelyeken

A DreamJobs állásportál friss kutatása szerint a magyar munkavállalók kétharmada már a pandémia előtt is használt digitális megoldásokat feladatai teljesítésére. Kiderült, hogy minél nagyobb egy vállalat mérete, annál több területen élnek online eszközökkel, és minél több ilyen módszer áll a dolgozók rendelkezésére, annál vonzóbbá válik a munkahelyük. A digitális felületek használata alig okoz gondot a mindennapokban, ráadásul összetartóbb és gyorsabban dolgozó csapatok alakultak ki alkalmazásukkal. Az egyéni tapasztalatokban is jól teljesítenek az internetes megoldások; úgy a munkavégzés hatékonyságában, mint a személyes kapcsolatok és bizalom kialakításában.

2022. július 1. 15:19

A webáruházak sikere múlhat a futárcégen

Mivel a vásárlók számára a szállítás gyorsasága és a biztonság egyaránt fontos szempontok az online vásárlásnál, a webáruházak sikerében meghatározó lehet, hogy milyen futárszolgálatot választanak. A több ezer hazai webáruházzal dolgozó Packeta szakemberei hét pontban foglalták össze, mire érdemes figyelnie egy online kereskedőnek az automatahálózattól a mobilapplikációig.

2022. július 1. 13:55

Egyszerűbbé válik a magyar cégek számára Angliába utalni

A Brexit után a magyar vállalatoknak is nehezebb lett az Egyesült Királysággal történő kereskedelem nem csupán logisztikai, hanem pénzügyi szempontból is. Pedig az EU-ból való kilépés ellenére jelentősen élénkült a két ország közötti gazdasági kapcsolat, ahogy megnőtt a pénzügyi átutalások volumene is. 2021-re 3,61 milliárd fontra nőtt a hazai cégek exportja, és 1,52 milliárd fontra nőtt a szigetországból érkező import volumene. 

2022. július 1. 12:34

A Brancs tőkegyűjtő portál első nagy dobásai

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek: egy nemzetközi kiugrás előtt álló magyar találmány, amely újrahasznosított PET palackokból készít nyomtatószálat, és az első hazai felnőtt szörp, amely az áfonyás íz mellé alkoholos “cselt” is bevet.

2022. június 30. 21:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24